مسئول پایگاه هیرکانی گیلان:

جنگل های هیرکانی ترکیب فرهنگ و طبیعت است/ برگزاری جشنواره عکس هیرکانی

۷اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱:۰۸ PM 848

جنگل های هیرکانی ترکیب فرهنگ و طبیعت است/ برگزاری جشنواره عکس هیرکانی

مسئول پایگاه هیرکانی گیلان با تاکید بر لزوم نشان دادن ارزش جنگل های هیرکانی، عنوان کرد: هیرکانی صرفا یک اثر طبیعی نیست، بلکه هزاران سال تاریخ تکاملی انسان در این جنگل ها وجود دارد و ترکیب فرهنگ و طبیعت است.

فریبا بابایی با اشاره به تشکیل پایگاه جنگل های هیرکانی در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان از تیر ۱۴۰۰، اظهار کرد: به مناسبت فرارسیدن روز درختکاری و هفته منابع طبیعی اقدام به برگزاری ویژه برنامه هایی با هدف افزایش سطح اطلاعات عمومی نسبت به جنگل های هیرکانی خواهیم کرد.

وی جنگل های هیرکانی را شامل ۱۲ سایت با عرصه ثبتی ۱۲۹ هزار هکتار دانست و افزود: سه سایت با مساحت ۲۵ هزار هکتار در استان گیلان قرار دارد که شامل سیاهرود رودبار، گشت رودخان فومن و لیسار تالش است.

مسئول پایگاه جنگل های هیرکانی گیلان، با اشاره به مشارکت منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی در مدیریت، حفاظت و ثبت ملی و جهانی جنگل های هیرکانی، تصریح کرد: به مناسبت روز درختکاری جشنواره عکاسی هیرکانی را برگزار خواهیم کرد و تاکنون بیش از ۳۰۰ عکس به دبیرخانه ارسال شده که مورد داوری قرار می گیرد.

بابایی، همچنین از برگزاری نمایشگاه محصولات فرعی جنگل های هیرکانی خبر داد و گفت: برای حفاظت از جنگل های هیرکانی نیازمند مدیریت پایدار هستیم، یعنی سازمان ها و نهادها و NGO ها و جوامع محلی در امر حفاظت مشارکت کنند.

وی با تاکید بر لزوم نشان دادن ارزش جنگل های هیرکانی، عنوان کرد: هیرکانی صرفا یک اثر طبیعی نیست، بلکه هزاران سال تاریخ تکاملی انسان در این جنگل ها وجود دارد و ترکیب فرهنگ و طبیعت است و لذا می خواهیم با ویژه برنامه هایی جنبه های فرهنگی هیرکانی را تبیین کنیم.

مسئول پایگاه هیرکانی گیلان، این جنگل ها را حاوی محصولات فرعی اعم از صنایع دستی و گیاهان دارویی دانست و تصریح کرد: باید زمینه برندسازی این محصولات فراهم شود.

وی مدیریت زباله و پسمان در جنگل ها و بزرگداشت آیین و رسوم با محوریت جنگل و کاشت نهال در سایت های جهانی را از دیگر برنامه ها دانست و بیان کرد: به دنبال گسترش فرهنگ زیست محیطی هیرکانی هستیم، زیرا گونه های گیاهی و جانوری موجود در جنگل های هیرکانی عادی نیستند و فسیل محسوب می شوند و اکنون وظیفه ماست که این گونه ها را حفظ و معرفی کنیم؛ چراکه در معرض خطر انقراض هستند.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط