مدیرعامل صنایع هوایی کشور، ریشه صنایع هوایی را دانش بنیان دانست و خاطرنشان کرد: امنیت منطقه برای ما بسیار مهم است و لذا علاوه بر حفظ ناوگان و توسعه و ارتقای آن باید در نوک پیکان علم حرکت کنیم.
امیر افشین خواجه فرد در جریان برپایی نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید که در رشت برگزار شد، حضور صنایع هوایی در این نمایشگاه را در حوزه تجاری و کاربری غیر نظامی دانست و اظهار کرد: صنعت هوایی یکی از صنایع های تک است و لذا با حضور نخبگان و صنعتگران می تواند زمینه ساز اشتغال باشد.
وی با بیان اینکه صنایع هوایی کشور از ۲۳ بهمن سال ۵۷ تاکنون در تحریم به سر می برد، افزود: امروز به خوداتکایی رسیده ایم و توانستیم در حوزه های مختلف محصولاتمان را به پرواز درآوریم. در دهه اول انقلاب که با جنگ همراه بود موفق شدیم سامانه های هوایی را عملیاتی نگه داریم، اما در دهه های بعد به ترتیب خودکفایی و ارتقا ایجاد کردیم و امروز محصولاتی داریم که طراحی و ساخت خودمان بوده و در حال تولید انبوه هستیم.
مدیرعامل سازمان صنایع هوایی کشور، با اشاره به امیدواری دشمنان برای متوقف شدن صنایع هوایی کشور، تصریح کرد: نه تنها در این حوزه توقف نکردیم، بلکه با صادرات نیاز خیلی از کشورها را برطرف می کنیم و در حوزه خدمات اورهال هواپیماهای مختلف و سامانه ها و متعقات و... در منطقه مشتریان خوبی داریم که در این راستا استانداردهای لازم را کسب کردیم و در رقابت همسنگ با کشورهای پیشرو در این حوزه هستیم.
معاون وزیر دفاع، انتخاب محصولات صنایع هوایی کشور را در یک فضای رقابتی دانست و گفت: علاوه بر سرپا نگه داشتن ناوگان هوایی ارتش جمهوری اسلامی در رزمایش ها و ضرورت های عملیاتی، به این ناوگان تنوع دادیم و حضور پهپادها در کنار هواپیماهای سرنشین دار مکمل ناگان موجود بوده است و بسیاری از محصولات ما در مرحله تولید و پیش تولید هستند و به صورت پلکانی به ناوگان هوایی اضافه می شوند.
وی با اشاره به نصب سامانه های الکترونیکی روی هواپیماها جهت استفاده در جنگ های ترکیبی و حضور در دوردست ها، اضافه کرد: به دنبال به کارگیری محصولات صنایع هوایی به ویژه پهپادها در صنعت کشاورزی و زمین شناسی هستیم و هواپیماهای ما اعم از بالگرد و پهپاد و سرنشین دار با توجه به نیاز موجود به سامانه ها تجهیز می شوند.
خواجه فرد، یکی از عوامل موفقیت صنایع هوایی کشور را خوداتکایی به توانمندی های داخل و آماده سازی زیرساخت ها دانست و بیان کرد: از نیروی انسانی خوبی برخوردار هستیم که راه را شناخته اند و ادامه می دهند لذا نه تنها در حوزه صنایع هوایی خودکفایی داریم، بلکه خوداتکا هم هستیم.
وی با اشاره به پیشتازی صنایع هوایی کشور در همکاری با دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان، متذکر شد: تحقیقات ما فقط برای توسعه فناوری و رسیدن به مرحله صنعتی شدن است و لذا برای گسترش صادرات حضور در نمایشگاه های بین المللی را دنبال می کنیم.
مدیرعامل صنایع هوایی، ریشه صنایع هوایی را دانش بنیان دانست و خاطرنشان کرد: امنیت منطقه برای ما بسیار مهم است و لذا علاوه بر حفظ ناوگان و توسعه و ارتقای آن باید در نوک پیکان علم حرکت کنیم و به سمت پرنده های خاص همچون تاکسی های شهری رفتیم و دانشگاه ها را به کار گرفتیم.
وی یک محصول هوایی را متشکل از فناوری و علم و دانش در حوزه های فیزیک و مکانیک و برق و... دانست و گفت: در جریان شیوع بیماری کرونا به عنوان یک حمله بیولوژیک ورود کردیم و ماموریت های وزارت دفاع در این زمینه متوقف نشد.