رئیس جهاد کشاورزی گیلان از اجرای طرح تجهیز و یکپارچه سازی در ۸۹ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان خبر داد و اضافه کرد: در مجموع ۱۶۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان قابلیت اجرای این طرح را دارد.
صالح محمدی، با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان در راستای امنیت غذایی فعالیت می کند، گفت: گیلان یکی از استان های مهم و شاخص در حوزه تولید محصولات استراتژیک است.
وی ۵۰ درصد اقتصاد گیلان و ۳۰ درصد اشتغال استان را مبتنی بر کشاورزی دانست و افزود: در حال حاضر ۱۳۷ طرح و پروژه در حوزه کشاورزی استان داریم که ۶۶ پروژه قابلیت افتتاح در هفته دولت را دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفت وگوی خبری شامگاه گذشته، از افتتاح طرح های هفته دولت با اعتبار ۳۰۷ میلیارد تومانی خبر داد و اضافه کرد: ۷۲ درصد این اعتبارات سرمایه گذاری بخش خصوصی است و شاهد ایجاد اشتغال برای ۳۵۱ نفر و بهره مندی ۱۳۳ روستا و ۱۰ هزار و ۴۴۷ خانوار از این طرح ها هستیم.
محمدی، عمده این طرح ها را در قالب سردخانه ها و صنایع بسته بندی و کارخانجات خوراک دام و واحدهای پرورش مرغ و آبزی پروری ماهیان سردآبی، گرم آبی و خاویاری و زنبور عسل و... دانست و یادآور شد: در بخش زیرساختی نیز پروژه های آبی - خاکی شامل تعمیق و بازسازی آب بندان ها را داریم؛ جهاد کشاورزی تاکنون ۲۰۰۰ هکتار از آب بندان ها را مرمت کرده است.
وی از اجرای طرح های انتقال آب و حفر چاه و احداث ایستگاه پمپاژ و لایروبی انهار سه و چهار و... نیز خبر داد و خاطرنشان کرد: نسبت به هفته دولت سال گذشته شاهد رشد ۱۰۰ درصدی تعداد پروژه ها و رشد ۱۰۷ درصدی اعتبارات هستیم. در حال حاضر نیز ۸۰ طرح با ظرفیت سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان در دست اجراست و پیشرفت فیزیکی خوبی دارد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان مگاپروژه های استان را شامل کشتارگاه های هوشمند و مدرن با کمترین دخالت دست، واحدهای سردخانه ای آی.کیو.اف(انجماد سریع) با رویکرد صادرات محصولات غذایی به ویژه شیلاتی به کشورهای اوراسیا و شهرک های گلخانه ای برای تولید محصولات صادرات محور دانست و اضافه کرد: اغلب این پروژه ها در دهه فجر افتتاح می شود.
وی گیلان را استان سبز و کشاورزی دانست و متذکر شد: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گیلان، تولید و اشتغال پایدار را به دنبال دارد. سالانه ۳.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در گیلان تولید می شود و لذا برای تامین ارزش افزوده باید به سمت پروژه های صنایع تبدیلی برویم که در این بخش، ۴۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفتیم و تاکنون ۱۲۱۱ میلیارد تومان را پرداخت کردیم.
محمدی از افتتاح چهار سردخانه در تالش و آستارا در هفته دولت امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ واحد سردخانه ای با ظرفیت ۲۳۰ هزار تن داریم؛ این سردخانه ها علاوه بر ذخیره تنظیم بازار، ظرفیت صادراتی هستند.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۳۵ درصد برنج کشور را تولید و غذای ۲۰ میلیون ایرانی را تامین می کنیم، ادامه داد: به دنبال کاهش ضایعات برنج از مزرعه هستیم و لذا امسال معاینه فنی کمباین های برداشت برنج را الزامی کردیم؛ در مرحله بعد به سراغ مدرن سازی شالیکوبی ها خواهیم رفت که می تواند ۵۵ هزار تن محصول ضایعاتی را به چرخه بازگرداند.
وی با بیان اینکه در بخش صادرات به ظرفیت آب مجازی توجه داریم، عنوان کرد: آب مجازی محصولات صادراتی و وارداتی سنجیده می شود و بر اساس ارزش صادراتی آن اقدام خواهیم کرد؛ به عنوان مثال ارزش صادراتی هر مترمکعب کیوی، ۴.۴ دلار است.
محمدی با تاکید بر لزوم شناسنامه دار شدن محصولات باغی و زراعی گیلان در راستای خواست کشورهای مقصد صادرات، عنوان کرد: راهی جز شناسنامه دار کردن محصولات صادراتی مطابق با استانداردهای جهانی نداریم.
وی در ادامه از برداشت برنج در ۱۷۸ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان معادل ۷۵ درصد خبر داد و گفت: امسال هم با بارش باران و هم با گرمای بیش از حد هوا در مراحل گلدهی محصول برنج مواجه شدیم که می تواند بر میزان تولید اثرگذار باشد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان از هدفگذاری برداشت مکانیزه ۱۹۵ هزار هکتاری خبر داد و تصریح کرد: تاکنون در ۱۴۹ هزار هکتار از اراضی، برداشت مکانیزه انجام شده که معادل ۸۳ درصد است.
وی همچنین از اجرای طرح تجهیز و یکپارچه سازی در ۸۹ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان خبر داد و اضافه کرد: در مجموع ۱۶۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان قابلیت اجرای این طرح را دارد؛ مطالعات اجرای طرح در ۱۰ هزار هکتار دیگر انجام شده و منتظر تامین اعتبار هستیم؛ البته سال گذشته در ۲۰۰ هکتار انجام شد و امسال نیز برنامه ۵۰۰ هکتاری داریم.
محمدی با بیان اینکه خریداری ارقام پر محصول برنج شامل شیرودی و فجر و دنا در حال انجام است، گفت: ارقام کیفی نیز توسط فروشگاه های زنجیره ای خریداری می شود. در حال حاضر ۳۸ هزار تن از برنج سال گذشته گیلان باقی مانده و در حال انتقال از شالیکوبی هاست.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان خواستار تداوم ممنوعیت واردات برنج تا چهار ماه پس از فصل برداشت شد و تاکید کرد: تعداد کمی از استان ها برنج تولید می کنند و لذا باید به تقویم فروش توجه کنیم؛ همچنین محاسبه سرانه مصرف برنج باید از ۳۵ کیلو به ۳۰ کیلو کاهش پیدا کند تا نیازسنجی درستی برای واردات صورت گیرد.