استاندار گیلان، ارتقای فعالیت های پژوهشی را موجب بهبود شاخص های توسعه ای دانست و گفت: گیلان باید حداقل تا ۱۰ سال آینده قطب تولیدات کشاورزی کشور باشد و در این راه به تولیدات دانش بنیان نیاز داریم.
اسدالله عباسی در آیین اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره پژوهش و فناوری استان گیلان، پژوهشگران را دارای استعدادهای برتر دانست و اظهار کرد: از این موهبت الهی باید در راستای خدمت به انسان ها در عرصه های مختلف بهره گرفت.
وی پژوهش را فرصتی برای خدمت به مردم و رفاه زندگی و سلامت جامعه دانست و افزود: باید از پژوهش و فناوری و دانش بنیانی، برای افق آینده با برش استانی بهره بگیریم و در این راه نیازمند همکاری پژوهشگران و محققان هستیم.
استاندار گیلان تکیه به علم و دانش و پژوهش را موجب بی نیازی از بیگانگان دانست و تصریح کرد: باید با رویکرد جدید عرصه پژوهش را پیش ببریم و دانشگاه های ما از نسل اول و دوم باید به نسل سوم و چهارم ارتقا پیدا کنند.
عباسی با تاکید بر لزوم انجام کارهای پژوهشی جهت شناسایی و رفع آسیب ها و تهدیداتی که آینده استان و کشور را نشانه گرفته، خاطرنشان کرد: پژوهشگران در عرصه تولید علم و تجاری سازی یافته های علمی خودشان گام بر می دارند و لذا ارزشمند هستند.
وی با اشاره به توجه و تاکید رهبر معظم انقلاب درباره جایگاه علم و دانش، ادامه داد: وظیفه همه مدیران است که به کمک پژوهش بیایند و فضاهای آموزشی و پژوهشی را ارتقا دهند.
استاندار گیلان خواستار تسریع در تجاری سازی تولیدات علمی برای ایجاد انگیزه در پژوهشگران شد و تاکید کرد: برای اینکه روی پای خودمان بایستیم باید به طرف به روزرسانی عرصه پژوهش و رقابت پذیری آن برویم.
وی ارتقای فعالیت های پژوهشی را موجب بهبود شاخص های توسعه ای دانست و گفت: گیلان باید حداقل تا ۱۰ سال آینده قطب تولیدات کشاورزی کشور باشد و در این راه به تولیدات دانش بنیان نیاز داریم.
عباسی از دستگاه ها خواست در تخصیص اعتبارات پژوهشی اهتمام لازم را داشته باشند و بیان کرد: سهم پژوهش باید برای ارتقای فعالیت های پژوهشی با محوریت مشکلات استان هزینه شود و نباید این اعتبار یک درصدی را در جای دیگری هزینه کنیم.
استاندار گیلان افزایش سهم پژوهش را از برنامه های دولت سیزدهم دانست و عنوان کرد: مسائل استان در بخش های پسماند و کشاورزی و صنعت و راه و... با پژوهش حل می شود و قطعا پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی را با اولویت تولیدات دانش بنیان در نظر می گیریم.
وی پژوهش و فناوری را موجب عبور از روش های سنتی در بخش های کشاورزی و صنعت و خدمات دانست و خاطرنشان کرد: باید ایجاد و تقویت روحیه پژوهشگری و مسئله محوری را از مدارس شروع کنیم تا در دانشگاه به طرف کارآفرینی برویم.
عباسی با بیان اینکه نرخ ۶.۲ بیکاری استان عموما مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی است، گفت: طی دو سال گذشته بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی غیر فعال را فعال کردیم و این واحدها باید به دانش روز مجهز و دانش بنیان شوند، زیرا اقتصاد کشور باید دانش بنیان باشد.
وی با بیان اینکه برای رشد و توسعه راهی جز پژوهش نداریم، اضافه کرد: نباید اجازه دهیم که دستاوردهای علمی استان از بین برود و باید متناسب با آمایش، سرمایه گذاری های پژوهش محور را دنبال کنیم.
استاندار گیلان پیری جمعیت را یکی از معضلات استان دانست که نیازمند پژوهش است و بیان کرد: امروز باید در تولیدات دانش بنیان اول باشیم و لازمه آن افزایش شرکت های دانش بنیان است لذا از همه پژوهشگران حوزه دانش و فناوری می خواهیم وارد عرصه تولید دانش بنیان شوند و امکانات لازم را در اختیارشان قرار می دهیم.