استاندار گیلان با اشاره به ضرورت همفکری برای توسعه استان، شرایط مطلوب طبیعی و آب و هوایی را عاملی برای مهاجرتهای بیبرنامه و بیضابطه دانست و گفت: مهاجرت بیضابطه غیربومیان به بهرهبرداری از فرصتها و استعدادهای گیلان آسیب میرساند.
مصطفی سالاری در دیدار با هیئت امنا و نمایندگان دانشگاههای عضو اندیشکده مطالعات راهبردی گیلان به وجود ظرفیتهای متنوع و ارزشمند در استان گیلان اشاره کرد و افزود: هر اقدامی که در این استان در بخشهای کشاورزی، اقتصادی، گردشگری انجام شود ، ابتدا منافعش به مردم گیلان میرسد و این نسبت به استانهای دیگر یک مزیت محسوب میشود .
وی وفاق و همدلی گسترده با نگاهی علمی و راهبردی را برای جذب نظرات و افکار عمومی گامی موثر در مسیر پیشرفت گیلان دانست و بر ضرورت استفاده از ظرفیت های موجود در جهت افزایش منافع مردم تاکید و تصریح کرد : در شرایط کنونی با توجه به تمایل کشورهای همجوار با گیلان برای توسعه روابط بینالمللی با کمترین محدودیت ها مواجه هستیم .
سالاری به رشد 70 درصدی مبادلات تجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد : زمینهسازی برای صادرات محصولات کشاورزی پشتیبان خوبی برای کشاورز گیلانی است .
وی با تاکید بر آینده نگری در جهت افزایش سطح رضایتمندی کشاورزان خاطرنشان کرد: با استفاده از تکنولوژی های موجود می توانیم میزان بهرهوری در کشاورزی را چند برابر کنیم .
وی به افزایش قیمت محصولات تولیدی گیلان همچون برنج و چای اشاره و بیان کرد: تدابیری برای حفظ این قیمت در ماههای آینده انجام شده تا کشاورزان شاهد افزایش میزان درآمد خود باشند .
سالاری تحقق اهداف کلی نظام در بخش صادرات و واردات را در سایه گسترش روابط با کشورهای همسایه دانست و اظهار داشت: در بخشهای مختلف برنامه وجود دارد و ممکن است نواقصی داشته باشد که با تعیین راهبردها برای هریک از محصولات گیلان میتوانیم مقدمات مورد نیاز در جهت تحقق آن را فراهم کنیم .
استاندار به همجواری گیلان با جمعیتی بالغ بر 20 میلیون نفر در فاصله کوتاه زمانی اشاره و بیان کرد: این حجم عظیم جمعیتی میتواند ظرفیت خوبی برای بازار استان گیلان باشد .
سالاری با بیان اینکه در گیلان از ظرفیتهای گردشگری نسبت به حجم بالای تعداد مسافران ورودی به این استان استفاده درستی نشده ، افزود: باید با ارائه خدمات مطلوب و متنوع مورد نیاز گردشگران در سطوح قیمتی مختلف برای گیلانیان ایجاد درآمد و اشتغالزایی کنیم .
وی همفکری برای توسعه استان را بسیار مهم ارزیابی و تصریح کرد: اجرای پروژه های عمرانی و زیرساختی باید بر زندگی مردم اثر مثبت داشته باشد .
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه ظرفیت راه آهن را نباید فقط محدود به مسافرت مردم استان کنیم، افزود: باید از ظرفیت تورهای گردشگری برای سفر هدفمند مسافران، توسعه حمل و نقل کالا و درآمدهای ترانزیتی با اتصال راه آهن به انزلی و آستارا برای رونق بخش ریلی گیلان بهره بگیریم .
وی به تصویب بالغ بر دو هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای مختلف عمرانی گیلان در سفر اخیر رییسجمهوری به گیلان نیز اشاره و بیان کرد: تصویب این میزان از اعتبار در سفرهای استانی رئیسجمهوری در ادوار مختلف کم نظیر است که یک فرصت برای گیلان محسوب میشود .
استاندار گیلان به پروژههای مختلف اقتصادی در دست اجرای استان اشاره کرد و گفت: در مسیر تدوین شیوهنامههای مختلف با استفاده از خرد جمعی دستگاههای اجرایی، قضایی و نظارتی در مجمع مشترک توسعه اقتصادی استان گامهای موثری در جهت اشتغالزایی و ایجاد درآمد برای مردم برداشته میشود .
