استاندار گیلان گفت: باید بیش از گذشته از ظرفیت سواحل گیلان برای رونق بخش اقتصادی استان بهره مند شویم.
مصطفی سالاری در جلسه ساماندهی سواحل استان که در سالن جلسات شهید انصاری گیلان برگزار شد، گفت: سخنرانان در جلسات انشا نخوانند و در همه جلسات به کارهای اصلی بپردازند.
وی با اشاره به اینکه به فصلی نزدیک می شویم که دریا و سواحل بیشتر مورد استفاده مردم و مسافرین قرار می گیرند، اضافه کرد: سال گذشته شاهد کاهش غرق شدن افراد در دریا بودیم که بخشی از این کاهش مربوط به ارتقای آگاهی مردم و بخش دیگر مربوط به عملکرد دستگاههای مربوطه بوده است.
سالاری ادامه داد: باید از سواحل برای استان درآمد زایی کنیم این درحالیست که هنوز بیشتر هزینه می کنیم.
استاندار در خصوص شناگاه ها تصریح کرد: مشاورین باید مطالعات را به روز کنند و میزان واگذاری شناگاه ها نیز باید مشخص شود.
سالاری ادامه داد: سازه های کنار سواحل نظیر آلاچیق ها باید بر مبنای سازگاری با طبیعت تهیه شوند و از بردن سنگ و سیمان به سواحل برای احداث سازه ها جلوگیری شود.
وی افزود: تعرفه ورودی ها رقابتی خواهد بود و خدمات لازم به مردم و مسافرین داده شود.
سالاری با بیان اینکه دستگاه ها نظارت کنند، قوانین رعایت شود، گفت: شناسایی نهایی سرمایه گذار باید متولی مشخص داشته باشد تا در کارها تسهیل مشاهده شود.
وی تاکید کرد: از این پس اگر مدیرکلی نمی تواند در جلسات حضور پیدا کند بدون هماهنگی معاون نفرستد و حتما اگر دیر به جلسه می رسد از ورود به جلسات خودداری کند.
نوار ساحلی شهرستان رشت ۵۵ نقطه خطرساز دارد
فرماندار شهرستان رشت نیز گفت: شهرستان رشت از ۵۵ نقطه خطرآفرین در طول نوار ساحلی دریای خزر برخوردار است .
میرشمس مؤمنیزاده اظهار داشت: با توجه به اینکه امروز اهمیت گردشگری بر کسی پوشیده نیست و از این ظرفیت میتوان در مسیر رفع مشکلات معیشتی و افزایش درآمد جامعه استفاده بهینه کرد .
فرماندار شهرستان رشت با بیان اینکه سواحل دریای خزر برای استان گیلان یک ظرفیت عظیم است عنوان کرد: در این راستا هم در عرصه گردشگری، دریایی، ساماندهی سواحل و افزایش طرحهای ساحلی شاهد اقدامات تأثیرگذار و اعتبارات خوبی در استان گیلان بودیم .
مؤمنیزاده با اشاره به اینکه در طول نوار ساحلی بخش شهرستان رشت، 55 نقطه خطرآفرین وجود دارد گفت: استان گیلان همواره از استانهایی بوده که با استفاده از امکانات استانی، خدمات ملی ارائه میدهد بنابراین باید از دستگاههای اجرایی ملی درخواست اعتبارات ملی بیشتر برای استان داشته باشیم .
نماینده عالی دولت در شهرستان رشت به اهمیت متولی اجرایی در خصوص ساماندهی سواحل اشاره کرد و افزود: باید عملیات و برنامهریزیهای مختلف در مسیر بهرهمندی از دریا و ساماندهی سواحل گیلان را فقط محدود به فصل تابستان نکنیم .
وی با اشاره به نگاه سرزمینی به نوار ساحلی دریای خزر ابراز داشت: دستگاههای اجرایی گیلان در این راستا مأموریت دارند که با استفاده از اعتبارات و امکانات لازم جهت ساماندهی سواحل اقدامات گامهای مؤثری بردارند و البته دستگاههای اجرایی ملی نیز باید در این مسیر بیشتر کمک کنند .
فرماندار رشت با اشاره به اهمیت موضوع کاهش تلفات انسانی در نوار ساحلی دریای خزر گفت: در طول فصول مختلف و فصل تابستان، ناجیان غریق یکی از عوامل و عناصر بسیار تأثیرگذار در رابطه با کاهش تلفات انسانی در دریا هستند اما بسیاری از آنان هنوز مطالبات و حقالزحمه خود را دریافت نکردهاند .
مؤمنیزاده خاطرنشان کرد: برنامهها و فعالیتهای آموزشی و اطلاعرسانی برای گردشگران و مسافران از جمله اقدامات و فعالیتهایی بوده که هرساله انجام میشود و هزینههای متعددی هم در این مسیر صرف میشود البته مرکز صدا و سیما استان گیلان نیز در این خصوص همواره فعال بود .
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان هم در این جلسه با اشاره به اینکه امدادگران نیز در راستای پیگیری و اطلاعرسانیهای مناسب در کنار ناجیان غریق گیلان هستند اظهار داشت: در رابطه با اجرای طرحهای مختلف در استان با چالش اعتبارات هم روبهرو هستیم .
مهدی ولیپور به اجرای طرح ملی تابستانه در فصل تابستان امسال در استان گیلان اشاره کرد و افزود: گاهی اوقات امکانات، تجهیزات ما از عهده پوشش همه نقاط ساحلی در گیلان بر نیامده و عملکرد جمعیت هلال احمر گیلان، مازندران و گلستان که 3 استانی ساحلی هستند با دیگر استانها تفاوت دارد .