مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اهمیت جشنواره های کشاورزی در رونق گردشگری استان، گفت: جشنواره آلوچه، جشنواره بهار نارنج، جشنواره توت فرنگی، جشنواره چای، جشنواره گلابگیری، مراسم نکوداشت آیین کچچینی و جشن ثبت جهانی ابریشم از مهمترین رویدادهای اردیبهشت ماه در استان است.
ولی جهانی برگزاری جشنواره های آیینی را موجب رونق گردشگری و اقتصادی استان گیلان دانست و اظهار کرد: برگزاری جشنوارهها در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی دارای ظرفیتهای خوبی برای توسعه گردشگری است.
وی تحقق این مهم با هدف رونق کسب و کارها به ویژه در روستاها را نیازمند برنامهریزی اصولی و تدوین نقشه راه علمی دانست و اضافه کرد: طبق آمار ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان تاکنون ۲۰۰ جشنواره فرهنگی، کشاورزی و آداب و رسوم در کمیته فرهنگی این ادارهکل به ثبت رسیده که متناوب در فصول مختلف سال در نقاط مختلف این استان برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: این جشنوارهها با هدف معرفی ظرفیتها و شناساندن جاذبههای طبیعی و تاریخی در مناطق روستایی و شهرستانها برگزار میشود.
جهانی با بیان اینکه جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی و تاریخی استان میتواند موجب توسعه گردشگری و افزایش شور و نشاط اجتماعی شود، ادامه داد: جشنواره آلوچه، جشنواره بهار نارنج، جشنواره توت فرنگی، جشنواره چای، جشنواره گلابگیری، مراسم نکوداشت آیین کچچینی و جشن ثبت جهانی ابریشم از مهمترین رویدادهای اردیبهشت ماه در استان است.
وی تصریح کرد: در نظر داریم تا با تکیه بر رویدادهای متنوع زمینه رونق گردشگری و توسعه اقتصاد گردشگری استان را فراهم کنیم.
وی همچنین از ثبت ملی ۱۱۵ اثر ناملموس استان گیلان خبر داد و تصریح کرد: سال گذشته توانستیم تعداد ۱۶ عنصر را در فهرست آثار ملی ناملموس کشور قرار دهیم و در تلاش هستیم در سال ۱۴۰۲ نیز سهم بیشتری در آثار ناملموس ملی داشته باشیم.