مدیرکل منابع طبیعی گیلان، نیاز سالانه کشور به چوب را ۱۱.۵ میلیون مترمکعب دانست که ۴.۵ میلیون مترمکعب آن فقط مربوط به گیلان است و گفت: با تداوم روند زراعت چوب تا ۱۰ سال آینده دیگر نیازی به چوب جنگل های هیرکانی نخواهیم داشت.
میرحامد اختری با اشاره به اجرای طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی، اظهار کرد: به دنبال اجرای طرح تنفس و عدم بهره برداری از جنگل های شمال که در قانون برنامه ششم توسعه پیش بینی شده، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور وارد فاز فنی و حفاظتی شد؛ البته اقدامات حفاظتی یکی از اولویت های اصلی و اساسی سازمان است که حتی بعد از تعطیلی طرح های جنگلداری نیز ادامه داشته است.
وی با بیان اینکه ۴۱۰ قرق بان به صورت شبانه روزی اقدامات حفاظتی را در سطح جنگل های استان انجام می دهند، گفت: امسال در کنار اقدامات حفاظتی، فاز فنی را شامل مطالعات تفصیلی و نیمه تفصیلی، جاده سازی و مرمت راه های جنگلی، جنگل شناسی و... آغاز کردیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از اتمام مطالعات تفصیلی تا اواسط سال آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: پایش و مقابله با حریق جنگل ها یکی از اقدامات مهم حفاظتی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری است که ذیل یگان حفاظت دنبال می شود. نیروهای حفاظتی دائما در سطح جنگل ها به ویژه نقاط بحرانی حضور دارند لذا ۲۰۰ تیم حفاظتی را آماده سازی کردیم که به صورت بلوک بندی در کل عرصه های جنگلی استان حضور دارند و در بحران ها سریعا وارد عمل می شود.
اختری بخشی از اقدامات حفاظتی جنگل های هیرکانی را مبارزه با قاچاقچیان چوب دانست و گفت: باید زمینه قاچاق چوب را از بین ببریم. در این راستا زراعت چوب را از سال گذشته با جدیت راه اندازی کردیم که به عنوان ضربه گیر قاچاق عمل می کند.
وی با بیان اینکه جنگل بیشترین آب را ذخیره و از سیلاب جلوگیری می کند، ادامه داد: زراعت چوب علاوه بر حفاظت از جنگل، نیاز چوبی کشور را تامین می کند و وقتی چوب قاچاق خریدار نداشته باشد، دیگر قاچاق نخواهیم داشت لذا با تداوم روند زراعت چوب تا ۱۰ سال آینده دیگر نیازی به چوب جنگل های هیرکانی نخواهیم داشت.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان نیاز سالانه کشور به چوب را ۱۱.۵ میلیون مترمکعب دانست که ۴.۵ میلیون مترمکعب آن فقط مربوط به گیلان است و عنوان کرد: در قانون برنامه ششم مکلف به زراعت چوب در ۶۶۰۰ هکتار از اراضی استان بودیم که سال گذشته ۱۸۰۰ هکتار آن اجرایی شد و امسال در حال اجرای ۱۵۰۰ هکتار دیگر هستیم؛ همچنین سال گذشته ۱۳۲ هزار مترمکعب از زراعت چوب سنواتی را نشانه گذاری و برداشت کردیم تا به کارخانجات تزریق شود و بعد از برداشت بازکاشت انجام شد.
وی با بیان اینکه گیلان رتبه اول حجم تولید چوب و رتبه دوم سطح زیر کشت را دارد، اضافه کرد: مشکلات صنایع چوب موجب دست اندازی به جنگل ها می شود و لذا با توسعه زراعت چوب این نیاز را برطرف می کنیم؛ همچنین نهال رایگان و تسهیلات کم بهره در اختیار مردم جهت زراعت چوب در مستثنیات قرار می گیرد.