حال ناکوک ورزش دیار میرزا؛

سایه سنگین سیاسیون بر ورزش گیلان/ مدیریتی که لنگ می زند

۱۵آبان ۱۴۰۰ ساعت ۳:۳۰ PM 623

سایه سنگین سیاسیون بر ورزش گیلان/ مدیریتی که لنگ می زند

رشت- ورزش گیلان به ویژه فوتبال در سال های اخیر حال و روز خوشی ندارند قطعا در این وضعیت دخالت سیاسیون و نبود مدیریت قوی بسیار تأثیرگذار بوده است.

گیلان علاوه بر پرورش ورزشکاران و قهرمانان ملی و بین المللی در رشته‌های مختلف ورزشی، چندین باشگاه و تیم مطرح فوتبالی در لیگ‌های دسته دو، دسته یک و در مقاطعی هم در لیگ برتر دارد و داشت و اما ورزش این استان سرسبز در سال‌های اخیر همواره از مدیریت یک بام و دو هوا و دخالت سیاسیون رنج می‌برد و با روی کار آمدن دولت سیزدهم مردم از وزیر ورزش و جوانان انتظار دارند به هیأت‌های ورزشی استان‌ها توجه بیشتری شود.

فوتبال، این ورزش جذاب و پرهیجان، همواره در همه جای دنیا دارای حاشیه‌های فراوان بوده و هست و به نوعی می‌توان گفت فوتبال با حاشیه‌هایش زنده است اما نوع مدیریت باشگاه‌ها و تیم‌های فوتبال گیلان و عدم انجام تعهدات مسئولان در توسعه زیر ساخت‌ها، بازسازی و نوسازی اماکن ورزشی و ورزشگاه‌ها موجب شده تیم‌های مطرح و ریشه دار این استان همواره در فراز و نشیب سقوط و صعود قرار داشته و هیچ گاه نتواند به ثبات مدیریتی برسد.

آماده شدن سکوهای ورزشگاه تختی انزلی اندر خم یک کوچه

هواداران همیشه به عنوان یکی از پله‌های اصلی تیم‌ها برای رسیدن به قله‌های موفقیت هستند که در صورت نبود هواداران در ورزشگاه‌ها عملاً جذابیتی در انجام آن ورزش وجود ندارد همانگونه که در دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و خالی بودن ورزشگاه‌ها از تماشاچی، حتی فینال مسابقات نیز جذابیت نداشت.

به سراغ «شهرام شاهین» یکی از هواداران پر و پا قرص و عاشق ملوان رفتیم و وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود مشکل زیر ساختی در مدیریت ورزش استان گیلان، گفت: «علیرضا جهانبخش»، «سعید عزت اللهی» و «صادق محرمی» سه بازیکن گیلانی تیم ملی فوتبال هستند که از ستون‌های این تیم به حساب می آیند و حضور چنین بازیکنانی در دهه‌های گذشته در رده‌های ملی ورزش کشور، بیانگر وجود استعدادهای درخشان ورزشی در گیلان است که فقط نیاز به دیده شدن دارد.

وی با اظهار تأسف از نبود یک ورزشگاه در تراز ملی در گیلان برای حفظ آبروی ورزش این استان، افزود: چطور می‌شود تیمی همچون ملوان با قدمتی بیش از ۵۰ سال که با مدیریت خصوصی و بدون هیچ گونه حمایت از سوی دولت اداره می‌شود هنوز یک ورزشگاه مناسب ندارد در حالی که در سبزوار که مهد هندبال کشور است ورزشگاه فوتبال ساخته شده است.

شاهین با انتقاد از عدم حمایت مسئولان از سرمایه گذار
عدم حمایت مسئولان از سرمایه گذاران برای کمک به فوتبال گیلان
 ی که برای نجات ملوانان از بحران وارد میدان شده است، اضافه کرد: مسئولان اگر کمکی به این باشگاه نمی‌کنند حداقل از سرمایه گذاری که تنها برای بازسازی چمن و ایجاد سیستم آبیاری هوشمند و رختکن ورزشگاه تختی دو میلیارد تومان هزینه کرده حمایت کنند.

وی با اشاره به بازسازی ورزشگاه هفت تیر بابل در مدت دو ماه و آماده نشدن سکوهای ورزشگاه تختی انزلی پس از چهار سال، ادامه داد: هواداران هر تیم ستون خیمه‌های آن تیم هستند و معتقدم هواداران ملوان بال‌های قوی سپید برای پرواز مجدد این تیم پر افتخار در آسمان لیگ برتر و ستون خیمه ملوانان هستند.

سایه سنگین سیاسیون بر ورزش گیلان/ مدیریتی که لنگ می زند

نگاه ویژه ورزش و جوانان به تیم‌های شهرستانی

«شهریار انصار» یکی از هواداران تیم فوتبال سپیدرود رشت هم با اشاره به اینکه منابع مالی مهمترین رکن موفقیت امروزه ورزش است به خبرنگار مهر گفت: بازیکن باید به لحاظ مالی تأمین باشد تا بتواند با آرامش خیال دستورات مربی خود را برای کسب نتیجه مورد نظر در زمین مسابقه اجرایی کند.

وی ادامه داد: تقلب‌ها، شرط بندی ها و حتی زد و بند با داوران توسط برخی از باشگاه‌ها در لیگ یک باعث شده که تیم‌ها از رسالت خود در ورزش دور مانده و تا وقتی مدیریت ورزش برعهده بخش دولتی است وضعیت همین است و فوتبال کشور تنها به دو رنگ آبی و قرمز خلاصه می‌شود.

انصار تاکید کرد: باید مدیریت باشگاه‌ها به افرادی سپرده شود که نسبت به آن تعصب و با ایجاد ثبات مدیریتی و فراهم سازی زمینه‌های درآمد زایی برای باشگاه موجب ارتقای سطح آن باشگاه شوند.

این هوادار رشتی با اشاره به اینکه وزیر ورزش و جوانان باید به ظرفیت‌های موجود در شهرستان‌هایی که از نظر اقتصادی ضعیف هستند نگاه ویژه ای داشته باشد، ادامه داد: تیم‌های پایتخت نشین علاوه بر تمکن مالی هوادارانش، از اسپانسرهای خوبی برخوردار هستند.

مدیریت فوتبال ربطی به اداره کل ورزش و جوانان ندارد

مدیر کل ورزش و جوانان گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مدیریت باشگاه‌های فوتبال گیلان بر عهده هیئت فوتبال است، اظهار کرد: فوتبال متولی خودش را دارد و به اداره کل ورزش و جوانان گیلان مربوط نیست اما وضعیت ورزشگاه‌ها و نظارت بر فعالیت هیئت‌های ورزشی استان همواره در دستور کار بوده است.

مریم بخشی به وضعیت ورزشگاه‌های در دست بازسازی گیلان اشاره کرد و افزود: متأسفانه افزایش قیمت مصالح باعث شده که روند بازسازی ورزشگاه‌های تختی انزلی و عضدی رشت به تعویق بیفتد و در حالی است که بر اساس برآوردهای انجام شده سکوهای ورزشگاه عضدی رشت باید با دو میلیارد تومان هزینه به اتمام می‌رسید.

وی با اشاره به تخصیص هفت میلیارد تومان بودجه برای بازسازی ورزشگاه عضدی رشت از ابتدای امسال تا کنون، ادامه داد: بروکراسی اداری و فاصله زمانی از تصویب تا تخصیص اعتبار همواره مشکل ساز بوده و اعتبارات، زمانی به دستمان می‌رسد که عملاً قیمت مصالح مورد نیاز چند برابر شده
بروکراسی اداری و فاصله زمانی از تصویب تا تخصیص اعتبار همواره مشکل ساز بوده و اعتبارات، زمانی به دستمان می‌رسد که عملاً قیمت مصالح مورد نیاز چند برابر شده است
 و با توجه به آغاز به کار دولت سیزدهم باید بار دیگر پیگیر تأمین اعتبارات و تخصیص بودجه باشیم.

بخشی برگزاری بازی‌های خانگی تیم‌های ملوان بندر انزلی و شهرداری آستارا در ورزشگاه سردار جنگل رشت را باری مضاعف بر دوش ورزش و جوانان گیلان دانست و اضافه کرد: سال گذشته برای تأمین روشنایی ورزشگاه وحدت آستارا سه میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شد اما با توجه به روند رو به رشد گرانی‌ها برای تکمیل روشنایی، این ورزشگاه هم اکنون نیازمند شش میلیارد تومان بودجه است.

