فوق تخصص روماتولوژی گفت: بیماری نقرس در افراد مبتلا میتواند ژنتیکی باشد، به طوری که بدن فرد اسید اوریک بالایی تولید کرده و کلیه توان دفع را ندارد.
عبدالرحمان رستمیان فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد بیماری نقرس و علائم این بیماری گفت: بیماری نقرس یک بیماری متابولیک است که مفاصل را درگیر میکند و ابتدا شخص دچار ورم و التهاب شدید در مفاصل میشود.
وی ادامه داد: به طور معمول این التهاب بعد از یک هفته التیام پیدا میکند اما با توجه به میزان اسید اوریک در خون موجب حملات مکرر در فرد خواهد شد. زمانی که اسید در بدن بالا میرود بدن قادر به دفع اسید نبوده و این اسیدها داخل مفصل رسوب کرده و التهاب مفصل ایجاد میکند؛ این اسیدها بعضی اوقات منجر به سنگ کلیه در فرد میشود.
علائم ایجاد نقرس
رستمیان گفت: یکی از علتهای ایجاد بیماری نقرس در افراد میتواند ژنتیکی باشد، به طوری که بدن فرد اسید اوریک بالایی تولید کرده و کلیه توان دفع را ندارد، از علل دیگر نقرس میتوان به تغذیه افراد اشاره کرد، افرادی که به سندروم متابولیک مبتلا شدهاند از طریق استفاده بیش از حد مواد گوشتی به این سندروم دچار میشوند. اسید در فرآوردههای گوشتی و غذاهای دریایی نسبت به مواد غذایی دیگر بالاتر بوده و از عوامل تشدید کننده نقرس در بدن است.
وی ادامه داد: مصرف الکل نیز میتواند باعث نقرس، ایجاد اسید در سطح بالا، حملات مفصل یا ایجاد سنگ کلیه شود. این افراد باید داروهایی را مصرف کنند که سطح اسیدیک خون بدنشان را پایین آورده و همچنین استفاده از مسکن ضد التهاب برای کاهش درد این نوع از بیماران تجویز خواهد شد.
دارو برای درمان بیماری نقرس
فوق تخصص روماتولوژی تصریح کرد: برای درمان بیماری نقرس دو داروی اصلی در بازار موجود است که به طور معمول این دو دارو در ابتدای تشخیص بیماری نقرس تجویز میشود. یکی از داروها آلپرینول و داروی بعدی بوستات بوده که در کنترل این بیماری بسیار کمک کننده است. اگر بیماران به موقع نقرس را درمان کنند، اکثر افراد بهبود پیدا خواهند کرد.
کاندیدای بیماری نقرس چه افرادی هستند؟
رستمیان اظهار داشت: بعضی از افراد در بیماری نقرس زمینه ژنتیکی دارند و ممکن است از پدر یا برادرشان شروع شود. گروه بعدی افرادی هستند که مصرف بالای پروتئین مانند گوشت قرمز و غذاهای دریایی دارند، همچنین افرادی که الکل مصرف میکنند، کاندیدای ابتلاء به بیماری نقرس هستند.
وی افزود: یک نکته مهم این است، کسانی که به دلیل مصرف الکل دچار نقرس شدهاند به طور کلی باید الکل را از زندگی خود حذف کنند اما کسانی که به دلیل مصرف بیرویه پروتئین به نقرس مبتلا شدهاند میتوانند در مقادیر کنترل شده از پروتئینها استفاده کرده و نیازی به قطع کلی آن نیست.
راه پیشگیری از ابتلاء به نقرس
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد: برای پیشگیری و مبتلا نشدن به بیماری نقرس ابتدا باید یک تغذیه مناسب و اصولی را در زندگی داشته باشیم، همچنین فعالیتهای ورزشی به صورت روزانه باعث بالا بردن قدرت عضلات است.