استاندار گیلان گفت: با تشکیل یک مجموعه توسعه اقتصادی در گیلان نگرانی فعالان بخش خصوصی در مورد تشریفات زائد اداری و اعمال سلیقههای متفاوت دستگاههای اجرایی برطرف میشود.
دکتر مصطفی سالاری در برنامه "زنده باد زندگی" شبکه دو سیما اظهار داشت: تمامی دستگاههای اجرایی، نظارتی و قضایی گیلان در قالب یک مجموعه توسعه اقتصادی گرد هم آمدهاند که بهوسیله آن میتوان فعالیتهای سرمایهگذاری بخش خصوصی را تسهیل کرد .
استاندار گیلان گازرسانی به نقاط مختلف گیلان را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد : حجم کارهای زیرساختی انجام شده در این حوزه بههیچ عنوان با شرایط پیش از انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست به طوریکه هماکنون درصد بالایی در استان گیلان از این نعمت الهی برخوردار هستند .
نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه با وجود اقدامات عمرانی انجام شده کارهای ناتمام زیادی در حوزه احداث راههای روستایی باقی مانده است عنوان کرد: ایجاد فرصتهای اشتغالزایی و ارائه خدمات مورد نیاز به مردم روستاها از مهاجرت آنان به شهرها جلوگیری میکند .
وی تحولات انجام شده در بخش بهداشت و سلامت را بسیار قابل ملاحظه اعلام کرد و ابراز داشت: اقدامات بسیار چشمگیری از این حیث در تمام کشور و بهویژه در گیلان انجام شده است به طوریکه هماکنون خدمات بهداشت و سلامت در روستاهای استان نیز گسترده شده است .
سالاری وضعیت فرآوری محصولات کشاورزی و ایجاد بستر لازم برای ایجاد صنایع تبدیلی در گیلان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: برای ارتقاء بهرهوری کشاورزی افزایش سطح زیرکشت محصولات دیگر مدنظر نیست بلکه برای تحقق این هدف باید تولید در واحد سطح را افزایش دهیم .
استاندار گیلان وضعیت اقلیمی گیلان را برای فعالیتهای کشاورزی بسیار مستعد دانست و تصریح کرد: میزان بهرهوری تولید محصولات کشاورزی گیلان بسیار ناچیز است بنابراین تفکر عبور از کشاورزی سنتی و استفاده از روشهای نوین تولید محصولات باید در گیلان بیشتر از اینها ترویج شود .
نماینده عالی دولت در گیلان ورود مسافران و گردشگران به این استان را فرصتی طلایی برای این خطه اعلام کرد و افزود: از دیدگاه بنده ورود گردشگران به گیلان در صورتی که امکانات اقامتی و تفریحی توسط خود مردم و سرمایهگذران تأمین شود نه تنها تهدید محسوب نمیشود بلکه یک فرصت طلایی است .
وی با تأکید بر احداث هر چه بیشتر اقامتگاهها، هتلها، مراکز عرضه تولیدات کشاورزی و صنایع دستی در گیلان با مشارکت مردم و فعالان بخش خصوصی اظهار داشت: ورود گردشگران به گیلان زمانی به تهدید مبدل میشود که ما در زمینهها ایجاد این فضاها و امکانات اقامتی و رفاهی کوتاهی کنیم .
سالاری با اشاره به اینکه در صورت عدم فراهم آوردن این امکانات گردشگری در گیلان افراد غیر بومی اقدام به خرید اراضی کشاورزی و احداث ویلا میکنند افزود : اگر دستاندرکاران حوزه گردشگری گیلان برای این بخش برنامه داشته باشند جلوی وقوع این دست از مخاطرات گرفته میشود .
استاندار گیلان در تشریح وضعیت پروژه راهآهن قزوین به رشت نیز اظهار داشت: با انجام ریلگذاری امکان تردد در این خط ریلی فراهم شده و مابقی کارهای باقیمانده این پروژه شامل نصب علائم تخصصی راهآهن در طول مسیرها و یا نصب آسانسور و پلهبرقی نیز توسط مهندسان در حال تکمیل است .
نماینده عالی دولت در گیلان از سفر اسفندماه رئیس جمهور به این استان برای افتتاح رسمی پروژه راه آهن قزوین- رشت سخن گفت و بیان داشت: همزمان با ورود رئیس جمهور به گیلان برای افتتاح این پروژه ملی عملیات اجرایی ساخت خط ریلی رشت به آستارا نیز با حضور وی آغاز میشود .
وی با اشاره به اینکه ساخت خط ریلی رشت به انزلی هماکنون در حال انجام است خاطرنشان کرد: راهآهن رشت به انزلی در قسمتی از مسیر به دو شاخه مجزار تقسیم میشود که بخشی از آن به سمت منطقه آزاد و شهر بندرانزلی خواهد رفت و بخشی دیگر مسیر خود را به سمت آستارا ادامه میدهد .
سالاری اتصال خط ریلی رشت - آستارا به شبکه راهآهن جمهوری آذربایجان را مورد تأکید قرار داد و گفت: اتصال راهآهن گیلان به شبکه ریلی جمهوری آذربایجان در آیندهای نزدیک امکان گسترش ارتباطات تجاری و ترانزیتی کشورمان با کشورهای CIS و اروپا را به نحو مطلوبی فراهم میکند .
استاندار گیلان بازگشت سرمایه در عرض دو یا سه سال را از مزیتهای منحصر به فرد پروژه راه آهن گیلان دانست و تصریح کرد: با تکمیل خطوط و فازهای سه گانه مسیر ریلی گیلان به بندرانزلی و آستارا علاوه بر ارتقاء موقعیت استراتژیک گیلان سودآوری بسیار خوبی را نصیب کشورمان میکند .
نماینده عالی دولت در گیلان از وجود 5 هزار و 100 واحد تولیدی، صنعتی و فرآوری در این استان خبر داد و عنوان کرد: 2 هزار عدد از این واحدها در حوزه کشاورزی در حال فعالیت هستند که باید با حمایتهای لازم و با اعمال مدیریت دقیقتر ضمن مدرنتر کردن تعداد آنها را افزایش بدهیم .
وی برندسازی و توسعه فعالیتهای بستهبندی در محصول برنج و چای و سایر محصولات کشاورزی گیلان را یکی از نیازهای اساسی و حیاتی این استان اعلام کرد و ابراز داشت: برای برندسازی محصول برنج برنامهریزیهای خوبی انجام دادهایم که با اجرای آن کشاورزی گیلان در این حوزه رونق میگیرد .
سالاری با ابراز اینکه هماکنون برنج گیلان در بسیاری از نقاط کشور به صورت ناشناخته مانده و به شکل غیر اصولی توزیع و به فروش میرسد بیان داشت: برای افزایش سطح بهرهوری و افزایش رغبت کشاورزان گیلانی دو مقوله مهم برندسازی و بستهبندی درست برنج در دستور کار قرار گرفته است .
استاندار گیلان پیشتاز بودن این استان در حوزه صنایع سلولوزی و پوشاک را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: صنعت ابریشم گیلان یکی از صنایع پربازده استان در دوران نه چندان دور است که بازگشت آن به دوران طلایی و احیاء مجدد آن به یک توجه ویژه و برنامهریزی اصولی نیاز دارد .
نماینده عالی دولت در گیلان رونق صنایع دستی گیلان را وابسته به وضعیت گردشگری استان دانست و عنوان کرد: هر چه قدر وضعیت گردشگری گیلان با ایجاد بازارچههای سنتی و یا احداث گیل پارکها ساماندهی شود شرایط تولید و فروش محصولات صنایع دستی و سوغات استان نیز ارتقاء پیدا میکند .
وی افزایش روحیه نشاط و شادمانی در مردم را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: برخی اوقات اعمال سلیقههای بیجا در این امر کام مردم را تلخ میکند در حالیکه میتوان این کار را مبتنی بر چهارچوب منطقی انجام داد زیرا مردم بهتر از هر کس دیگری قادر به پاسداشت هنر و فرهنگ خود هستند .
سالاری مداخله فراتر از قانون در مورد نحوه پاسداشت فرهنگ و هنر را رد کرد و بیان داشت: تا آنجا که به ما مربوط میشود باید بر اساس وظایف و تکالیف تعیین شده در حفظ فرهنگ و هنر تلاش کنیم اما دخالت بیجا در برخی امور نهتنها بار مثبتی ندارد بلکه روحیه نشاط مردم را دچار خدشه میکند .
استاندار گیلان از تعریف و تدوین 10 محور توسعهای برای این استان سخن گفت و تصریح کرد: آببندانها یکی از این محورهای توسعهای در گیلان هستند که با ساماندهی و لایروبی آنها توسط بخش خصوصی علاوه بر افزایش سطح ذخیره آب اشتغالزایی خوبی نیز در استان رخ میدهد .
وی ایجاد امکانات گردشگری دریایی و تفریحی در کنار انجام فعالیتهای اقتصادی نظیر تولید آبزیان را از جمله کارکردهای آببندانها اعلام کرد و گفت: 2 هزار استخر طبیعی و آببندان در گیلان وجود دارد که با ساماندهی آنها حجم ذخیره آب کشاورزی استان به مقدار قابل توجهی افزایش مییابد .
نماینده عالی دولت در گیلان ضمن درخواست از سرمایهگذاران برای ورود به این استان حمایت همه جانبه از آنان را مورد تأکید قرار داد و افزود: سازوکاری متشکل از تمام دستگاههای اجرایی، نظارتی و قضایی در استانداری گیلان ایجاد شده تا زمینه ورود بیشتر سرمایهگذاران به این استان تسهیل شود .