مدیرکل ورزش و جوانان گیلان با اشاره به ملی بودن اعتبارات بازسازی ورزشگاه تختی انزلی، تاکید کرد: شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور مجری بازسازی این ورزشگاه است اما چمن ورزشگاه و رختکن آن با ۲ میلیارد تومان اعتبار توسط اسپانسر ملوانان در دست بازسازی است.

بخشی ادامه داد: تاکنون برای ورزشگاه تختی انزلی و عضدی رشت ۱۲ میلیارد تومان، ورزشگاه پوریای ولی ۱۰ میلیارد تومان و ورزشگاه وحدت آستارا نیز هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته اما باید علاوه بر نگاه ویژه دولت به وضعیت اماکن ورزشی گیلان، نمایندگان گیلان در مجلس نیز پیگیر این موضوعات باشند.

وی در خصوص اعتبارات اختصاص یافته به هیئت‌های ورزشی گیلان نیز گفت: اعتبارات بر اساس چهار محور ورزش قهرمانی، بانوان، همگانی و روستایی تخصیص می‌یابد که در دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و ضرورت برگزاری رویدادهای ورزشی در فضای باز بیشتر اعتبارات به دو مورد آخری اختصاص یافت.

سایه سنگین سیاسیون بر ورزش گیلان/ مدیریتی که لنگ می زند

مسئولان سیاسی به جای دخالت، حمایت کنند

«امید هرندی» پیشکسوت فوتبال گیلان و دروازه بان تیم ملی فوتبال در دهه ۶۰ که سابقه مربیگری تیم‌های گیلانی را در کارنامه خود دارد راه خروج از مشکلات فوتبال استان را بومی سازی مربیان عنوان کرد و گفت: متأسفانه برنامه ریزی های غلط مدیران فوتبال و قراردادهای چند برابری با بازیکنان و در نهایت عدم ایفای تعهدات، منجر به ایجاد بدهی‌های کلان برای باشگاه‌ها شد در حالی که به راحتی می‌توان با استفاده از مربیان بومی و متخصص از ظرفیت‌های گیلان برای ارتقای فوتبال بهره جست اما کسی به حرف ما گوش نمی‌دهد.

وی با اشاره به اینکه گیلان از نظر بازیکن فوتبال مشکلی ندارند، افزود: امروزه به قدری فساد در فوتبال رخنه کرده که یک مربی در طول یک فصل چندین بار هدایت تیم‌های مختلف را برعهده می‌گیرد و جای تعجب است در تیم‌های گیلانی چگونه مربی غیر بومی با قراردادهای کلان جذب می‌شود در حالی که گیلان سرشار از مربی و فوتبالیست حرفه‌ای و عاشق است.

هرندی با اظهار تأسف از وضعیت ورزشگاه‌های عضدی رشت و تختی انزلی، اظهار کرد: مسئولان سیاسی استان نباید در انتخاب سرمربی نقش و دخالتی داشته باشند و معتقدم هر کس اگر تنها به شرح وظایف خود عمل کند تمام مشکلات ورزش حل می‌شود اما در عمل می‌بینیم کسی که وظیفه خودش را به درستی انجام نمی‌دهد در مدیریت ورزش دخالت می‌کند.

پیشکسوت فوتبال گیلان با تاکید بر بهره مندی از ظرفیت رسانه‌ها برای کمک به مشکلات ورزش گیلان به عنوان رکن چهارم دموکراسی، تصریح کرد: تا زمانی که به صورت ریشه‌ای عمل نشود مشکلات همچنان پابرجاست و باید تمام امور را به مربیان بومی و جوان و با انگیزه بسپارند تا نتیجه لازم حاصل شود.

مدیریت یک بام و دو هوا و دخالت سیاسیون در امور ورزشی همواره وجود دارد اما کاش بپذیریم که اینگونه رفتارهای متناقض نه تنها به ورزش ضربه وارد می‌کند بلکه موجب مهاجرت قهرمانان و یا فاصله گرفتن آنها از میادین ورزش می‌شود.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط