مدیرکل حفظ آثار گیلان خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های شاخص هفته دفاع مقدس امسال تجلیل از یک میلیون رزمنده دوران دفاع مقدس است که سهم گیلان ۳۰ هزار نفر بوده که در طول سال مورد تجلیل و تکریم قرار خواهند گرفت.
سرهنگ حسن حبیبی هدف از ایجاد و راه اندازی جنگ تحمیلی علیه ایران و همراهی بلوک شرق به رهبری شوروی سابق و بلوک غرب به رهبری ایالات متحده آمریکا با صدام را مقابله با پیروزی انقلاب اسلامی دانست و اظهار کرد: علاوه بر اینکه صدام دارای شخصیتی جاه طلب و خشن بود و سودای رهبری جهان عرب را داشت، موج بیداری اسلامی در ایران به کشور عراق که نیمی از جمعیت آن شیعه بودند نیز رسیده بود و لذا موجب تهییج صدام برای حمله به ایران شد.
وی با اشاره به سیطره آمریکا بر کشورهای مسلمان آن روز، افزود: اگرچه پیروزی انقلاب اسلامی از نفوذ آمریکا در منطقه کاسته بود، اما شوروی از نظر ایدئولوژک احساس نگرانی می کرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان انقلاب اسلامی را مدل حاکمیت جدید در عرصه بین الملل با شعار «نه شرقی؛ نه غربی» دانست و تصریح کرد: به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و شکست کودتای طبس هیمنه غرب در منطقه در هم ریخت و جرقه های فروپاشی شوروی نیز زده شد.
حبیبی جوانان را محور بیانیه گام دوم انقلاب دانست و عنوان کرد: یکی از ویژگی های دفاع مقدس بهره مندی از ظرفیت جوانان بود و بسیاری از شهدا و فرماندهان ما زیر ۳۰ سال سن داشتند، یعنی هر کجا به جوانان اعتماد کردیم، دستاوردهای مختلف داشتیم.
وی اخلاق و معنویت را از دیگر کلیدواژه های بیانیه گام دوم دانست که در دوران دفاع مقدس فراوان دیده می شود و گفت: دفاع مقدس سرشار از مفاهیم معنوی و اخلاقی بود و ملت ایران در سایه همین معنویت و اخلاق به خوداتکایی و اعتماد به نفس رسیدند و مرعوب دشمن نشدند و استقلال و تمامیت ارضی خود را حفظ کردند که در بیانیه گام دوم نیز مورد تاکید است.
مدیرکل حفظ آثار گیلان با بیان اینکه روحیه ایثار و شهادت دوران دفاع مقدس موجب شد امروز به تولیدات دفاعی و نظامی برسیم و شاهد شکل گیری جوانه های مقاومت در کشورهای منطقه غرب آسیا همچون سوریه و عراق و لبنان و یمن باشیم و ادامه داد: استان گیلان از پیروزی انقلاب تا دوران دفاع مقدس جزو سرآمدان کشور است و تقدیم هشت هزار شهید و ۲۲ هزار جانباز و ۲۷۰۰ آزاده و اعزام ۱۰۰ هزار رزمنده و ارسال کمک های ۱۵۱۳ کامیونی پشتیبانی به جبهه ها از یک استان شمالی نشان از نقش آفرینی گیلانی ها در این مقطع حساس دارد.
وی با اشاره به حضور ۲۰ از جمعیت جوان و فعال آن روز گیلان در جبهه ها، یادآور شد: در دوران دفاع مقدس به شعار «ما می توانیم» جامه عمل پوشاندیم و امروز از سرآمدان صنایع دفاعی و پزشکی و هوافضا و... هستیم.
حبیبی ایجاد و راه اندازی باغ موزه دفاع مقدس گیلان را یکی از مطالبات خانواده های معظم شهدا و ایثارگران و پیشکسوتان جبهه و جنگ دانست و بیان کرد: در دهه فجر امسال شاهد بهره برداری از فاز نخست این مرکز فرهنگی همزمان با پنج استان دیگر خواهیم بود.
وی فاز نخست را شامل ساختمان اداری، ساختمان کتابخانه مرکزی، سالن اسناد و بیش از ۲۵۰۰ مترمربع محوطه سازی دانست و بیان کرد: دفاع مقدس هنر ایران را ارتقا بخشید و شاهد شعر دفاع مقدسی و تئاتر دفاع مقدسی و سینمای دفاع مقدسی و کتاب دفاع مقدسی و... هستیم و تولیدات هنری عرصه دفاع مقدس دارای بیشترین مخاطب است که در این راستا سالن آمفی تئاتر ۲۰۰۰ مترمربعی را در فاز دوم موزه دفاع مقدس استان افتتاح می کنیم.
مدیرکل حفظ آثار گیلان از راه اندازی ساختمان گالری به مساحت ۳۰۰۰ مترمربع در فاز سوم خبر داد و یادآور شد: در قالب کمیته محتوای فرهنگی موزه دفاع مقدس استان، اقدام به روایتگری تاریخ از آل بویه تا قیام میرزا کوچک جنگلی و نقش مردم گیلان در پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس و محور مقاومت خواهیم کرد.
حبیبی با بیان اینکه دانشنامه پنج جلدی دفاع نقدس گیلان به عنوان برشی از دایره المعارف ملی دفاع مقدس با احصای بیش از ۵۰۰ هزار اثر و سند تاریخی در حال تدوین است، خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های شاخص هفته دفاع مقدس امسال تجلیل از یک میلیون رزمنده دوران دفاع مقدس است که سهم گیلان ۳۰ هزار نفر بوده که در طول سال مورد تجلیل و تکریم قرار خواهند گرفت.