با حضور بیش از 50 دانشگاه علوم پزشکی کشور، همایش کشوری بیماری های قابل انتقال از آب و غذا در بندر انزلی برگزار شد.
ه گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( گیل وب دا ) ؛ دکتر سید محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ابتدای این همایش، یکی از مهمترین ارکان حوزه بهداشت را بیماری های واگیر عنوان کرد و گفت ؛ در بین بیماری های واگیر، حوزه بیماری های منتقله از آب و غذا از مهمترین بیماری ها به دلیل گستردگی و تعداد زیاد این بیماری ها است.
وی با اشاره به تنوع این بیماری ها در استان گیلان، تصریح کرد ؛ با توجه به گردشگرپذیری گیلان و همچنین فرهنگ و عادات غذایی مردم، انواع بیماری های منتقله از آب و غذا از جمله فاسیولا، طغیان های بیماری های اسهالی و ... را در گیلان شاهد هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه ابراز امیدواری کرد؛ برگزاری نشست کشوری بیماری های قابل انتقال از آب و غذا، گامی برای ارتقای سطح دانش و مدیریت بهتر این حوزه از بیمار ها در استان و سایر استان های کشور باشد.
در ادامه ، دکتر زهرا قاسم پور- رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه نیز با بیان اینکه شیوه های جدید زندگی موجب شده که در همه جای دنیا، سلامت مردم دستخوش دگرگونی شود، گفت ؛ شیوه های جدید زندگی منجر به تغییر الگوهای غذایی مردم شده و با تغییر سنت ها و رونق گردشگری امکان دسترسی مردم به غذاهای سالم خانگی ، مواد غذایی سالم و بهداشتی به نوعی کاهش یافته است.
وی افزود ؛ از سوی دیگر فقر اقتصادی و وقوع برخی حوادث و بلایای طبیعی موجب شده که در دنیا رعایت اصول بهداشتی در تهیه و طبخ غذا کاهش یابد و همه این موارد موجب بروز عفونت و وقوع بیماری های منتقله از آب و غذا می شود.
دکتر قاسم پور با تشریح شرایط استان گیلان در حوزه بروز بیماری های منتقله از آب و غذا، تصریح کرد ؛ با توجه به گردشگرپذیری گیلان ، تنوع غذاها و فرهنگ تغذیه ای موجب شده است که بستر لازم برای بروز برخی بیماری ها وجود داشته باشد که از جمله مهمترین آن ها بوتولیسم، فاسیولیازیس، وبا و طغیان مسمومیت های غذایی می باشد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر در ادامه تهدیدهایی که برنامه مراقبت از بیماری های منتقله از آب و غذا را در گیلان دچار چالش می کند، شرایط اقلیمی ، سطح آب های زیرمینی، بارش های متعدد، سیلاب های فصلی، عادات و فرهنگ غذایی، شرایط گردشگری استان، عدم ارتباط کافی با بخش خصوصی حوزه ی سلامت استان عنوان کرد.
وی در پایان با ارائه آمار بروز بیماری های منتقله از آب و غذا در سطح استان گیلان، برخی طغیان های بیماری به وقوع پیوسته منتقله از آب و غذا در طی پنج سال گذشته در استان را مورد اشاره قرار داد.
لازم به ذکر است ؛همایش کشوری مراقبت بیماری های منتقله از آب و غذا با حضور بیش از 50 دانشگاه علوم پزشکی کشور ، به مدت دو روز یکشنبه و دوشنبه ششم لغایت هفتم خرداد ماه سال جاری در بندر انزلی در حال برگزاری است