استاندار گیلان با بیان اینکه گیلان در دهه ۷۰ از صنعت عقب ماند و به سمت کشاورزی رفت، ادامه داد: متاسفانه با خام فروشی برنج و چای و زیتون نتوانستم مزیت های نسبی کشاورزی را فعال کنیم.
اسدالله عباسی در جلسه ستاد «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» استان گیلان، با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ باید عزم خود را برای تحقق شعار راهبردی «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» جزم کنیم، گفت: شرکت های دانش بنیان، مردم و مسئولان سه ضلع تحقق شعار سال هستند و راهی جز استفاده از همه ظرفیت ها نداریم.
وی با تاکید بر لزوم بهره وری سرمایه در کشور، اظهار کرد: باید به سمت نوآوری و خلاقیت و کسب و کارهای دانش بنیان برویم تا به رشد اقتصادی برسیم. متاسفانه در دهه اخیر شاهد توقف رشد اقتصادی بخش دولتی و کاهش رشد اقتصادی بخش خصوصی بودیم.
استاندار گیلان، ارتقای بهره وری را در گرو دانش بنیانی دانست و تصریح کرد: در افق ۱۴۰۱ رشد اقتصادی هشت درصدی را پیش بینی کردیم.
عباسی، گیلان را قطب کشاورزی و امنیت غذایی و تامین مایحتاج مردم دانست که دارای ظرفیت خدمات و صنعت و اقتصاد دریاست و عنوان کرد: ۱۰۰ هزار دانشجو و فارغ التحصیل نخبه داریم و لذا در حوزه دانش بنیان می توانیم نقش آفرین باشیم؛ متاسفانه از ۷۰۰۰ شرکت دانش بنیان کشور فقط ۷۳ شرکت به گیلان تعلق دارد که باید افزایش یابد.
وی با اشاره به توجه رهبر انقلاب نسبت به بیکاری فارغ التحصیلان، خاطرنشان کرد: باید به سمت کم هزینه کردن تولید و رقابت پذیری آن برویم و جلوی واردات محصولات دارای مشابه داخلی را بگیریم و تولیدات داخل را صادر کنیم.
استاندار گیلان از دستگاه ها خواست نسبت به مولدسازی اراضی و امکانات غیر مولد خود در جهت دانش بنیانی اقدام کنند و منذکر شد: باید با اشتغالزایی از مهاجرت نخبگان جلوگیری کنیم.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد زنجیره ارزش در تولیدات بخش کشاورزی، تصریح کرد: باید با پرهیز از کشت سنتی و کم کردن ضایعات کشاورزی که هزینه تولید را برای کشاورز بالا می برد، ایجاد ارزش افزوده کنیم؛ همچنین صنایع تبدیلی و بسته بندی در دستور کار قرار گیرد.
عباسی، با بیان اینکه گیلان در دهه ۷۰ از صنعت عقب ماند و به سمت کشاورزی رفت، ادامه داد: متاسفانه با خام فروشی برنج و چای و زیتون نتوانستم مزیت های نسبی کشاورزی را فعال کنیم.
وی از راه اندازی سامانه سرمایه گذاری با مجوزهای بی نام خبر داد و گفت: بیش از ۲۵۰ پهنه در استان را برای سرمایه گذاری شناسایی کردیم و بیش از ۱۲۰ مجور بی نام صادر شده است.
استاندار گیلان با بیان اینکه باید سهم شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری را در تولید ناخالص ملی مشخص کنیم، افزود: باید جوانان با انگیزه و مستعد را به کارگیری کنیم.