رئیس دانشگاه پیام نور، با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد پذیرفته شدگان دوره های کارشناسی ارشد متعلق به فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور است، ادامه داد: در حال حاضر در رده بندی دانشگاه های داخلی رتبه بیست و دوم را داریم.
دکتر ابراهیم تقی زاده، دانشگاه پیام نور را یک دانشگاه در گستره ملی دانست و اظهار کرد: دانشگاه پیام نور در بیش از ۴۰۰ شهرستان شعبه دانشگاهی دارد و می خواهد عدالت آموزشی را به تمام نقاط کشور و شهرستان های دوردست منتقل کند.
وی «آموزش برای همه» را خط مشیء نظام آموزشی دانشگاه پیام نور دانست و افزود: آموزش بایستی برای همه باشد و همه وقت باشد و همه از آن بهره مند شوند لذا دانشگاه پیام نور آموزش ترکیبی را در دستور کار دارد و در کنار آموزش های حضوری، برای مقاطع تحصیلات تکمیلی آموزش نیمه حضوری را دنبال می کند.
رئیس دانشگاه پیام نور در گفت وگوی خبری باران، با بیان اینکه دوسوم کلاس های این دانشگاه در مقایسه با سایر دانشگاه ها حضوری برگزار می شود، اما در دروس عملی و آزمایشگاهی تمام کلاس ها حضوری است.
تقی زاده نوع نظام آموزشی دانشگاه پیام نور را مبتنی بر کتاب ها و منابعی دانست که توسط سازمان مرکزی و شوراهای تخصصی دانشکده ها تعریف می شود و گفت: دانشجویان تمام منبع درسی را به روش کنکوری امتحان می دهند.
وی با بیان اینکه بخشی از ورودی های ما مجازی و الکترونیکی است، خاطرنشان کرد: دانشجویان شاغل می توانند این نوع نظام آموزشی را انتخاب کنند و برخی دیگر نیز خواستار آموزش حضوری و نیمه حضوری هستند، اما در مجموع یک سوم دانشجویان تحت پوشش وزارت علوم(دانشگاه های دولتی) در حال حاضر در شبکه بزرگ پیام نور مشغول تحصیل هستند.
رئیس پیام نور با اشاره به آموزش محوری این دانشگاه، عنوان کرد: دانشجویان در دانشگاه پیام نور تمام منبع درسی را مورد مطالعه و آزمون قرار می دهند و لذا امکان آزمون دادن در هر شهری برای آنان فراهم است؛ از این جهت شاهد موفقیت های خوب دانشجویان پیام نوری در مقاطع بالاتر هستیم و رتبه های خوب دانشگاه های کشور متعلق به فارغ التحصیلان پیام نوری است.
وی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد پذیرفته شدگان دوره های کارشناسی ارشد متعلق به فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور است، ادامه داد: در حال حاضر در رده بندی دانشگاه های داخلی رتبه بیست و دوم را داریم و با توجه به تعداد مقالات و تالیفات و طرح های پژوهشی ثبت شده اساتید و اعضای هیئت علمی این دانشگاه در نظام رتبه بندی بین المللی شاهد ارتقای ۹۱۰ رتبه ای هستیم و جایگاه ۱۴۱۶ را داریم که به زودی به زیر ۱۰۰۰ خواهد رسید.
تقی زاده با اشاره به حضور ۳۸۰۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه پیام نور، متذکر شد: در حال حاضر بیش از ۱۶۰ هزار دانشجوی ورودی داریم که با ورودی های سال جاری به ۳۲۰ هزار دانشجو می رسد، اما پیش بینی انتخاب واحد ۵۰ درصدی دانشجویان را داریم که تاکنون ۶۲ هزار دانشجو ثبت نام کردند.
رئیس پیام نور با بیان اینکه حدود ۱۲ هزار دانشجو در دانشگاه های پیام نور استان گیلان هستند، اضافه کرد: در استان گیلان ۱۳۵ رشته کارشناسی و ۳۲ رشته کارشناسی ارشد داریم و در حال پیگیری رشته های کاربردی و مهارتی مورد نیاز منطقه هستیم.
وی دانشگاه پیام نور را تنها دانشگاه فعال در افغانستان دانست و با اشاره به راه اندازی شعبه های این دانشگاه در عراق و سوریه و لبنان در آینده نزدیک، تاکید کرد: به زودی شش مرکز استان مجوز جذب دانشجوی بین المللی را دریافت می کنند و به دنبال ارتقای دیپلماسی علمی و فناوری هستیم که ظرفیت استان گیلان در آستارا و انزلی برای کسب مجوز جذب دانشجوی خارجی مناسب است تا بتونیم شاهد ایجاد شعبه بین الملل باشیم.
تقی زاده به حذف ۲۰۰۰ رشته و افزودن ۴۰۰ رشته جدید در دانشگاه پیام نور خبر داد و خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد رشته های این دانشگاه علوم انسانی و مابقی فنی و مهندسی و کشاورزی و منابع طبیعی و هنر و علوم پایه است لذا در راستای نامگذاری شعار سال، به دنبال راه اندازی مراکز رشد و خانه های خلاق در استان ها هستیم و هر استان باید حداقل یک مرکز رشد داشته باشد؛ البته هم اکنون ۳۰ مرکز رشد داریم که دو برابر خواهد شد.