وی طرح گیل پارک را یکی دیگر از برنامههای در دست اقدام با هدف تامین نیازهای ضروری مردم در مسیرهای بین جادهای عنوان و تصریح کرد: در این مراکز بین راهی به معرفی ظرفیتهای گردشگری و واحدهای اقامتی بوم گردی نیز پرداخته میشود .
استاندار گیلان افزود : استفاده از ظرفیت تولید گیاهان دارویی، احداث دهکدههای جنگلی با هدف رونق گردشگری و کنترل ساخت و سازهای بی رویه با نظارت دقیق در روستاها از برنامههای دیگر در دست اقدام است .
صرف گردشگری انبوه برای گیلان مفید نیست
سالاری همچنین در دیدار با اعضای ستاد اجرایی طرح گیلان ۲۰۲۰ نیز کشاورزی، گردشگری و تجارت را سه محور اصلی توسعه گیلان عنوان کرد و افزود: با اطلاعرسانی مناسب فرصتها، ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در گیلان و معرفی خدمات قابل ارائه باید برای جذب بیشتر گردشگران کیفی اقدام کنیم زیرا صرف گردشگری انبوه برای استان مفید نیست .
نماینده عالی دولت در گیلان خاطرنشان کرد : برگزاری جشنوارهها در مسیر اجرای طرح گیلان ۲۰۲۰ میتواند موثر باشد اما کافی نیست و باید اهداف بلندمدت را در نظر بگیریم .
وی با بیان اینکه دستگاههای دولتی باید پشتیبانی امور اجرایی را انجام دهند، گفت: برگزاری جشنوارهها حول محور محصولات تولیدی گیلان از قبیل چای، برنج، ابریشم، زیتون و … باید به صورت خودگران، بدون کمترین اتکا به اعتبارات دولتی و با محوریت فعالان آن حوزه باشد .
استاندار گیلان با اشاره به اینکه با بیان اینکه زیرساختهای بخش خصوصی برای استقبال و میزبانی از گردشگران باید افزایش پیدا کند، افزود: جشنوارهها ابزاری برای انتقال پیام به جامعه مخاطبان محسوب میشود که علاوه بر درآمدزایی برای مردم گیلان باید از اهداف تعیین شده پشتیبانی کند .
وی با تأکید بر شناسایی سرمایهگذاران خوش ذوق و افراد مستعد در حاشیه برگزاری جشنوارهها اظهار داشت: برگزاری جشنوارهها در راستای احیاء فرهنگ، سنن و آداب گیلان توسط متولیان آن بخش انجام میگیرد .
سالاری بر ضرورت اقدامهای موثر در بخش گردشگری تأکید و تصریح کرد: در حوزه گردشگری دریایی و آبی با استفاده از سازههای شناور در آببندانها و شناگاهها میتوان خدمات مطلوب و اشتغالزایی را فراهم کرد .
وی بر لزوم استفاده از فضاهای موجود در بستر طبیعت گیلان تأکید و تصریح کرد: ایجاد سازههای متناسب با طبیعت جذاب استان گیلان بویژه سازههای چوبی قابل حمل باید ترویج پیدا کند تا باعث ترغیب گردشگران شود .
نماینده عالی دولت در گیلان به رایزنی با اتاق بازرگانی در جهت راهاندازی تورهای گردشگری با استفاده از ظرفیت قطار اشاره کرد و گفت: شرکتهای تورگردان را با تقویت زیرساختهای مختلف همچون برگزاری جشنوارههای بومی و محلی، خودروهای بدون راننده و نیز آموزشهای مورد نیاز برای دستاندرکاران باید فعال کنیم .
گفتنی است طرح “سال ۲۰۲۰؛ سال دیدار از گیلان” با هدف اجرای برنامهها و جشنوارههایی برای رونق حضور گردشگران داخلی و خارجی از گیلان دنبال میشود که مورد استقبال فعالان بخش گردشگری قرار گرفته است .
ستاد اجرایی “گیلان ۲۰۲۰” در پژوهشکده گیلانشناسی استان با ۵ کمیته اصلی شامل آموزش، تبلیغات و اطلاع رسانی، اقتصاد و بازاریابی، پژوهش و معرفی جاذبه های گردشگری، امور بین الملل و جذب گرشگران خارجی و ۱۶ ستاد شهرستانی تشکیل شده است .