توجه به تاریخ انقضای مواد خوراکی و دور نگهداشتن گوشت خام از سایر غذاها از قوانین طلایی پختوپز ایمن است.
باکتریهایی که از دست زدن به یک تکه مرغ خام به دست انتقال پیدا میکنند میتوانند نه تنها سایر غذاها بلکه هر وسیله دیگری که در آشپزخانه با آن در تماس هستید را آلوده کنند.
متخصصان تغذیه و سلامت همواره تاکید میکنند که پیشگیری از بیماریهای ناشی از غذا از آشپزخانه شروع میشود.
، دکتر «پریتیش تاش» یکی از پزشکان بیماریهای عفونی از مرکز تخصصی «مایو کلینیکِ» آمریکا در این رابطه نکاتی را یادآوری کرده است.
به گفته این پزشک، مواردی در مورد روشهای آماده سازی غذا در آشپزخانه وجود دارد که میتواند به پیشگیری از شیوع عفونت و برخی بیماریهای گوارشی کمک کند. بیشتر بیماریهای ناشی از غذا در آشپزخانه از آلودگی گوشت خام ناشی میشوند.
دکتر تاش افزود: در صورت آماده کردن گوشت خام لازم است دقت لازم را داشته باشید. همچنین نگهداری و استفاده مناسب و صحیح از مواد خوراکی که قرار است به صورت خام مصرف شوند ضروری است.
همچنین به گفته این متخصص در زمان آماده کردن مواد غذایی شستن دستها ضروری است. این موضوع ساده، اما بسیار حائز اهمیت است که پس از آماده کردن گوشت خام و پیش از آماده سازی مواد غذایی دیگر، دستها شسته شوند.