عملیات اجرایی طرح توسعه بندر مسافری چمخاله شهرستان لنگرود آغاز شد.
عملیات اجرایی طرح توسعه بندر مسافری چمخاله شهرستان لنگرود آغاز شد .
با حضور محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان بنادر ودریانوردی، مصطفی سالاری استاندار گیلان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی عملیات اجرایی عملیات اجرایی طرح توسعه بندر گردشگری مسافری چمخاله در شهرستان لنگرود با سرمایهگذاری ۷۲۰ میلیارد ریالی با حضور مسؤولین کشور و استان آغاز شد .
معاون وزیر راه و شهرسازی در مراسم کلنگ زنی بندر گردشگری مسافری بندر چمخاله با بیان اینکه امروز شاهد اضافه شدن ظرفیت تجاری گردشگری جدیدی در بنادر کشور هستیم اظهار کرد: امروز به تعمیق بیشتر ارتباط دریا و ساحلنشینان نیاز داریم و باید از مواهب دریا بیشتر و بهتر استفاده کنیم و بندر چمخاله یکی از زیرساختها است .
محمد راستاد با بیان اینکه کلنگ زنی امروز بندر زمان آغاز تعهدات ما است گفت : ظرفیت و توان کشور برای استفاده از طرحهای دریا بسیار زیاد است و باید تعاملات خود را با تجار و بازرگانان کشورهای ساحلی بیشتر کنیم .
وی با تأکید بر توجه بر ظرفیت گردشگری بندر چمخاله بیان کرد: بندر چمخاله میتواند ظرفیت و بستر لازم برای سرمایهگذاری را ایجاد کند و باید زمینههای لازم را برای حضور سرمایهگذاران فراهم کنیم .
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه سازمان بنادر کارهای زیربنایی بندر را انجام میدهد افزود: به دنبال این هستیم که کارهای روبنایی را به بخشهای خصوصی واگذار کنیم و از ظرفیت کشتیسازان نیز برای حضور در بندر چمخاله استقبال میکنیم .
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موج ترافیکهای شهری خاطرنشان کرد: میتوان با ایجاد خط گردشگری شاهد جابهجایی مسافران از طریق دریا باشیم که علاوه بر تفریح مسافران، موج ترافیکی از سطح جادهها نیز کاهش مییابد .
بندر چمخاله نقش فزایندهای در امر گردشگری کشور خواهد داشت
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز با بیان اینکه بندر چمخاله نقش فزایندهای در امر گردشگری کشور خواهد داشت، اظهار کرد: درگذشته تصمیم بر آن شد که در چمخاله بندر احداث شود و در ادامه کار و مطالعات انجامشده بندر چمخاله به بندر چندمنظوره تبدیلشده است .
حمیدرضا آبایی با بیان اینکه مدتزمان احداث این پروژه در فاز اول ۳۶ ماه پیشبینیشده است گفت: در فراخوان برای احداث این پروژه بیش از ۳۰ پیمانکار ثبتنام کردند که دراینبین، کارشناسان سعی کردند بهترین پیمانکار را با توجه به شرایط موجود انتخاب کنند .
وی با بیان اینکه برآورد اولیه طرح حدود 720 میلیارد ریال پیشبینیشده، تصریح کرد: پروژه شامل یک حوضچه به مساحت چهار هکتار، یک موجشکن هزار متری، یکراه سنگی به طول 80 متر و پل به طول 352 مترمربع است .
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه برای اجرای مرحله اول این طرح اقتصادی 720 میلیارد ریال از اعتبارات داخلی سازمان بنادر و دریانوردی کشور هزینه میشود افزود: قرار است با مشارکت بخش خصوصی در این بندر گردشگری – مسافری هتل، مجتمع اقامتی و اماکن تفریحی هم راهاندازی شود .
لزوم استفاده از استعداد و ظرفیت مسافربری چمخاله
استاندار گیلان نیز با بیان اینکه باید از استعداد و ظرفیت مسافربری چمخاله بهخوبی استفاده کنیم ، اظهار کرد: تجارت دیگر امتیاز این بندر است که میتواند در توسعه بندر و اشتغال بیشتر در زمینه گردشگری نقشآفرینی کند .
