دبیر مرجع ملی حقوق کودک گفت: در ماده ۵ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست، اجازه داده شده بانوانی که مجرد هستند بتوانند کودکان دختر را تحت سرپرستی بگیرند که این امر از نوآوریهای قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست است.
لی کاظمی در گفتوگو با درباره شرایط سرپرستی، گفت: طبق ماده ۵ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست، «افراد زیر میتوانند سرپرستی کودکان و نوجوانان مشمول این قانون را از سازمان درخواست نمایند. الف - زن و شوهری که پنجسال از تاریخ ازدواج آنان گذشته باشد و از این ازدواج صاحب فرزند نشده باشند، مشروط به اینکه حداقل یکی از آنان بیش از سیسال سن داشته باشد. ب - زن و شوهر دارای فرزند مشروط بر اینکه حداقل یکی از آنان بیش از سیسال سن داشته باشد. ج - دختران و زنان بدون شوهر، در صورتی که حداقل سی سال سن داشته باشند، منحصراً حق سرپرستی اناث را خواهند داشت. تبصره ۱- چنانچه به تشخیص سازمان پزشکی قانونی امکان بچهدار شدن زوجین وجود نداشته باشد، درخواستکنندگان از شرط مدت پنجسال مقرر در بند (الف) این ماده مستثنی میباشند. تبصره ۲- چنانچه درخواستکنندگان سرپرستی از بستگان کودک یا نوجوان باشند، دادگاه با اخذ نظر سازمان و با رعایت مصلحت کودک و نوجوان میتواند آنان را از برخی شرایط مقرر در این ماده مستثنی نماید. تبصره ۳- اولویت در پذیرش سرپرستی به ترتیب با زن و شوهر بدون فرزند، سپس زنان و دختران بدون شوهر فاقد فرزند و در نهایت زن و شوهر دارای فرزند است. تبصره ۴- درخواستکنندگان کمتر از پنجاه سال سن، نسبت به درخواستکنندگانی که پنجاه سال و بیشتر دارند، در شرایط مساوی اولویت دارند. تبصره ۵ - در مواردی که زن و شوهر درخواست کننده سرپرستی باشند، درخواست باید به طور مشترک از طرف آنان تنظیم و ارائه گردد.»
وی افزود: در ماده ۵ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست، اجازه داده شده بانوانی که مجرد هستند بتوانند کودکان دختر را تحت سرپرستی بگیرند. این امر از نوآوریهای این قانون است و در قانون حمایت از کودکان بیسرپرست سال ۱۳۵۳ سابقه نداشت.