مدیرکل زمین شناسی گیلان گفت: پروژه مطالعاتی زمین گردشگری(ژئوتوریسم) گیلان با هدف پتانسیلیابی ژئوپارک در سطح استان پیشرفت ۸۰ درصدی دارد.
با بیان اینکه استان گیلان در سال ۱۴۰۰ استان مورد مطالعه از حیث پدیدههای زمین گردشگری و پتانسیلیابی ژئوپارک سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور است، اظهار کرد: پروژه مطالعاتی زمین گردشگری گیلان با هدف پتانسیلیابی ژئوپارک در سطح استان پیشرفت ۸۰ درصدی دارد.
وی با اشاره به ظرفیت های سرمایهگذاری بخشهای دولتی و خصوصی برای توسعه فعالیتهای زمینگردشگری، افزود: استان گیلان یکی از استانهای گردشگرپذیر و مستعد از نظر گردشگری طبیعی بوده و لذا یکی از جنبههای گردشگری طبیعت محور، بحث زمینگردشگری(ژئوتوریسم) است.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان، پروژه پتانسیلیابی ژئوپارک در استان گیلان را شامل مطالعات کتابخانهای و گردآوری دادههای اولیه، انجام بازدیدهای صحرایی و مطالعات زمینشناسی، پالایش و طبقهبندی دادهها، تهیه گزارش و مستندسازی سایتها و ارزیابی استاندارد پیش ژئوسایتها و تهیه نقشه پراکندگی پتانسیلها و تدوین گزارش آن دانست و متذکر شد: تاکنون چند سایت پیشنهادی در استان داشتیم که از جمله آن می توان به مسیر لوشان به جیرنده - منطقه عمارلو اشاره کرد که از جاذبه های طبیعی، چشم اندازهای زیبا و تنوع پدیده های زمین شناختی برخوردار بوده و می تواند یکی از پیش ژئوسایت ها در استان باشد.
امانی، بهرهبرداری پایدار و حفاظت از میراث زمینشناختی را از رویکردهای تخصصی زمین گردشگری دانست و اضافه کرد: میراث زمین شناختی شامل پدیدههای ارزشمند و کم نظیر زمینشناختی است که ارزش علمی، آموزشی و یا زیبایی شناختی در حد ملی و بینالمللی دارند.
وی ادامه داد: بررسی و شناخت میراث زمینشناختی استان گیلان و معرفی علمی و صحیح آنها بستری مناسب برای توسعه فعالیتهای گردشگری وابسته به زمینشناسی به ویژه ژئوتوریسم را فراهم میکند. همچنین شناخت و معرفی این پدیدهها یکی از راههای حراست از آنها در مقابل صدمات و تخریبهای دانسته یا ندانسته است؛ چراکه تا ارزش و اهمیت پدیدهای بر همگان روشن نباشد، توجه و آگاهی عمومی برانگیخته نخواهد شد.
مدیرکل زمین شناسی گیلان، از ایجاد بستر جدید برای توسعه اقتصادی با ظرفیتسازی در بخش زمینگردشگری گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط زمینشناسی و اقلیمی استان گیلان، میتوان مازاد بر ظرفیتهای موجود مسیرهای زمینگردشگری را در برگیرنده سایتهای دارای ارزش علمی و آموزشی جهت بازدیدهای میدانی تعریف کرد که به استانهای مجاور ختم میشوند. این سایت ها علاوه بر چشماندازهای زیبای طبیعی شامل پدیدههای زمینشناسی جذاب در گروههای متنوع سنگشناسی، رسوبشناسی، زمینریختشناسی و... خواهند بود.
امانی، چشمه تراورتن سنگرود در شهرستان رودبار و نهشته های یخچالی منطقه مریان در شهرستان تالش را از جمله سایت های مورد مطالعه دانست و اضافه کرد: بدون شک با شناخت و معرفی پدیدههای زمین گردشگری و توسعه ژئوتوریسم، راهکاری نوین برای تبیین و تشریح علوم زمین و شناخت سرمایههای طبیعی استان ارائه میشود که علاوه بر ایفای نقش علمی - آموزشی سبب توسعه گردشگری منطقه و توسعه پایدار می شود.