یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت توجه به سلامت روان در کشور گفت: هر کدام از بخشهای مربوط به سلامت روان اعم از مشاوره، درمان و بستری جزیی از فرآیند سلامت است و باید تحت پوشش و حمایت بیمههای درمانی قرار بگیرند.
در ابتدای ماه جاری بود که بهرام عیناللهی وزیر بهداشت از تحت پوشش بیمه قرار گرفتن تعرفههای خدمات روانشناسی خبر داد؛ خبری که طی روزهای بعد تکمیل و از سوی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت جزییات آن اعلام شد. محمدمهدی ناصحی مدیرعامل این سازمان بیمهای اعلام کرد که خدمات روانشناسی شامل مشاوره روانشناسی و ویزیت مربوط به روانشناسی میشود. رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نیز در توضیحاتی در این باره گفت که «خدمات روانشناسی بالینی و سلامت تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و این خدمات شامل افرادی که مدرک کارشناسی ارشد و دکترای بالینی روانشناسی دارند، میشود»؛ جرئیاتی که حاکی از آن بود که هنوز همه خدمات مربوط به روانشناسی تحت پوشش بیمه درمانی قرار نگرفته است.
در چه صورتی «بیمه» شامل خدمات مشاوره و روانشناسی میشود؟
وحید شریعت رئیس انجمن روانپزشکان ایران چندی پیش در گفتوگویی با ایسنا درباره شیوع اختلالات روان در بین ایرانیان با استناد به آخرین مطالعه کشوری که در این زمینه انجام شده است، گفت: بر اساس این مطالعه که با ابزار غربالگری به اسم GHQ انجام شده است؛ عدد ۲۹.۷ درصد برای مردم ایران به دست آمده است؛ این یعنی ۲۹.۷ درصد از مردم ایران یا مشکوک به اختلال روانپزشکی و یا افراد پر خطر در این زمینه هستند. در واقع ممکن است در بین این ۲۹.۷ درصد از مردم، هر نوعی از اختلال روانپزشکی از نوع خفیف تا شدید، اختلالات مختلف اعم از اضطراب، افسردگی و وسواس وجود داشته باشد.