در 10 ماه اخیر، یحیی گل محمدی چهار ماموریت ویژه داشته؛ آماده سازی سه تیم پس از جدایی بازیکنان مختلف و همچنین بازگرداندن تیم به فرم ایده آل پس از تعطیلات کرونایی.
سرمربی کنونی سرخ ها چالش های بسیار زیادی را در 10 ماه اخیر تجربه کرده. زمانی که در روز 23 دی او رسما جانشین گابریل کالدرون شد، بسیاری از هواداران پرسپولیس تصور میکردند که یحیی تیم قدرتمند باقی مانده از برانکو و کالدرون را تحویل گرفته و باتوجه به این که اکثر بازیکنان تحت قرارداد تیم هستند، او حتی در فصل آینده (لیگ بیستم) هم مشکلی نخواهد داشت اما آنچه که در ماه های آتی رخ داد، با پیش بینی ها بسیار متفاوت بود؛ تعطیلی طولانی و سپس جدایی پرتعداد ستاره ها.
اما یحیی چگونه توانست چالش های پیشین را پشت سر بگذارد و آیا حالا بعد از جدایی محمد نادری و شجاع خلیل زاده و محرومیت عیسی آل کثیر آیا دوباره خواهد توانست که کشتی طوفان زده قرمزها را به ساحل آرامش برساند؟ سوال دوم، پرسشی یک میلیون دلاری است که شاید با نشانه هایی از گذشته و حال، بتوان به پاسخ آن نزدیک شد.
شش ماه جنجالی؛ رو دست یحیی به کرونا
اولین تصمیم یحیی گل محمدی پس از حضور در پرسپولیس، خط زدن اسم حسین ماهینی و فرشاد احمدزاده بود؛ بازیکنانی که در دوره نخست مربیگری یحیی در پرسپولیس نیز عضو این تیم بودند اما حالا سرمربی سرخ ها تمایلی به ادامه همکاری با آن ها نداشت. او همچنین با جذب کریستین اوساگوآنا و آنتونی استوکس مقاومت کرد تا جای خالی براندائو جونیور به عنوان مهاجم خارجی پر شود. پرسپولیس در شروع نمایش های درخشانی نداشت اما سه امتیازها را یکی پس از دیگری به دست میآورد و همین برای ایجاد اختلاف کافی بود. در آخرین روزهای سال 1398 پرسپولیس تیم شهرخودرو را شکست داد و این نتیجه با نمایشی جذاب همراه شد تا هواداران پرسپولیس به جا افتادن تفکر یحیی در این تیم امیدوار شوند اما ناگهان شیوع ویروس کرونا فوتبال را به تعطیلی کشاند.
پرسپولیس پیش از شیوع ویروس کرونا و با هدایت یحیی گل محمدی از پنج بازی 13 امتیاز به دست آورد و این نتایج در حالی رقم خوردند که تیم های تراکتور، شهرخودرو، سپاهان و استقلال از جمله حریفان تیم سرخپوش پایتخت بودند. وقفه چهار ماهه در شروع مسابقات، بسیاری از هواداران پرسپولیس را نسبت به آینده تیمشان ناامید کرد؛ آن ها کم و بیش اطمینان داشتند که قهرمانی لیگ در دسترس خواهد بود اما مسئله مهم این بود که تیم روند موفقیت آمیز خود را در دوره پس از سرمربیان خارجی نیز ادامه دهد.
در واقع ماموریت یحیی این بود که ثابت کند نتایج درخشان تیمش حاصل کار او بوده، نه نتیجه تلاش های گابریل کالدرون و میراث برانکو ایوانکوویچ. اما آغاز فوتبال پس از کرونا با مصدومیت محمد نادری و محمد انصاری آغاز شد و خیلی زود کار به جدایی علیرضا بیرانوند رسید. این در حالی بود که در همان روزها پرسپولیس زیر فشار جنجال رسانه ای از سوی رقیبان این تیم نیز قرار داشت و گل محمدی باید سه کار را انجام میداد: 1) جلوگیری از مصدومیت بازیکنان پس از چند ماه استراحت، 2) جلوگیری از ورود بازیکنان به جنجال رسانه ای و 3) آماده سازی تیم برای لیگ برتر، جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا.
پرسپولیس تمریناتش را زودتر از هر تیم دیگری آغاز کرد و به صورت مستمر ادامه داد تا این که بازی های لیگ برتر آغاز شدند. یحیی گل محمدی با چالش مصدومیت و جدایی سه بازیکنش به خوبی کنار آمد و تیم او پس از کرونا 15 امتیاز در 5 بازی به دست آورد تا قاطعانه قهرمان لیگ برتر شود. نمایش های پرسپولیس هجومی، منظم و بر پایه مالکیت توپ بود که به زدن 8 گل و دریافت 2 گل منجر شد.
* در آستانه استعفا؛ دو آقای گل رفتند!
