چرا بانک‌ها وام ازدواج نمی‌دهند؟

۱آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۰ AM 43

 چرا بانک‌ها وام ازدواج نمی‌دهند؟

وام ازدواج به گفته کارشناسان سهم سه درصدی از کل وام‌های بانکی دارد اما با مقاومت بانک‌ها رو به رو می‌شود، در میزگردی با حضور پژوهشگران پولی و بانکی استدلال بانک‌ها برای شانه خالی کردن از یک وظیفه قانونی را بررسی کرده‌ایم. مشروح این گفتگو به زودی در خبرگزاری ایسنا منتشر خواهد شد.

نسیم خبر-هرکس با مقوله ازدواج درگیر باشد، به اهمیت و اثر وام ازدوج به ویژه برای شروع زندگی واقف است. وام ازدواج از سال ۸۸ با رقم‌های ۳ و ۵ میلیون تومان شروع شد و امروز به حدود ۳۰۰ الی ۳۵۰ میلیون تومان رسیده است. اما شیرینی افزایش وام قرض الحسنه ازدواج  به واسطه صف‌های طولانی متقاضیان برای جوانان و خانواده‌هایشان تلخ شده است. در کنار وام ازدواج، شرایط مشابهی هم برای وام فرزندآوری ذیل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هم وجود دارد.

بانک‌ها می‌گویند باید منابع کافی در اختیار ما بگذارند تا بتوانیم صف متقاضیان را کم کنیم،‌ از همین جهت بانک مرکزی در حال مذاکره با دولت و مجلس برای افزایش منابع در بودجه های سالانه هستند.

با این حال برخی دیگر هم معتقدند که این وام‌های تکلیفی و اجباری منجر به ناترازی بانک‌ها و افزایش مشکلات اقتصادی می‌شود چرا که با رشد نقدینگی،‌ تورم هم افزایش پیدا می‌کند!

در گفتگو با میرهادی رهگشا و سید محمد نبی زاده دو تن از پژوهشگران پولی و بانکی این ادعاها را در استدیوی ایسنا بررسی کرده‌ایم.

در این میزگرد اقتصادی مطرح شد که وام ازدواج  سهم سه درصدی از کل وام‌های بانکی دارد اما با مقاومت بانک‌ها رو به رو می‌شوند و سپس استدلال بانک‌ها برای شانه خالی کردن از یک وظیفه قانونی بررسی شده‌اند.

اهمیت موضوع وام ازدواج و فرزندآوری در این است که اگر این وام اندک، گره‌ای از مسئله ازدواج و به تبع جمعیت را باز کند،‌ اثرات اقتصادی زیادی هم در جامعه دارد؛‌ چرا که وام ازدواج هم منجر به تحریک تقاضا در بازار می‌شود و هم با افزایش جمعیت و نیروی اشتغال در دراز مدت،‌ منجر به رشد اقتصادی!

در این میزگرد یک توصیه کلیدی به نمایندگان مجلس هم شد، در بودجه سال ۱۴۰۴ به جای افزایش رقم وام ازدواج، به فکر کاهش صف متقاضیان باشید؛ چرا که این صف مصداق از قضا سکرگبین صفرا فزود است!

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
پیوندهای مرتبط