مصطفی سالاری با بیان اینکه شنا و غرق شدن در استان چیز جدیدی نیست افزود: ساختن مکان مناسب برای شناگاه یکی از اولویتهای مسؤولین استان است تا با ایجاد شناگاه های مطمئن، علاوه بر ایجاد فضای تفریحی و امن، شاهد کاهش تلفات انسانی باشیم .
استاندار گیلان با اشاره به شناسایی ۸۲ نقطه طرح دریا در استان بیان کرد: میتوان برخی از شناگاه ها را به بخش خصوصی واگذار کرد که علاوه بر تأمین امنیت موجب ایجاد اشتغال توسط کارآفرین میشود .
استاندار گیلان در این مراسم از شناسایی ۸۰ نقطه مناسب برای ایجاد شناگاه در این استان خبر داد و گفت: برای ایجاد تاسیسات رفاهی، گردشگری و خدماتی از ظرفیت بخش خصوصی بهرهگیری شود .
دکتر مصطفی سالاری با اشاره به اجرای این پروژه، گفت: پیش بینی میشود این پروژه در طی سه سال با بیش از ۱۰۰میلیارد تومان سرمایه گذاری اجرایی شود .
سالاری یکی از ظرفیتهای شاخص شهرستان لنگرود را حوزه گردشگری عنوان کرد و افزود: باید تلاش کنیم تا این ظرفیت را توسعه داده و از آن در مسیر اشتغال بیشتر استفاده کنیم .
استاندار گیلان در ادامه با اشاره به اینکه این پروژه به صورت چند منظوره در منطقه چاف و چمخاله شهرستان لنگرود اجرایی می شود، گفت: یکی از ظرفیتهای این بندر استفاده از تجارت و بارگیری است .
سالاری همچنین در ادامه با بیان اینکه گیلان از تعداد زیادی رودخانه برخوردار است، بیانکرد: با احداث اسکلههای ارزان قیمت در مصعب رودخانهها سبب رونق گردشگری و مسافربری می شود. شیوهنامه این طرح در استان گیلان تهیه و تدوین و در مسیر درآمدزایی و اشتغال اجرایی می شود .
وی با اشاره به اینکه ۸۰ نقطه مناسب برای ایجاد شناگاه با بهرهگیری از بخش خصوصی شناسایی شده است، افزود: میتوان با استفاده از بخش خصوصی برای سرویسدهی به مسافران و گردشگران و در راستای ایجاد اشتغال و تقویت درآمد پایدار گام برداشت .
بندر چمخاله در کنار بندر انزلی میتواند باعث رشد استان و ایجاد اشتغال شود
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور نیز با بیان اینکه طرح بندر چمخاله در دوره پنجم مجلس و نمایندگی شهید دهگان در مجلس کلید خورد اظهار کرد: یکی از دغدغههای شهید دهگان طرحهای توسعهای نظیر راهآهن گیلان است که امروز شاهد افتتاح آن هستیم و همواره در دوران خدمت خود منشأ خیر برای کشور بود .
مهرداد لاهوتی با بیان اینکه پروژه بندر چمخاله در دو هیئت دولت مصوب شد گفت: در طرح اولیه، چمخاله بهعنوان بندر اقتصادی مصوب شده بود که در ادامه با پیشنهادها و راهکارهای کارشناسی شده بندرچمخاله به بندر چندمنظوره تبدیلشده که در حال حاضر ۲۰ هکتار در اختیار سازمان بنادر برای احداث این بندر است .
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم تا بستر لازم را برای بهرهبرداری بهموقع بندر برای پیمانکار فراهم کنیم افزود: پیشبینیهای لازم توسط مشاور برای توسعه اقتصادی بندر با کشورهای همسایه برنامهریزیشده و بندر چمخاله در کنار بندر انزلی میتواند باعث رشد استان و ایجاد اشتغال شود .
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با اذعان به اینکه در چهار دهه گذشته انقلاب شاهد رشدهای زیادی در زمینههای مختلف هستیم بیان کرد: یکی از دلایل دشمنی استکبار با انقلاب رشد و پیشرفتهای کشور است و میخواهند مانند گذشته بر کشور سلطه داشته باشند .
لاهوتی با اشاره به اینکه کسی منکر وضعیت بد اقتصادی کشور نیست گفت: در چهار دهه انقلاب اقدامات و تلاشهای زیادی شده و مردم همیشه پشتیبان انقلاب هستند و قطعاً همان مردم داور خوبی هستند و همه کارها و توانمندیها را میبینند .