مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه حدود هفت درصد اشتغال استان در بخش تعاون است، تصریح کرد: بیش از ۳۳ هزار شغل در گیلان در بخش تعاون بوده و تعاونی های مختلف تولیدی و خدماتی و... داریم.
سیاوش آقاجانی، با اشاره به ابلاغ اصلاحیه سند کشوری توسعه بخش تعاون از اسفندماه ۱۴۰۱ توسط دولت، اظهار کرد: سند جدید به دنبال کمی تر شدن اهداف و دقیق تر شدن راهبردها و تقسیم وظایف دستگاه هاست.
وی با بیان اینکه شوراهای استانی توسعه تعاون به دنبال تشکیل شورای کشوری آن تشکیل شده است، افزود: گیلان نخستین استانی است که شورای توسعه تعاون را تشکیل داده و به دنبال اجرای سند مذکور به بهترین نحو ممکن است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، با اشاره به تکالیف عمومی و تخصصی دستگاه های عضو شورای توسعه تعاون، اضافه کرد: کلیه دستگاه ها دارای تکالیف عمومی هستند و برای ۲۱ دستگاه تکالیف تخصصی تعریف شده است؛ اتاق تعاون نیز به عنوان نماینده بخش تعاون در شورای توسعه تعاون عضویت دارد و استاندار محور این شوراست.
آقاجانی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی را دبیر شورای توسعه تعاون استان دانست و متذکر شد: هماهنگی ها و ابلاغ ها و پیگیری ها و نظارت ها به اداره کل تعاون سپرده شده است.
وی رویکرد سند توسعه تعاون را افزایش سطح اشتغال مولد در کشور دانست و عنوان کرد: آموزش و ترویج تعاون، بهبود وضعیت معیشت و اقتصاد و توسعه اجتماعی در جامعه، تخصیص ۲۰ درصد از اشتغال مولد به تعاون، جذب ۴۵ درصد از سرمایه گذاری ها در بخش تعاون، جذب ۱۵ درصد از نقدینگی کشور به تعاون و سهم ۲۵ درصدی تعاون در درآمد ناخالص ملی از جمله مهمترین اولویت های سند مذکور است.
مدیرکل تعاون گیلان با بیان اینکه حدود هفت درصد اشتغال استان در بخش تعاون است، تصریح کرد: بیش از ۳۳ هزار شغل در گیلان در بخش تعاون بوده و تعاونی های مختلف تولیدی و خدماتی و... داریم که به اشتغال و رونق اقتصادی استان کمک می کنند؛ البته طبق سند باید از سهم هفت درصدی به ۲۰ درصد برسیم.
وی یکی از تکالیف سند توسعه تعاون برای مراکز آماری کشور را احصای آمارهای مورد نیاز در حوزه اشتغال تعاونی دانست و یادآور شد: گیلان ۵۰ شرکت تعاونی پره صیادی دارد و ۳۰ درصد تولید مرغ استان توسط تعاونی های مرغداری انجام می شود.
آقاجانی، با اشاره به مغفول ماندن بخش تعاون در دهه اخیر، تاکید کرد: حمایت های ویژه از تعاونی ها صورت نگرفته؛ این در حالی است که تعاون رویکرد عدالت محوری و اقتصاد مردمی دارد و لذا ارائه مشوق می تواند نقش کلیدی در توسعه تعاون داشته باشد.
مدیرکل تعاون گیلان با بیان اینکه سال گذشته ۵۵ تعاونی در استان تاسیس شده است، خاطرنشان کرد: دولت به بخش تعاون باور دارد و لذا سهم تعاون در تمام تسهیلات مشخص شده است.
وی تعاون را زمینه ساز تحقق اقتصاد اسلامی دانست و ادامه داد: سال گذشته تسهیلات ۹۰ میلیارد تومانی را در بخش تعاون مصوب کردیم که تاکنون ۵۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
آقاجانی تبصره های ۱۶ و ۱۸ و اشتغال روستایی و تفاهم نامه تعاون را از جمله تسهیلات ارائه شده دانست و اظهار کرد: سال گذشته در کشور تسهیلات ۲۰۰۰ میلیارد تومانی و امسال ۳۰۰۰ میلیارد تومانی برای تعاون گذاشته شده که سهم گیلان ۱۰۰ میلیارد تومان پیش بینی می شود.
وی گیلان را دارای ۱۰ تعاونی توسعه و عمران دانست و بیان کرد: هر شهرستان حداقل یک تعاونی توسعه و عمران دارد و درآمد و اشتغال در همان شهرستان تقسیم می شود.
مدیرکل تعاون گیلان در ادامه از اجرای فاز دوم طرح کالابرگ الکترونیکی خبر داد و گفت: در فاز اول یارانه بگیران می توانستند یک ماه زودتر از اعتبار یارانه خود برای خرید ۱۰ قلم از کالاهای اساسی اقدام کنند، اما در این مرحله خانوارهای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد که در دهک های اول تا سوم هستند می توانند با خرید ۸۰ درصدی از اعتبار یارانه خود، ۲۰ درصد یارانه اضافه دریافت کنند.
وی از سرپرستان خانوار خواست نرم افزار شما(شبکه ملی اعتبار) را نصب کنند تا فروشگاه های عضو این طرح را بیابند و اضافه کرد: در همه دهستان ها حداقل یک فروشگاه عضو این طرح وجود دارند و لذا فروشندگان می توانند برای پیوستن به طرح نرم افزار شما را نصب کنند.
آقاجانی از اضافه شدن حبوبات به سبد خرید اعتباری یارانه بگیران خبر داد و تاکید کرد: دولت توجه ویژه ای به امنیت غذایی خانوارها دارد و در فازهای بعدی، دهک های بالاتر نیز اضافه می شوند.