مدیرکل شیلات گیلان از صید ۱۵۳۰ تن ماهیان استخوانی در پره های صیادی سواحل گیلان خبر داد و گفت: از این مقدار صید ماهیان استخوانی در سواحل گیلان، ماهی کفال سهم ۷۳ درصدی داشته است.
کوروش خلیلی با اشاره به مساعد نبودن شرایط جوی در شروع فصل صید در سواحل گیلان، اظهار کرد: روند صید ماهیان در شروع فصل به علت نامساعد بود شرایط جوی، کاهشی بود که در ۱۰ سال گذشته مسبوق به سابقه بوده است.
وی از صید ۱۵۳۰ تن ماهیان استخوانی در پره های صیادی سواحل گیلان خبر داد و افزود: از این مقدار صید ماهیان استخوانی در سواحل گیلان، ماهی کفال سهم ۷۳ درصدی داشته است که آمار خیره کنندهای به نظر میرسد.
صید ۳۸۰۰ تن کیلکا در سواحل استان گیلان
مدیرکل شیلات گیلان از صید ۳۸۰۰ تن کیلکا در سواحل استان خبر داد و اضافه کرد: کاهش ۳۳ درصدی شبهای دریاگردی صیادان و ناپایداری جوی و دریا سبب شده در بخش صید کیلکا آمار کاهشی داشته باشیم.
خلیلی با اشاره به فعالیت ۴۶ پره صیادی در سواحل گیلان، بیان کرد: شرایط آب و هوایی منجر به افزایش حکمرانی ماهی کفال در سواحل شمال کشور شده است.
وی با اشاره به اهمیت مراکز بازسازی ذخایر ماهیان در سواحل گیلان، افزود: برقراری اقتصاد و اشتغال صیادی در سواحل گیلان را مدیون مراکز بازسازی ذخایر هستیم.
مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به طرح موفق تکثیر مصنوعی ماهیان در نوار ساحلی استان، بیان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۳۰ میلیون بچه ماهی از مراکز سه گانه ذخایر ماهیان در سواحل رهاسازی شد.
خلیلی با اشاره به مشارکت اتحادیه تعاونی صیادان در راستای ارتقای طرح تکثیر طبیعی و مصنوعی ماهیان در استان گیلان، اضافه کرد: دو عرصه ۴ هکتاری برای اجرای طرح تکثیر ماهیان در گیلان تعریف شده است.
تولید ۲۰ میلیون بچه ماهی در طرح تکثیر
وی با بیان اینکه تولید ۲۰ میلیون بچه ماهی در طرح تکثیر هدف گذاری شده است، افزود: گیلان در بخش مولدین ماهیان استخوانی ۱۰۰ درصد متکی به سفیدرود است.
مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به اینکه برون سپاری تکثیر سیاست نادرست در استان بود، گفت: افراد در رویکرد برون سپاری بهجای منافع ساحل، منفعت شخصی را لحاظ میکنند.
خلیلی با اشاره به رشد ۴ برابری جذب منابع اعتباری شیلات نسبت به سال گذشته، بیان کرد: هدفمند کردن منابع و امکانات در راستای اعتلای ساختاری و اقتصادی نوار ساحلی گیلان در دستور کار قرار دارد.
وی از قرارگیری شغل صیادی و ملوانی در زمره مشاغل سخت و زیان آور خبر داد و افزود: تصمیماتی در کشور برای قرارگیری این مشاغل جزو مشاغل سخت و زیان آور گرفته شده که در دست بررسی است.
مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه آبزی پروری استان مولود انقلاب است، گفت: آمار تولید آبزی پروری قبل از انقلاب در گیلان بسیار ناچیز بود و اصلاً به چشم نمیآمد.
تولید ۵۸ هزار تن ماهی در بخش آبزی پروری گیلان
خلیلی از تولید ۵۸ هزار تن ماهی در بخش آبزی پروری گیلان خبر داد و اضافه کرد: ارزش ریالی این مقدار تولید ماهیان در بخش آبزی پروری گیلان به بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۱۰۰ مزرعه خاویاری در گیلان، افزود: حدود ۵ هزار ۳۰۰ مزرعه در بخش ماهیان گرمابی در استان گیلان فعالیت میکنند.
مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به تعهد ۸۰ هزار تنی تولید آبزی پروری زمین پایه در این استان، بیان کرد: تولید ۷۵ هزار تن در آبزی پروری دریا پایه تا سال ۱۴۰۴ برای شیلات گیلان تعریف شده است.
خلیلی از تولید ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن ماهیان زینتی در گیلان خبر داد و اضافه کرد: گیلان در بخش تولید ماهیان زینتی رتبه اول کشور را دارد و در این راستا ۵۰۰ نفر مشغول به فعالیت هستند.
مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه توسعه آبزی پروری بر مبنای دریا در اولویت قرار دارد، گفت: ضعفهای فنی پرورش ماهیان در قفس برطرف شده و در این راستا طرحی برای اجرا به سازمان پیشنهاد شده است.