اعضای شورای اسلامی رشت در جلسه علنی شورا با ٩ رای سیدامیرحسین علوی را به عنوان شهردار جدید این شهر انتخاب کردند.
شهردار منتخب رشت با اشاره به ضرورت راهاندازی سیستم مدیریت یکپارچه شهری در رشت گفت: ساختن یک شهر ایدهآل اسلامی برای مردم رشت یکی از اهداف است .
سیدامیرحسین علوی در هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر رشت ضمن ارائه برنامههای خود اظهار داشت: ارائه خدمات عمران و آبادانی برای شهر از جمله اولویتهاست و زیرمجموعه و بدنه شهرداری بداند که آمدهایم برای مردم کار کنیم و این نخستین و مهمترین اصل ماست .
شهردار منتخب رشت فقدان مدیریت یکپارچه شهری، معضل ترافیک، آلودگی رودخانهها، معضل پسماند، بروکراسی اداری در شهرداری، فقدان ثبات مدیریت شهری در شهرداری و آسفالت نامناسب را از مهمترین چالشهای شهری برشمرد و افزود : ساختن یک شهر ایدهآل اسلامی برای مردم یکی از اهداف است .
علوی با اشاره به ضرورت انجام کار جهادی پرحجم در عین ابتکار و خلاقیت تصریح کرد: باید بتوانیم در عین شفافسازی، مردم و سایر دستگاههای را در راستای این تلاش با خود همراه کنیم و دانش و خلاقیت را در مدیریت شهری اصل قرار دهیم و این امر ما را به سمت توسعه پایدار و متوازن میرساند .
شهردار منتخب رشت با اشاره به برخی مشکلات در مجموعه شهرداری و ضرورت اِعمال سیاست متوازن و پایدار گفت: در حال حاضر دچار انباشتگی مشکلات هستیم از این رو باید به طور همزمان به مشکلات بپردازیم و برای پایداری توسعه یک سیاست متوازن، همگام و همزمان را در همه عرصهها مورد توجه قرار دهیم .
علوی به ضرورت هوشمندسازی شهری اشاره و بیان کرد: آحاد مردم باید به صورت همزمان از خدمات شهری و عمومی بهرهمند شوند و این نیازمند یک فرایند زمانی است و از اکنون باید ریلگذاری این هدف انجام شود البته برای اهداف مذکور در حوزه ساختار و فرایندها به اصلاحات درون سازمانی نیاز داریم تا بهرهوری و خدماتدهی افزایش یابد .
وی با بیان اینکه توانمندیهای مالی شهر زیاد نیست تصریح کرد: با کمک اعضای شورا به دنبال ساختن شهر جدید و رقم زدن اتفاقات جدید هستیم و میدانیم که توان لازم برای انجام این کار را هم داریم .
شهردار منتخب رشت صرفه جویی در انواع و اقسام هزینههای جاری شهرداری، اجرا و تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی در شهرداری، استفاده مطلوب از ظرفیتها و منابع انسانی را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: پروژه چشماندازسازی مشارکتی رشت ایدهآل را در برنامه داریم .
علوی با بیان اینکه سیستم مدیریت یکپارچه شهری باید راهاندازی شود و خدمات و حقوق شهروندی در دسترس مردم باشد افزود: مبارزه با فساد یک مطالبه جدی است و معتقدم که با شفافسازی، برخورد قاطع و مبارزه با فساد اصل قرار دهیم و هرجا که فساد نفود کند باید جلوی آن گرفته شود .
وی با اشاره به مگاپروژه ساماندهی رودخانهها بیان کرد: ساماندهی رودخانهها نیاز به تامین مالی دولتی و بخش خصوصی دارد تا کاربریها و اتقافات سرمایهگذاری در این عرصه رقم بخورد از طرفی هر رودخانه به بالای هزار تا 2 هزار میلیارد سرمایهگذاری نیاز دارد اما در هر صورت ساماندهی این رودخانهها باید انجام شود .
علوی پروژه پارک جنگلی 470 هکتاری، شهر دوستدار محیط زیست، تاسیس هتل باغ برج تالاب عینک با مشارکت بخش خصوصی را از جمله پروژههای مدنظر خود برشمرد و گفت: در حوزه مدیریت مالی باید اصلاح برآوردها، تنظیم نظام نوین پرداخت و تعیین تکلیف پیمانکاران عمرانی مورد توجه قرار دهیم .
شهردار منتخب رشت با بیان اینکه در حوزه مدیریت املاک و مستغلات باید راهاندازی واحد املاک نواحی شهرداری، مبارزه با فساد و تلاش در راستای احقاق حقوق شهروندی توجه شود افزود: فعالسازی واحدهای عمرانی مناطق در اجرای پروژههای متوسط اولویتدار و تلاش در جهت صرفهجویی هزینههای عمرانی در برنامه خود قرار دادیم .
علوی اتخاذ استراتژی توسعه حمل و نقل غیرموتوری، همگانی و شبه همگانی، خرید و توسعه دوربینهای نظارتی را جزو برنامههای خود در حوزه مدیریت کنترل ترافیک عنوان کرد و گفت: معتقدم برای رفع چالشهای بزرگ شهر باید فکر و آرمان داشته باشیم و به سمت رفع چالشها حرکت کنیم .
وی با بیان اینکه برای آغاز مگاپروژهها در رشت حتماً باید روش تامین مالی آنها مشخص شود در غیر این صورت قابل اجرا نیست ، تصریح کرد: ادعای معجزه ندارم اما معتقدم که با کمک اعضای شورا میتوانیم چشماندازمان را تعریف کرده و برای تحقق اهداف شهری با جدیت وارد عرصه اجرا شویم .
شهردار منتخب رشت با اشاره به برخی روشهای تأمین منابع مالی پروژهها و ضرورت گام برداشتن در راستای رفع مشکلات شهری خاطرنشان کرد: درآمد هر پروژه باید به هزینه همان پروژه متصل شود و برای آینده سرمایه تولید کند .