مدیرکل ارتباطات گیلان، حدود ۱۰۰ روستای گیلان را فاقد هرگونه اینترنت دانست و خاطرنشان کرد: تا پایان شهریور امسال بیش از ۴۵ روستای گیلان را متصل خواهیم کرد و تا پایان سال جاری ۵۰ روستای باقی مانده متصل می شود.
فرزاد توکلی، با اشاره به شاخص دسترسی به تلفن ثابت در استان گیلان، اظهار کرد: در حال حاضر یک میلیون مشترک و یک میلیون و ۴۰۰ هزار پرت آماده واگذاری داریم که نشان دهنده ضریب نفود ۴۲ درصدی خانوارهای استان و رتبه هشت در کشور است.
وی با بیان اینکه گیلان چهار میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک تلفن همراه در سه اپراتور دارد، افزود: ضریب نفوذ تلفن همراه در گیلان ۱۸۰ درصد است که رتبه پنجم گیلان را نشان می دهد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گیلان در گفت و گوی ویژه خبری باران، با اشاره به ضریب نفوذ ۱۴ درصدی اینترنت ثابت خانوارهای گیلانی، تصریح کرد: ضریب نفود اینترنت همراه در گیلان نیز ۱۱۸ درصد است که رتبه هشت کشور را به خود اختصاص می دهد.
توکلی، با بیان اینکه گیلان در کلیه شاخص های توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات رتبه ۹ را دارد، گفت: یکی از اهداف و برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تا افق ۱۴۰۳ توسعه زیرساخت های فیبر نوری است تا خانوارها و کسب و کارها به سرعت بالای ۲۵ مگابیت بر ثانیه برسند و لذا از ۸۵۰ هزار خانوار استان باید ۶۵۰ خانوار را به فیبر نوری متصل کنیم.
وی ۱۶۰ هزار پرت فیبر نوری را آماده واگذاری دانست و عنوان کرد: تنها ۱۲ هزار مشترک فیبر نوری داریم، زیرا هزینه اشتراک اولیه برای سرویس های فیبر نوری بالاست و با وجود سرویس، مردم هنوز اشتراک ندارند لذا تا پایان سال، ۲۰ هزار مشترک افزوده می شود.
مدیرکل ارتباطات گیلان حدود ۱۰۰ روستای گیلان را فاقد هرگونه اینترنت دانست و خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزی ها تا پایان سال ۱۴۰۲ باید تمام روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل شود و لذا تا پایان شهریور امسال ۴۵ روستای گیلان را متصل خواهیم کرد که ۱۸ روستا مربوط به هفته ارتباطات است و تا پایان سال جاری ۵۰ روستای باقی مانده متصل می شود.
وی سامانه ۱۹۵ را مرجع رسیدگی به شکایات از اپراتورها دانست و گفت: اساس شهر الکترونیک و هوشمند زیرساخت های ارتباطی است و در حال حاضر کلیه مراکز استان ها مجهز به نسل سوم و چهارن اینترنت هستند. در مرکز گیلان نیز مشکل زیرساخت نداریم و دستگاه ها باید همت کنند و خدمات الکترونیکی را به مردم ارائه دهند تا دولت الکترونیک محقق شود.
توکلی، سرقت کابل های مخابراتی را از معضلات استان دانست و افزود: این کابل ها از جنس مس بوده و ارزش دارد لذا باید کابل های هوایی را به خاکی تبدیل کنیم که کار سخت و زمان بری است؛ همچنین توسعه فیبر نوری نیز می تواند این معضل را رفع کند.
مدیرکل ارتباطات گیلان، با اشاره به تعدد سرقت کابل مخابراتی در برخی از مناطق، عنوان کرد: سعی می کنیم از سیمکارت برای سرویس های تلفن خانگی و اینترنت استفاده کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که «خطر تشعشعات دکل های مخابراتی چقدر است؟»، یادآور شد: یک استاندارد بین المللی وجود دارد که در دنیا رعایت می شود و ایران این استاندارد را سختگیرانه تر اجرایی می کند، اما سازمان انرژی اتمی مرجع انجام تست تشعشعات بوده و تاکنون بیش از ۹۹.۹۹ درصد تست ها در گیلان و کشور نشان دهنده ۱۰ برابر زیر حد مجاز تشعشعات است.
توکلی، با بیان اینکه گیلان ۴۳۰ دفتر فعال پیشخوان شهری و ۳۵۰ دفتر آی.سی.تی در روستاها دارد، اضافه کرد: ۱۷ شرکت از ۷۰ شرکت دانش بنیان گیلان مربوط به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده و لذا به دنبال توسعه کمی و کیفی این شرکت ها و ارتقای سهم استان در اقتصاد دیجیتال هستیم.