معاون امور جنگل گیلان خبر داد

تحقق زراعت چوب در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی ملی گیلان/ توسعه ۸۰۰ هکتاری جنگل ها

۷آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲:۳۳ PM 684

تحقق زراعت چوب در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی ملی گیلان/ توسعه ۸۰۰ هکتاری جنگل ها

معاون امور جنگل گیلان، با اشاره به زراعت چوب در ۸۰۰ هکتار از اراضی استان طی سال زراعی ۱۳۹۹-۱۳۹۸، تصریح کرد: تا پایان امسال ۲۵۰۰ هکتار از برنامه زراعت چوب استان محقق می شود.

محمدرضا عبدالهی با بیان اینکه براساس برنامه ششم توسعه مکلف به زراعت چوب در ۶۶۰۰ هکتار از اراضی ملی استان از طریق احاطه مدیریت هستیم، اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ موفق به آماده سازی ۱۸۷۰ هکتار از عرصه های سنواتی جهت زراعت چوب شدیم که توسط مجریان عملیاتی می شود.

وی کاشت در عرصه های احاله مدیریت شده را براساس شرایط آب و هوایی پاییز و زمستان دانست و افزود: عرصه های مذکور برای کاشت نهال پاکتراشی، کنده کنی و تسطیح شده است.

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، همچنین از پیشرفت ۵۰ درصدی تهیه طرح برای زراعت چوب ۱۵۰۰ هکتاری در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ خبر داد و خاطرنشان کرد: سعی می کنیم تا پایان سال تهیه طرح و احاله مدیریت و تعیین مجری انجام و عرصه آماده کاشت شود.

عبدالهی، با اشاره به زراعت چوب در ۸۰۰ هکتار از اراضی استان طی سال زراعی ۱۳۹۹-۱۳۹۸، تصریح کرد: تا پایان امسال ۲۵۰۰ هکتار از برنامه زراعت چوب استان محقق می شود. همچنین تا پایان سال آینده ۴۰۰۰ هکتار از ۶۶۰۰ هکتار زراعت چوب استان را اجرایی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه از محل فروش چوب آلات سنواتی زراعت چوب تاکنون حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به خزانه دولت واریز شده است، گفت: از این محل ۱۲ میلیارد تومان به استان طی سال گذشته بازگشته است؛ البته پیگیر سهم استان از محل زراعت چوب در سال جاری هستیم تا در حوزه توسعه، احیا و غنی سازی جنگل هزینه کنیم.

معاون امور جنگل گیلان، از تدوین برنامه توسعه نهالستان ها و جنگلکاری از محل درآمدهای زراعت چوب استان خبر داد و عنوان کرد: ظرفیت اسمی نهالستان های گیلان تولید سالانه ۴۰۰ هزار اصله نهال است، اما فقط درصدی از وسعت این نهالستان ها فعال بوده و می توانیم تا دو میلیون اصله نهال در سال تولید کنیم که در حوزه توسعه جنگل کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه توسعه ۸۰۰ هکتاری جنگل های گیلان در قالب طرح های جنگلکاری جدید در بالادست را دنبال می کنیم، متذکر شد: گونه های کاشته شده مطابق با جغرافیای هر منطقه بوده و از گونه های بومی استفاده می کنیم؛ همچنین در حد فاصل جنگل و مرتع نیز گونه های مورد نظر کاشت می شود.

عبدالهی، بخشی از جنگلکاری را مراقبت از جنگلکاری های سنواتی دانست و عنوان کرد: در قاب طرح صیانت از جنگل که از سال ۸۱ آغاز شده تاکنون ۸۵۰۰ هکتار توسعه جنگل داشتیم، اما به دلیل افت اعتبارات این روند کند شد، زیرا ۸۰ درصد موفقیت جنگلکاری در نگهداری است و سعی داریم از محل درآمد زراعت چوب برای جنگلکاری استفاده کنیم.

معاون امور جنگل گیلان، شب پره، بلایت، برگخوار و قارچ را از عمده ترین آفات شناسایی شده در جنگل های گیلان دانست و اظهار کرد: گونه شمشاد بیشترین درگیری را با این آفات دارد که در این راستا اقدام به جمع آوری بذر این گونه و تولید نهال از طریق قلمه آن کردیم. بذرهای مذکور در بانک بذر آمل نگهداری می شود که در صورت افت آفت، مجدد در عرصه ها کشت خواهد شد؛ همچنین ۳۰۰ هزار نهال در نهالستان های گیلان تولید شده ا ست.

وی از شناسایی ۱۸ هزار هکتار از اراضی ملی استان جهت زراعت چوب خبر داد و اضافه کرد: حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی مستثنیات استان نیز زیر کشت صنوبر است و شاهد استقبال مردم از زراعت چوب هستیم که علاوه بر زراعت چوب در عرصه های ملی است.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط