رئیس بیمارستان انزلی:

جراحی های غیراورژانسی در بیمارستان انزلی کنسل شد/ درگیری اطفال با امیکرون

۲۴بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۰۲ AM 639

جراحی های غیراورژانسی در بیمارستان انزلی کنسل شد/ درگیری اطفال با امیکرون

رئس بیمارستان شهید بهشتی انزلی با اشاره به اینکه از چند روز قبل تمام اعمال جراحی غیر اورژانسی را با هدف کاهش تعداد مریض‌ها کنسل کردیم، گفت: طی سه ماه اخیر که در پیک نبودیم بالغ بر ۱۰۰۰ عمل جراحی انجام دادیم که حتی در بیمارستان‌های استان رکورد بوده است.

دکتر مرتضی فلاح کرکان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه هر سویه کرونا تفاوت‌هایی با سویه‌های قبلی دارد، اظهار کرد: میزان سرایت‌پذیری امیکرون هشت برابر و میزان ابتلای آن دو برابر و البته میزان مرگ و میر آن با دلتا برابر است ولی اگر به آمارها دقت کنیم چون تعداد افراد بیشتری را درگیر می‌کند، قاعدتا حتی اگر میزان مرگ و میر در آن مساوی با سویه دلتا باشد باز هم میزان مرگ و میر بیشتر از گذشته خواهد بود.

وی با بیان اینکه یکی از معضلات عمومی امیکردن درگیر کردن اطفال است که ما هم در شهرستان انزلی با آن درگیر بودیم، افزود: در واقع اولین سر و صدای پیک را از ابتلای اطفال متوجه شدیم که افزایش تعداد بیماران تنفسی اطفال بود که این چراغ قرمز را برای ما روشن کرد و ستاد بحران شهرستان تشکیل شد.

فلاح کرکان با تاکید بر اینکه در حال حاضر بخش اطفال و کووید صرفا برای بیماران کرونایی در نظر گرفته شده، گفت: روزی تا ۱۲ بیمار اطفال مبتلا به امیکرون داریم؛ هرچند اطفال ما واکسن نزدند، اما خوشبختانه زود خوب و ترخیص می‌شوند ولی این نباید موجب بی‌احتیاطی شود و با جدیت باید پروتکل‌های بهداشتی را برای خود و کودکان رعایت کنیم.

وی ادامه داد: در مورد بزرگسالان مهم‌ترین نکته قابل توجه ابتلای بیشتر افراد کهنسال که دوره واکسیناسیون آنها کامل نشده بود. افرادی که واکسن زده‌اند نه اینکه مبتلا نمی‌شوند بلکه فرم خفیف را گرفته و مرگ و میرشان معمولا پایین است؛ کما اینکه آمار در همه جای دنیا نشان می‌دهد که ۸۰ درصد مرگ و میرهای امیکرون مربوط به کسانی است که واکسن نزدند.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی انزلی تاکید کرد: با توجه به شرایطی که وجود داشت و تشکیل کمیته‌های بحران از نظر بحث اکسیژن، دستگاه‌ها و داروها مشکلی نداریم و امیدواریم با کمک مردم این پیک هرچه زودتر به سیر نزولی خودش برسد تا بتوانیم سال نوی خوب و بدون غم داشته باشیم.

فلاح کرکان تصریح کرد: توصیه‌هایی که در مورد کووید و امیکرون مشخص است همچنان رعایت بهداشت دست، بهداشت تنفسی، رعایت فاصله فیزیکی و اینکه با توجه به اینکه سرعت انتشار امیکرون بسیار بالاست تهویه هوا در مکان‌های عمومی باید مورد توجه ویژه باشد و بهتر است درها و پنجره‌ها متناوب باز شده و تهویه هوا صورت گیرد تا لود ویروس در آن فضا کمتر شود.

وی با بیان اینکه میزان ماندگاری ویرووس امیکرون روی سطوح بیشتر است، افزود: هر کدام از ما یک الکل کوچک همراه داشته باشیم و هر چند وقت یکبار دست‌هایمان را تمیز کنیم که خیلی می‌تواند به ما کمک کند.

فلاح کرکان درخصوص فعالیت کادر درمان گفت: بدون هیچ تعارفی پیک‌های مکرر کووید خستگی و فرسودگی دارد و ما بین پیک‌های کووید بیماران روتین خود را داریم که به خاطر کرونا مراجعه نکردند وقتی کرونا فروکش می‌کند شروع می‌کنند به آمدن، کما اینکه طی سه ماه اخیر که در پیک نبودیم بالغ بر ۱۰۰۰ عمل جراحی انجام دادیم که حتی در بیمارستان‌های استان رکورد بوده است.

وی با بیان اینکه ضریب اشغال تخت در مواقع عادی بالای ۵۵ درصد و در زمان کرونا به ۷۰ درصد می‌رسد، عنوان کرد: این فرسودگی شغلی را افزایش می‌دهد کما اینکه وقتی کادر درمان مبتلا می‌شود حتما باید استراحت کند و  ریکاوری شود که این فشار روی بقیه کادر درمان را افزایش می‌دهد زیرا ما نمی‌توانیم یک بخش را بدون پرستار، پزشک، خدمات و سایر کادر درمان بگذاریم و این فشار مضاعف باعث می‌شود که آنها خسته‌تر شوند و سیستم ایمنی‌شان ضعیف‌تر شود.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی انزلی گفت: کسی که قرار است مثلا هر ۷۲ ساعت یک شب شیفت باشد مجبور می‌شود یک شب در میان شیفت شب بیاید که قطعا همین مسئله نیز سیستم ایمنی را تحت فشار قرار می‌دهد؛ قطعا با کمک مردم می‌توانیم این ریسک را نیز پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه بیمارستان انزلی ۱۸۲ تخت مصوب و ۱۵۰ تخت فعال دارد، تاکید کرد: در حال حاضر چهار بخش اصلی و چند بخش فرعی داریم که بخش کووید ۳۲ تخته است و البته امیدواریم هیچ وقت پر نشود. در بخش اطفال به غیر از قسمت نوزادان ۱۷ تخت وجود دارد که امیدواریم آنجا نیز در ارتباط با کووید خالی بماند.

فلاح کرکان با اشاره به اینکه از چند روز  قبل تمام اعمال جراحی غیر اورژانسی را با هدف کاهش تعداد مریض‌ها کنسل کردیم، تصریح کرد: از نظر دارویی نیز در حال حاضر کمبودی نداریم و به صورت روزانه در سه شیفت آمار خود را به دانشگاه علوم پزشکی اعلام می‌کنیم که چقدر مریض و چقدر مصرف دارو داریم و بر اساس آن دانشگاه پیش‌بینی‌های لازم را انجام می‌دهد کمااینکه برای حداقل چند روز دارو آماده داریم تا بیماران با مشکل مواجه نشوند.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط