رئیس مرکز اورژانس ۱۱۵ از آغاز به کار اورژانس بانوان در رشت خبر داد و تصریح کرد: یکی از دلایلی که اورژانس بانوان گیلان به عنوان پایگاه منحصر به فرد در اجلاس سراسری رؤسای اورژانس کشور شناخته شد، بکارگیری راننده زن برای آمبولانس بوده است که این امر فقط در استان گیلان رخ داده و هر استانی که موفق به راهاندازی اورژانس بانوان شده است، از راننده زن استفاده نکرده، بلکه رانندگان مرد هستند.
دکتر جمشید محمدی، رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان گیلان در جمع خبرنگاران، گفت: برای نخستین بار اورژانس بانوان در شهر رشت راهاندازی شد و همگام با چند استان کشور، جز معدود استانهایی هستیم که نسبت به راهاندازی اورژانس بانوان اقدام کردیم؛ اورژانس بانوان به مصدومین، بیماران زن و دانشآموزان دختر در محدوده پایگاه اورژانس بانوان فعالیت میکند. بخشی از جامعه نسبت به حضور کارشناسان مرد بر بالینشان حساسیست بیشتری دارند و لذا به حرمت
وی افزود: استان گیلان برای نخستین بار به صورت پیشرو در کشور، نسبت به بکارگیری بانوان جهت رانندگی آمبولانس اقدام نموده که به عنوان طرح پایلوت برای سایر استانها شناخته شده تا استانها از این طرح الگو گرفته و با به کارگیری بانوان، تحت عنوان راننده آمبولانس، اقدام کنند.
محمدی تاکید کرد: علاوه بر این، از ابتکارات استان گیلان اینکه، همزمان با به کارگیری راننده زن، دو کارشناس خبره فوریتهای پزشکی با تحصیلات پرستاری هوشبری و نیز کارشناس رشته مامایی به طور همزمان در تیم عملیاتی اورژانس بانوان حضور داشته و این میتواند خدمات بیشتر و با کیفیتتری را به بیماران زن در رابطه با بیماریهای زنان و زایمان ارائه دهد که مورد توجه سازمان اورژانس کشور نیز قرار گرفته است.
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث گیلان گفت: امیدواریم با به کارگیری تمام ظرفیتها و با جذب بانوان بیشتر، نسبت به توسعه اورژانس بانوان در رشت و همچنین شهرهای بزرگ استان گیلان در آینده اقدام نماییم تا بخشی از مشکلات مراجعینی که تمایل دارند از خدمات پرسنل زن استفاده کنند، برطرف شود. آنچه که مهم است اینکه تمامی خدمات اورژانس ۱۱۵ رایگان است و در رابطه با اقدامات انجام گرفته و تجهیزات به کار گرفته شده، هیچگونه هزینهای دریافت نمیشود.
وی تصریح کرد: ساعت کاری اورژانس بانوان همه روزه از هشت صبح الی هشت شب است و اورژانس هم اکنون با ۸۶ پایگاه فعال شهری، جادهای، موتور آمبولانس و اورژانس هوایی(یک فروند بالگرد) در استان گیلان نسبت به ارائه خدمت میپردازد.
محمدی با بیان اینکه اورژانس گیلان به طور متوسط و میانگین ماهانه ۱۰ هزار ماموریت امدادی انجام میدهد، خاطرنشان کرد: همچنین حدود ۲۰ هزار تماس تلفنی برقرار میشود که مردم از خدمات مشاورهای کارشناسان فوریتهای پزشکی و پزشک مستقر، بهرهمند خواهند شد.
وی یادآور شد: امیدوارم مردم عزیز، همیشه با رعایت نکات بهداشتی سلامت و تندرست باشند و هیچگاه نیاز به خدمات اورژانس و درمانی نداشته، اما بر حسب وظیفه ما مکلفیم، از امکانات و آمادگی لازم برخوردار باشیم.