مدیرکل منابع طبیعی گیلان گفت: از ابتدای سال ۹۹ آماده سازی اراضی ملی برای زراعت چوب را در ۱۸۵۰ هکتار آغاز کردیم و در سال جاری نیز برنامه ریزی برای زراعت چوب در ۲۵۰۰ هکتار انجام شده است و لذا تا پایال سال بخش عمده ای از تعهد استان را اجرایی خواهیم کرد.
میرحامد اختری با بیان اینکه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در برنامه ششم توسعه مکلف به اختصاص ۷۵ هزار هکتار از اراضی ملی به زراعت چوب شده است، اظهار کرد: سهم گیلان در برش استانی این تکلیف ۶۶۰۰ هکتار بوده است.
وی با اشاره به از دست رفتن سال های ابتدایی برنامه ششم، افزود: از ابتدای سال ۹۹ آماده سازی اراضی ملی برای زراعت چوب را در ۱۸۵۰ هکتار آغاز کردیم و در سال جاری نیز برنامه ریزی برای زراعت چوب در ۲۵۰۰ هکتار انجام شده است و لذا تا پایال سال بخش عمده ای از تعهد استان را اجرایی خواهیم کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با بیان اینکه زراعت چوب علاوه بر اراضی ملی در حدود ۴۰ هکتار از مستثنیات انجام می شود، گفت: استان گیلان در زراعت چوب در اراضی مستثنیات رتبه اول کشور را دارد.
اختری، با اشاره به پسشتازی گیلان در امر زراعت چوب، اضافه کرد: از ۱۱ میلیون مترمکعب نیاز چوبی کشور در سال حدود پنج میلیون مترمکعب معادل ۴۰ درصد در گیلان مصرف می شود که نشان دهنده نیاز چوبی کارخانجان پالت سازی و ام .دی.اف و... است.
وی با بیان اینکه فعال شدن چرخه زراعت چوب نیاز به جنگل های طبیعی را از بین می بردف گفت: نهایت برداشت ما از جنگل های طبیعی ۱۵۰ هزار مترمکعب بود و لذا طرح تنفس هیچ خدشه ای به نیاز چوبی کشور وارد نمی کند، اما می تواند فشار را از جنگل های طبیعی برای قطع درختان بردارد.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان، از تولید ۲.۵ تن اکسیژن سالانه توسط هر هکتار جنگل خبر داد که نیاز ۱۰ نفر است و یادآور شد: استان گیلان ۵۶۵ هزار هکتار جنکل دارد و لذا سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن اکسیژن تولید می کند که تامین کننده نیاز شش میلیون انسان است.
وی صنوبر را بهترین گونه برای زراعت چوب دانست و متذکر شد: صنوبر هم اقتصادی و هم سریع الرشد بوده و لذا سه نهالستان گیلان را اختصاص به تولید نهال صنوبر دادیم که در سال های آینده افزایش پیدا می کند.
اختری همچنین از وقوع ۷۷ فقره حریق به مساحت ۱۳۰ هکتار در سطح جنگل های ۱۰ شهرستان گیلان طی هفته اخیر خبر داد و عنوان کرد: خوشبختانه بیش از ۹۵ درصد حریق ها سطحی بوده و فقط کنده های افتاده و شکسته و لاش برگ ها دچار سوختن شدند.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با اشاره به تکراری بودن محل وقوع برخی از موارد آتش سوزی، شائبه عمدی بودن آن را مطرح کرد و گفت: از نیروهای امنیتی و انتظامی و قضایی می خواهیم با سودجویانی که با برافروختن آتش در حاشیه جنگل ها به دنبال تغییر کاربری اراضی زراعی هستند، برخورد کنند.