نماینده آستارا در مجلس، از اجرای ۱۶ پروژه آب و فاضلاب در شهرستان آستارا با بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار خبر داد و خاطرنشان کرد: همه روستاهای شهرستان تحت پوشش پروژه محرومیت زدایی هستند.
غلامرضا مرحبا، با بیان اینکه مدت ها از تصویب قانون بانکداری بدون ربا می گذشت و نیاز به بازنگری داشت، اظهار کرد: تغییراتی که در اقتصاد کشور رخ داده، واقعیت های اقتصادی امروز با دهه های گذشته را متفاوت کرده است و لذا این ضرورت مجلس را به سمت بازنگری هم در قانون بانک مرکزی و هم در قانون بانکداری بدون ربا برد.
وی با اشاره به تصویب قانون بانک مرکزی در مجلس، افزود: این قانون به استقلال بانک مرکزی و تقویت نظارت های آن کمک می کند و لذا منتظر اظهارنظر نهایی شورای نگهبان هستیم.
نماینده آستارا در مجلس شورای اسلامی در گفت وگوی ویژه خبری باران، با اشاره به تاسیس بانک های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری و ایجاد تعارض منافع و تخلفات، عنوان کرد: بانک مرکزی اقتدار لازم را برای برخورد با این تخلفات دارا نبود و لذا قانون جدید بسیاری از خلل ها را در نظارت و اقتدار بانک مرکزی جبران خواهد کرد.
مرحبا، شورای عالی پول و اعتبار را یکی از عالی ترین ارکان پولی و مالی کشور دانست و عنوان کرد: شورای عالی پول و اعتبار نهاد ناظر بر سیاست های پولی و مالی کشور است و آیین نامه های لازم را تدوین می کند. این شورا با حضور وزرای دولت و دو نماینده مجلس و رئیس بانک مرکزی، نظارت بر قوانین پولی و بانکی و حسن اجرای قوانین و تدوین آیین نامه های لازم را بر عهده دارد.
وی یکی از مشکلات قانون جهش تولید مسکن را تامین مالی دانست و اضافه کرد: یکی از احکام این قانون بانک ها را موظف می کرد ۲۰ درصد تسهیلات خودشان را به حوزه مسکن اختصاص دهند که عملا امکان پذیر نبود و لذا با همکاری وزرای اقتصاد و دارایی و راه و شهرسازی و بانک مرکزی و بانک مسکن در حال تدوین حکم جایگزین هستیم تا با تامین مالی لازم شاهد تولید مسکن با کیفیت ارزان قیمت در کشور باشیم.
نماینده آستارا در مجلس با اشاره به روند توسعه زیرساخت های ریلی استان گیلان به ویژه در بخش صادرات، خاطرنشان کرد: روند اجرای پروژه ریلی آستارا - آستارا هم اکنون فعال است و از طریق «BOT» به طرف خارجی واگذار شده است؛ البته اقدامات لازم را برای بهبود مدیریت این پروژه در دست اجرا داریم.
وی پروژه راه آهن رشت - آستارا را یکی از پروژه های مهم کشور دانست و اضافه کرد: تا چند سال گذشته این پروژه مهم فراموش شده بود و امکان تامین مالی نداشت، اما امروز از اولویت های اول کشور است و رهبر انقلاب در دیدار با رهبران کشورهای منطقه به اهمیت این پروژه اشاره کردند.
مرحبا با بیان اینکه پروژه رشت - آستارا اولویت اول کشور است، گفت: از محل تهاتر نفت اعتبار خوبی به این پروژه تخصیص یافته و کار شروع شده است. خوشبختانه طرف های خارجی نیز علاقمند به تامین مالی پروژه از طریق فاینانس هستند و برای چین و روسیه و آذربایجان جذابیت های اقتصادی و استراتژیک دارد.
وی با اشاره به کشف جذابیت های اقتصادی بندر آستارا توسط سرمایه گذاران، عنوان کرد: از سرمایه گذارانی که دارای اهلیت و توان مالی هستند می خواهیم در پروژه های مولد استان از جمله آستارا حضور پیدا کنند و قطعا از امکانات و حمایت های قانونی برخوردار خواهند شد.
نماینده آستارا در مجلس، با بیان اینکه بندر آستارا لایروبی شده و با رونق مثال زدنی در حال فعالیت است، خاطرنشان کرد: هم اکنون این بندر فعال است و کانال ورودی آن به بیش از چهار متر رسیده و همه کشتی های فعال در دریای خزر می توانند از این بندر استفاده کنند.
مرحبا با اشاره به رونق بندر آستارا در بخش صادرات محصولات کشاورزی، متذکر شد: دارای کانتینرهای یخچالدار و برج های مکنده غلات هستیم که مستقیم و بدون دخالت دست اقدام به تخلیه کشتی ها و انتقال بهداشتی از کانال به سیلو می کنند.
وی نزدیکی به ترکیه و عراق را یکی از مزیت های رقابتی بندر آستارا برای کشورهای حاشیه دریای خزر دانست و اضافه کرد: در منطقه ویژه اقتصادی آستارا امکان سرمایه گذاری در سیلوهای غلات و مخازن نفت و روغن و صنایع تبدیلی و سردخانه ها وجود دارد.
نماینده آستارا در مجلس، با اشاره به تنش آبی این شهرستان تا سال گذشته، گفت: برخی روستاها روزهای طولانی آب شرب نداشتند و در مناطق شهری نیز قطعی های مکرر آب داشتیم، اما امسال علیرعم کاهش بارندگی و افزایش ورودی مسافر اصلا قطعی آب نداشتیم.
وی از اجرای ۱۶ پروژه آب و فاضلاب در شهرستان آستارا با بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار خبر داد و خاطرنشان کرد: همه روستاهای شهرستان تحت پوشش پروژه محرومیت زدایی هستند. همچنین قرارگاه سازندگی امام حسن مجتبی(ع) در ۱۰ روستای بخش لوندویل با اعتبار ۵۶ میلیارد تومانی اقدام به تعویض شبکه و احداث و راه اندازی چاه های جدید خواهد کرد.
مرحبا با بیان اینکه تصفیه خانه بزرگ آستارا با بیش از اعتبار ۱۱۷ میلیارد تومانی در دست اجراست، یادآور شد: آستارا به کارگاه بزرگ پروژه های آب و فاضلاب تبدیل شده است. پروژه سد لاستیکی ملاهادی نیز که دارای پیشرفت کمتر از ۵۰ درصدی است در صورت تامین اعتبار اجرایی می شود.