یک کارشناس مسائل بانکی و امور اقتصادی با بیان اینکه FATF یک ابزار تسهیلکننده تبادلات مالی است گفت که این قانون میتواند به یک دروازه برای آغاز عملیات بانکی ایران با کشورهای اروپایی تبدیل شود.
عماد ایرانی - کارشناس مسائل بانکی و امور اقتصادی - با بیان اینکه تصویب FATFمیتواند به یک دروازه و مبدایی برای آغاز عملیات بانکی ایران با کشورهای اروپایی تبدیل شود، گفت: تصویب FATF میتواند برای مبادلات بانکی و تجاری با اروپاییها یک ابزار تسهیلکننده باشد. اما اینکه اروپاییها چقدر در ادعاهای خود برای تسهیل مبادلات تجاری با ایران صادق باشند امری است که در آینده معلوم خواهد شد.
او با بیان اینکه تا پیش از تصویب FATF اروپاییها برای ارتباط با ایران یک محدودیتهایی داشتند، اظهار کرد: با تصویب FATF محدودیتهای قانونی مبادلات با اروپاییها برداشته شده است و حالا نوبت آنها است که وظیفه خود را در قبال ایران انجام دهند. اگر اروپاییها در تعهدات خود صادق باشند، تصویب FATF حتما میتواند اثرات مثبتی بر روی بازار ارز ما داشته باشد.
ایرانی با بیان اینکه با تصویب FATF ما حالا توپ را در زمین اروپاییها انداختهایم، ادامه داد: جذب سرمایهگذاریهای خارجی نیازمند وجود زیرساختهای بانکی و قانونی بود که حالا با تصویب FATF این زیرساختها فراهم شده است. در واقع FATF به تنهایی تضمینکنندهای برای جذب سرمایهگذاری خارجی نیست و عوامل دیگری در این مسئله دخیل هستند. FATF یک ابزار در زمینه نقل و انتقالات مالی بود که حالا و با تصویب لوایح قانونی آن در مجلس شورای اسلامی این ابزار فراهم شده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه برای جذب سرمایهگذاری باید تضامین مالی و امنیت سرمایهگذاری ایجاد و بسیاری از ریسکهای اقتصادی در کشور کاهش پیدا کند، اظهار کرد: اگر FATF نباشد، حتما هیچ سرمایهگذاری نمیتوانست در داخل کشور اتفاق بیفتد اما حالا با تصویب FATF و با پذیرش ریسک و فعال کردن بیمهها میتوان شرایط را برای سرمایهگذاری هموارتر از قبل کرد.
به گزارش ایسنا، ۱۵ مهر یک لایحه دیگر از چهار لایحه باقی مانده از تعهدات FATF با عنوان کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم یا همان CFT تصویب شد تا کشور یک قدم دیگر به عضویت در این معاهده بینالمللی نزدیکتر شود.