به مناسبت روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی

اژدهای چندسر تغییرات اقلیمی چه باید کرد؟

۲آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۳۴ PM 376

اژدهای چندسر تغییرات اقلیمی چه باید کرد؟

تغییرات اقلیمی؛ اصطلاحی است که در سال‌های اخیر حتی اگر به گوشمان نخورده باشد اما اثرات آن را دیده‌ایم. جابجایی فصل‌ها، وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده، خشکسالی، افزایش بیماری‌ها تنها چند نمونه از تبعات این پدیده پیچیده است.

سازمان ملل متحد ۲ آبان( ۲۴ اکتبر) را هر ساله به عنوان روز جهانی مبارزه با تغییرات اقلیمی گرامی‌ می‌دارد. تغییرات اقلیم یک پدیده اتمسفری - اقیانوسی در مقیاس جهانی در دراز مدت است که این پدیده از عواملی چون فعالیت‌های خورشیدی،‌ فعالیت‌های انسانی و ... متاثر می‌شود.

تغییرات اقلیمی بزرگترین تهدید برای محیط زیست و جوامع

تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های انسانی بزرگ‌ترین و فراگیرترین تهدید برای محیط طبیعی و جوامع است که جهان تاکنون تجربه کرده است و کشورهای فقیر نیز بیشترین هزینه را در این زمینه پرداخت می کنند.

به گفته ایان فرای - کارشناس سازمان ملل متحد - حقوق بشر در نتیجه تغییرات آب و هوایی به‌طور منفی تحت تأثیر قرار گرفته است و نقض می‌شود.تغییر اقلیم سبب شده است که در طولانی مدت نوساناتی روی کره زمین اتفاق بیفتد و بخش‌های مختلف آن را تحت تاثیر قرار دهد. به گفته سینا صمدی - متخصص تغییر اقلیم و بلایای جوی-  تغییرات اقلیم بحثی پیچیده و چند بعدی است و عوامل انسانی و غیر انسانی در رخ دادن آن دخیل هستند. با این وجود آثار فعالیت‌های مخرب انسان بر تغییرات اقلیم مشهودتر است. افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی روی کره زمین و به دنبال آن افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای از مهمترین دلایل ایجاد تغییراتی روی پارامترهای کره زمین از جمله دما و به دنبال آن تغییراتی در اقلیم هستند.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط