سرپرست اداره کل زمین شناسی گیلان عنوان کرد

شناسایی و معرفی مناطق ژئوتوریسم گیلان تا پایان سال ۱۴۰۰

۳شهریور ۱۴۰۰ ساعت ۳:۵۸ PM 711

شناسایی و معرفی مناطق ژئوتوریسم گیلان تا پایان سال ۱۴۰۰

سرپرست اداره کل زمین شناسی گیلان، با بیان اینکه در شناسایی مناطق ژئوتوریسم استان شاهد پیشرفت ۷۵ درصدی طی سه ماهه نخست سال جاری هستیم، خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۰ کلیه مناطق شناسایی و معرفی می شوند.

مسلم امانی به مهمترین برنامه های اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان گیلان در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: با توجه به زمین‌لغزش‌های متعدد در محور مواصلاتی آزادراه قزوین - رشت و بنا به درخواست مدیریت بحران استانداری گیلان، اداره‌کل زمین‌شناسی این استان پروژه‌ای تحت عنوان «مکان‌یابی مناطق مستعد زمین‌لغزش محور آزادراه رشت - قزوین» را تعریف کرده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون داده های میدانی توسط کارشناسان گروه زمین‌شناسی و مخاطرات زمین‌شناختی این مرکز در حال برداشت است، افزود: در سه ماهه نخست سال جاری شاهد پیشرفت ۷۰ درصدی طرح مکان یابی مناطق مستعد زمین لغزش در محور مذکور بودیم. اطلاعات مربوط به مناطق شناسایی شده در اختیار دستگاه های حاکمیتی، اجرایی و نظارتی قرار می گیرد.

سرپرست اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان، کشف منابع و ذخایر معدنی با هدف ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت به منظور پایش سیستماتیک اکتشاف معدنی را از وظایف حاکمیتی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور دانست و تصریح کرد: یکی از برنامه‌های مهم سال ۱۴۰۰ در این اداره‌کل اجرای طرح «اکتشاف کانی‌های غیرفلزی گیلان» است.

امانی، مواد معدنی غیرفلزی را شامل بوکسیت، سیلیس، لاتریت، خاک‌های صنعتی و نسوز، کائولن، سنگ نما، سنگ آهک، بنتونیت، باریت و... دانست و اضافه کرد: طرح مذکور که در قالب پایش اکتشافی جنوب گیلان اجرایی می شود، از جمله طرح های اولویتدار استان در سال ۱۴۰۰ بوده و در سه ماهه نخست امسال پیشرفت ۴۰ درصدی داشته است.

وی اکتشافات را به صورت چکشی و بازدید صحرایی در منطقه جنوب گیلان دانست و ادامه داد: با نهایی شدن اجرای طرح، می‌توان انتظار داشت بسیاری از نیازهای صنعتی، معدنی و حتی عمرانی که هم اکنون از استان‌های همجوار تامین می‌شوند، در استان گیلان تامین شود.

سرپرست اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان، به یکی دیگر از پروژه‌های در حال انجام در سال ۱۴۰۰ توسط گروه ژئوتوریسم اشاره کرد و متذکر شد: در راستای اجرای طرح «پتانسیل‌یابی مناطق مستعد ژئوتوریسم»، اقدام به شناسایی پدیده های ژئوتوریسمی در جنوب و جنوب شرق استان به منظور معرفی ژئوسایت ها و ژئوپارک ها در گیلان کردیم.

وی با بیان اینکه در شناسایی مناطق ژئوتوریسم استان شاهد پیشرفت ۷۵ درصدی طی سه ماهه نخست سال جاری هستیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر جاده عمارلو - لوشان به جیرنده و ارتفاعات دیلمان و شهرستان املش مستعد ژئوتوریسم هستند که تا پایان سال ۱۴۰۰ کلیه مناطق شناسایی و معرفی می شوند.

امانی، زمین شناسی را یک علم بین رشته ای دانست و یادآور شد: اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی با هدف تولید اطلاعات پایه برای سازمان ها و دستگاه های اجرایی فعالیت می کند، زیرا این اطلاعات می تواند نقش بسزایی در توسعه پایدار و کاهش مخاطرات زمین داشته باشد.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط