مدیرکل هواشناسی گیلان:

مدل های هواشناسی گیلان بومی سازی می شود/ افزایش کانون های گرد و غبار

۲۸فروردین ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۰۲ PM 397

مدل های هواشناسی گیلان بومی سازی می شود/ افزایش کانون های گرد و غبار

مدیرکل هواشناسی گیلان، بومی سازی مدل های هواشناسی را موجب ارتقای دقت پیش بینی ها دانست و متذکر شد: به دنبال بومی سازی مدل های هواشناسی استان هستیم و می توانیم اطلاعات ۶۰ ایستگاه را بارگذاری کنیم.

محمد دادرس با تاکید بر لزوم آشنایی مردم با سطح هشدارهای هواشناسی، اظهار کرد: پدیده های جوی بنا به وسعت و شدت با سه سطح هشدار زرد، نارنجی و قرمز مشخص می شوند.

وی هشدار سطح زرد را دارای پایین ترین وسعت و شدت دانست و افزود: در زمان صدور هشدار سطح زرد مسئولان باید آمادگی لازم را داشته باشند، اما هشدار سطح نارنجی هم از نظر وسعت و هم از نظر شدت بیشتر است و غالبا خسارت های خاص را در نقاط خاص ایجاد می کند و گاها تلفات مالی و جانی دارد.

مدیرکل هواشناسی گیلان، هشدار سطح قرمز را دارای وسعت و شدت بسیار زیاد دانست و بیان کرد: ضروری است که مسئولان کاملا در میدان باشند و لذا به دنبال صدور هشدارهای نارنجی و قرمز، ستاد مدیریت بحران تشکیل می شود و مسئولان نسبت به پدیده جوی پیش بینی شده کاملا اشراف پیدا می کنند.

دادرس، گیلان را جزو پنج استان پرمخاطره کشور دانست و اضافه کرد: گیلان استانی خاص با پدیده های منحصر به فرد و اقلیم پیچیده است و لذا گاها پیش بینی های هواشناسی از قطعیت برخوردار نیستند؛ البته عدم قطعیت همواره با پیش بینی همراه است و خطا به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه اقلیم استان بر وضعیت توده هوایی شکل گرفته اثر می گذارد، گفت: اگر توده هوایی که قرار است در استان حاکم باشد از دریا و مرداب عبور کند و تغذیه رطوبتی شود، شاهد تشدید بارش ها خواهیم بود و همین امر موجب شده دامنه شمالی رشته کوه البرز به دلیل تراکم ابر و ریزش فراوان باران سرسبز و دامنه جنوبی خشک باشد.

مدیرکل هواشناسی گیلان با اشاره به رضایتمندی ۹۶ درصدی مردم از صحت پیش بینی های کوتاه مدت اداره کل هواشناسی استان(۲۴ تا ۷۲ ساعت)، عنوان کرد: پژوهشگاه هواشناسی کشور ابتدای امسال سامانه پیش بینی نقطه ای(پنج کیلومتر) را راه اندازی کرده و تاکنون بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر دنبال کننده داشته است.

وی بومی سازی مدل های هواشناسی را موجب ارتقای دقت پیش بینی ها دانست و متذکر شد: به دنبال بومی سازی مدل های هواشناسی استان هستیم و می توانیم اطلاعات ۶۰ ایستگاه را بارگذاری کنیم.

دادرس با تاکید بر لزوم توسعه و به روزرسانی ایستگاه های هواشناسی و پشتیبانی سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری، خاطرنشان کرد: گیلان ۳۰ ایستگاه هواشناسی خودکار جلگه ای دارد که ۱۳ ایستگاه آن سینوپتیک است؛ همچنین جزو ۱۰ استان برخوردار از سامانه رادار هواشناسی و سامانه سنجش آر.وی.آر فرودگاهی هستیم که ارتفاع کف ابر در لایه های مختلف و دید در امتداد باند را در اختیار ما قرار می دهد.

وی با اشاره به فعالیت سه ایستگاه هواشناسی کوهستانی شامل ماسوله، جیرنده و دیلمان، اضافه کرد: ایستگاه های هواشناسی کوهستانی نیازمند بسترهای خدماتی از جمله برق و مخابرات است و لذا اخیرا هفت ایستگاه خودکار دیگر را در مناطق کوهستانی استان راه اندازی کردیم.

مدیرکل هواشناسی گیلان همچنین ۱۰ هزار کشاورز استان را تحت پوشش سامانه اطلاع رسانی تهک(توسعه هواشناسی کشاورزی) دانست و اظهار کرد: گرمایش جهانی ناشی از استفاده از سوخت های فسیلی و افزایش گازهای گلخانه ای همه کشورها را رنج می دهد و موجب تغییر اقلیم شده است.

دادرس از جمله پیامدهای تغییر اقلیم را افزایش دما و شدت - مدت بارش و تبخیر بالا و خشکسالی دانست و اضافه کرد: شاهد فراوانی روزهای وقوع پدیده باد گرم هستیم و دما در برخی از روزها حدود ۴.۲ درجه نسبت به بلندمدت افزایش را نشان می دهد؛ به گونه ای که افزایش دما در تیر و مرداد سال گذشته در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده و افزایش کانون های گرد و غبار را به دنبال داشته است.

وی کشورهای همسایه شمالی از جمله ترکمنستان را از منابع اصلی گرد و غبار طی سال های اخیر دانست و بیان کرد: این گرد و غبارها بدون هیچ مانعی با جریان های دریایی وارد استان گیلان می شود.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط