در جلسه کمیته رفع موانع تولید شهرستان رودسر تاکید شد که موضوع «رونق تولید» باید در اولویت کارها قرار گیرد .
در این نشست که باحضور معاون امور صنایع وزارت صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک،مسئولان و مدیران اقتصادی گیلان، اعضای شورای اداری شهرستانهای رودسر، نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی، معاون اقتصادی استانداری گیلان ، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان و مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی گیلان برگزار شد ، مشکلات واحدهای راکد و تعطیل استان بررسی شد .
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در این مراسم گفت : همه ما وظیفه داریم با تمام توان زمینه اجرای فرمان مقام معظم رهبری در زمینه رونق تولید را فراهم نماییم .
فرشاد مقیمی اظهار داشت : مدیران دستگاههای مربوطه ، راهکارهای پیشنهادی را در جلسات کمیته رفع موانع تولید ارائه نمایند .
وی خطاب به فرماندار شهرستان رودسر گفت: وزارت کشور به تمامی استان ها ابلاغ کرد موضوع رونق تولید باید در اولویت کارها قرار گیرد و فقط به صدور مصوبات اکتفا نشود ، بلکه باید جلسه پیگیری و اجرای مصوبات نیز به طور مستمر برگزار شود و کارها رو به جلو برود .
مقیمی تاکید کرد: دستگاههایی که به رونق تولید کمک می کنند ، باید حتما مورد تشویق قرار گیرند و آن عده ای هم که در این شرایط انگیزه ای برای کمک ندارند نیز باید از نوع خودشان تشویق شوند .
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت بابیان این که کسی که در برابر رونق تولید بایستد در واقع در مقابل فرمان رهبری ایستاده است ، خاطر نشان نمود : همه ما وظیفه داریم با تمام توان زمینه اجرای فرمان مقام معظم رهبری را فراهم نماییم .
مقیمی تاکید کرد : برگزاری جلسات کنترل ، نظارت و پایش از تصمیم گیری های جلسات کارگروه رفع موانع تولید در شهرستان و استان هم مهم تر است .
وی اظهار داشت : آن چه که دولت و قانون به ستاد تسهیل رفع موانع تولید در وزارت صمت تفویض کرده ، عینا به ستاد استانها واگذار شده و ابلاغ استاندار همان قابلیت اجرا را در شهرستان و استان دارد .
مقیمی همچنین به 54 پروژه سهم گیلان در خصوص راه اندازی واحدهای متوقف شده اشاره کرد و گفت : اولا باید یک فهرست از واحدهای متوقف شده تهیه نماییم و باید آن دسته از واحدهایی که راه اندازی مجدد آنها امکان پذیر است شناسایی و سپس الزامات راه اندازی مجدد فراهم شود .
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در بحث نقدینگی هم توضیح داد : اگر در کشور ما تولید به چالش کشیده شود ، سایر حوزه ها نیز به چالش کشیده می شوند .
نظام بانکی سهم 40درصدی تسهیلات بخش صنعت را هنوز پرداخت نکرده است
معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران هم در این جلسه گفت: نظام بانکی سهم 40درصدی تسهیلات بخش صنعت را هنوز پرداخت نکرده است.
محسن صالحی نیا اظهار داشت: امروز در شرایط خاصی قرار داریم و باید وضعیت واحدهای تولیدی پایش شوند تا دولت بتواند از آنها حمایت کند و با کمک وزارتخانه فروش محصولات واحدها تضمین داده میشود و از تعطیل شدن واحدها جلوگیری خواهدشد.
وی افزود: هنوز نظام بانکی در پرداخت تسهیلات بخش صنعت به ۴۰ درصد سهمی که قانون گذار تعیین کرده اقدام نکرده است و در صورتی که تسهیلات بیشتری توسط بانکها پرداخت شود، واحدهای تولیدی بیشتری از این تسهیلات بهره مند شده و از رکود خارج خواهند شد .
صالحی نیا خاطر نشان کرد:آنچه که بیشترین اولویت دارد و مورد توجه قرار میگیرد واحدهایی است که میتوانند ما را در مقابل واردات و صادرات بیمه کنند و رویکرد ما این است که صادرات را بیمه کنیم .
وی ادامه داد: عارضه یابی و شناخت مشکلات یکی از اهداف ما در سفر به استانها است و امیدواریم اهالی صنعت با ارائه طرحهای مهندسی شده و قابلیت اجرا بتوانند از منابع بانکها حداکثر بهره را ببرند.
نیازمند حمایت نظام بانکی، مالیاتی و بیمهها هستیم
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک همچنین در بازدید از چند واحد صنعتی در شرق گیلان ( آسیابسران املش و مجتمع کارگاهی لگموج) اظهار کرد: با توجه به اینکه دولت تسهیلات خوبی برای توسعه بنگاهها و شرکتهای کوچک در نظر گرفته، لذا برای رفع مشکل مدیران بنگاههای کوچک فعال و نیمه فعال این شهرستان حضور یافتیم تا بتوانیم از نزدیک از مشکلات واحد های تولیدی آنان باخبر شویم.
صالحی نیا همچنین در بازدید از کارخانه شمال پلاستیک چابکسر و ریسندگی املش که در حال حاضر به دلیل عدم نقدینگی تعطیل هستند، گفت: نقش واحدهای صنعتی و تولیدی کوچک و متوسط در اقتصاد کشور بسیار تعیین کننده است و حمایت مؤثر از چنین واحدهایی میتواند شرایط تولید کشور را متحول کند.
وی بابیان اینکه نظام بانکی نقش تعیین کنندهای در حمایت از کالای ایرانی ایفاء میکند، ادامه داد: برخی اوقات مطرح میشود که تولید نیازمند حمایت نیست یعنی موارد مرتبط با بازار و تولید میبایست به مردم واگذار شود اما باید تأکید کرد نقش کلیدی بانکها در تسریع شکوفایی اقتصادی، حمایت از تولید ملی و رونق تولید داخلی انکار ناپذیر است.
صالحی نیا با ذکر اینکه بخش اقتصادی برای توسعه فعالیتها نیازمند نگاه ویژه مدیران استانی است، خاطر نشان کرد: غفلت از رونق تولید، هزینههای سنگینی را به مردم و کشور تحمیل خواهد کرد و حتماً توانمند سازی واحدهای صنعتی کوچک و متوسط نیازمند حمایت نظام بانکی، نظام مالیاتی و بیمهها هستند .