سرپرست شهرداری رشت گفت: رشد بودجه حدود دو برابر بیشتر از شهرهای همتراز نظیر همدان بوده است.
سرپرست شهرداری رشت در هفتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی رشت، لایحه بودجه سال ۹۸ شهرداری رشت را به شورای اسلامی ارائه کرد
علی بهارمست گفت: تلاش مجموعه شهرداری این بود که در فقدان شهردار در امورات شهر وقفه ایجاد نشود.
وی با اشاره به کاهش درآمدهای شهرداری اضافه کرد: برای خروج شهرداری از این بحران و قطاری که از ریل خارج شده، باید بودجهای نوشته شود که امکان محقق شدن آن باشد.
بهارمست با مقایسه ای از رشد بودجه و درآمدزایی شهرداری از سال ۹۲ تاکنون خاطرنشان کرد: بودجه سال ۹۲ ، رقم ۱۹۳ میلیارد تومان پیش مصوب شد و ۱۶۴ میلیارد تومان آن محقق شد . بودجه سال ۹۳ به میزان ۲۴۵ میلیارد تومان مصوب شد که ۸۹ درصد آن محقق شد.
بهارمست با انتقاد از رشد قابل توجه بودجه شهرداری از سال ۹۳ و ۹۴ ، افزود: رشد ۶۰۰ میلیارد تومانی نسبت به سال پیشین، موجب شد به صرف بستن بودجه و کد، هزینه شود و اکنون بسیاری از بدهکاری های ناشی از همان تعهدات است.
وی رشد بودجه ۹۰۰ میلیاردی برای سال ۹۶ را هم غیر منطقی دانست و تاکید کرد: مقایسه بودجه شهرهای همتراز رشت، نشان میدهد این رشد بودجه حدود دو برابر بیشتر از شهرهای همتراز نظیر همدان بوده است.
بهارمست با اشاره به کاهش درآمدهای شهرداری به ویژه در ۳ کد درآمدی دریافت وام، فروش املاک و کمک های دولتی خاطرنشان کرد: این ۳ کد کاهش داشته و بودجه سال بعد با کاهش ۳۰ درصدی نسبت به سال جاری، ۶۸۵ میلیارد تومان تدوین شده و از این رقم، ۴۶ درصد جاری و ۵۴ درصد عمرانی لحاظ شده است.
سرپرست شهرداری با تاکید بر تکمیل پروژه های نیمه تمام، ابراز کرد: تصمیم گیرنده شورای شهر است و با همان شیب ملایم، باید روند مالی شهرداری را به حالت منطقی برگردانند.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و حقوقی شورای شهر رشت نیز با غیر واقعی خواندن بودجه در نظر گرفته شده برای شهرداری رشت افزود: خوشبختانه امروز منابع بودجه شفاف است و طی جلساتی که با آقای لاهوتی داشتیم ایشان از افزایش بودجه ما دفاع می کند .
احمد رمضانپور با اشاره به اینکه طبق ضوابط باید همه چیز شفاف باشد تصریح کرد : بستن بودجه باید متناسب با منابع درآمدی ما باشد و باید دید که آیا برای تصویب بودجه شهرداری بر اساس میانگین 5 ساله عمل شده یا اعمال سلیقه در کار بوده است .
نایب رئیس کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت نیز در این جلسه گفت: فعالیتهای غیرشفاف مثل انعقاد قراردادهای غیر واقعی گریبانگیر شهرداری شده و ضررهای عظیمی به آن زده است .
بهراد ذاکری با بیان اینکه برای درآمدزایی شهرداری فکر اساسی نشده خاطرنشان کرد : نباید منبع بودجه صرفاً بر اساس پروانه ساختمانی و خلاف ساختمانی باشد بلکه باید برای منابع درآمد فکر اساسی کنیم .
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر رشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بودجه در نظر گرفته برای شهرداری تقریبا منطقی به نظر میرسد افزود: نباید فراموش کنیم که بعضی از درآمدهای ما مربوط به شهرداری نیست اما ایراد کاهش بودجه نسبت به سال قبل قابل قبول است .
اسماعیل حاجیپور خاطرنشان کرد: پایین بودن بودجه نباید مانع تلاش مسئولان شود؛ وعده های ما در سال آینده باید تحقق پیدا کند .
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی شورای شهر رشت نیز در این مراسم اظهار داشت: یکسان بودن بودجه با درامد باعث نادیده گرفته شدن تلاش مدیران می شود، باید فاصله بین بودجه مصوب و بودجه محقق شده باشد تا شهرداری به اهداف خود نظیر تولید ثروت برسد .
فرهام زاهد با بیان اینکه تنش بین شورا و شهرداری باعث فراری شدن سرمایهگذار می شود افزود: با یکسان شدن بودجه محقق و مصوب مخالفم؛ باید از مدیران متخصص برای رسیدن شهرداری به اهدافش استفاده کنیم .
حامد عبداللهی خزانهدار شورای شهر رشت با بیان اینکه کاهش 30 درصدی بودجه باعث افت مناطق مختلف شهر می شود گفت: کاهش بودجه سه انگیزه و رقابت بین مدیران و کارکنان شهرداری را از بین میبرد .
رئیس کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت نیز در این مراسم تصریح کرد: امیدوارم در بودجه سال 98 هزینههای غیرضروری را کاهش دهیم و سیاستها و راهبردهای بودجه شهرداری را اجرایی کنیم .
فاطمه شیرزاد خاطرنشان کرد: امیدوارم در سال 97 در بحث بودجه بتوانیم پسماند شهری را کاهش داده و با توسعه حمل و نقل عمومی پروژه های نیمه تمام را کامل کنیم .
وی تصریح کرد: درآمدهای عوارضی که از کشور دریافت می شود باید به موضوعات خاص سازمانها اختصاص پیدا کند و امیدوارم این بخش از بودجه کامل عملی شود .