پرسپولیس فصل را با قهرمانی در لیگ برتر به پایان رساند. اگرچه حذف در نیمه نهایی جام حذفی کام هواداران را تلخ کرد ولی با این حال عملکرد شاگردان گل محمدی، رضایت هواداران را جلب کرده بود. با این حال آنچه که رابطه طرفداران با کادرفنی را تا حدی تحت تاثیر قرار داد، اتفاقاتی بود که فضای رسانه ای و مدیریتی باشگاه رخ داد و سبب شد تا حتی یحیی گل محمدی تا آستانه قطع همکاری با باشگاه نیز پیش برود. در این بین هواداران پرسپولیس نارضایتی خود را از نوع فعالیت سرمربی تیم در شبکه های اجتماعی اعلام کردند و یحیی گل محمدی نیز به جای پافشاری بر مواضع خود، تصمیم گرفت که در سکوت کار خود را ادامه دهد.
این سکوت در حالی اتفاق افتاد که باشگاه پرسپولیس در جذب یکی از بازیکنان لیست یحیی یعنی دانیال اسماعیلی فر ناکام ماند. در ادامه چند ناکامی دیگر هم اتفاق افتاد که دوباره رابطه بین گل محمدی و مدیران باشگاه را تیره و تار کرد که جدایی علی علیپور و مهدی ترابی مهم ترین این اتفاقات بودند. پس یحیی در یک غروب تابستانی به ورزشگاه شهید کاظمی رفت.
و در مصاحبه ای ایستاده گفت که «نامه قطع همکاری» را به باشگاه پرسپولیس ارسال خواهد کرد.
او که یک بار تیمش را پیش از کرونا و یک بار پس از کرونا، آماده حضور در مسابقات کرده بود، با جدایی ترابی و علیپور مواجه شد تا دوباره مجبور شود تیمی جدید برای لیگ قهرمانان آسیا بسازد؛ با بازیکنانی که تازه آمده بودند، اما این هم آخر ماجرای پرسپولیس و یحیی گل محمدی نبود.
* استثنایی در دوحه؛ باورنکردنی در تهران
اگر هواداران پرسپولیس انتظارات خود پیش از سفر این تیم به دوحه را در خاطر داشته باشند، احتمالا به این نتیجه خواهند رسید که صعود سرخ ها به فینال «نتایج استثنایی» بوده است. یحیی گل محمدی و دستیارانش تیم جدید را خیلی زود ساختند و بازیکنان جدید توانستند با عناصر سابق هماهنگ شوند و تیم را به قهرمانی غرب آسیا برسانند.
چند روز پیش از بازی با النصر، خبر آمد که شجاع خلیل زاده پس از بازگشت به ایران از جمع سرخ ها جدا خواهد شد. این خبر واکنش های بسیار تندی را در بین هواداران پرسپولیس برانگیخت و آن ها گفتند که انتشار چنین اخباری در جهت حاشیه سازی برای تیم و از دست رفتن تمرکز بازیکنان است اما آنچه که این هواداران از آن خبر نداشتند، «اتفاقات باورنکردنی» بود که در زیر پوست شهر رخ میداد.
شجاع پس از بازگشت به ایران جدا و عیسی آل کثیر به دلیل محرومیت از ترکیب دور شد تا شمار غایبان تاثیرگذار پرسپولیس نسبت به دوره پیش از کرونا دوباره افزایش یابد. یحیی که تصور میکرد با هماهنگی بازیکنان جدید و قدیمی، موفقیت تیمش را برای یک سال آینده تضمین کرده، بار دیگر با چالش هماهنگی بازیکنانش مواجه شد.
اما خیلی زود اتفاقات بعدی فرا رسیدند؛ انتشار فایل صوتی و سپس ویدیویی که به صورت مخفیانه از مهدی رسول پناه ضبط شده بودند، آرامش را از باشگاه گرفت و دوباره جنجال های پرسپولیس را به تیتر یک رسانه ها تبدیل کرد. دوباره ماموریت یحیی این بود که اجازه ندهد تیمش به ورطه حواشی بیفتد و دوباره تیمی جدید را بسازد.
* چالش چهارم؛ یحیی میتواند؟
حالا دوباره همه در انتظار رونمایی از تیم جدید پرسپولیس هستند؛ تیمی که در خط دروازه علیرضا بیرانوند را ندارد، در خط دفاعی با جدایی شجاع خلیل زاده و محمد نادری روبرو شده، در خط هافبک محسن ربیع خواه و مهدی ترابی را همراه نخواهد داشت و در خط حمله جای خالی علی علیپور و عیسی آل کثیر را حس خواهد کرد.
مهدی مهدی خانی جدیدترین بازیکنی است که کادرفنی قرمزها باید او را آماده پوشیدن پیراهن سرخ کنند، مهدی عبدی مهاجمی است که دستکم تا نوروز امید نخست گلزنی پرسپولیس خواهد بود و یحیی باید از وی یک ستاره بسازد، میلاد سرلک احتمالا بازیکنی است که باید در خط دفاعی نقش آفرینی کند و البته چالش های دیگری که شاید خود موضوع یک گزارش جدا باشند.
آیا یحیی گل محمدی میتواند؟ تاریخ نشان داده که بله. اما معنای این توانستن چیست؟ بی تردید هواداران پرسپولیس از تیمشان انتظار پنجمین قهرمانی متوالی و فتح لیگ قهرمانان آسیا را دارند اما نگاهی واقع گرایانه چند نکته را نشان میدهد؛ اول این که این تعداد جدایی و این میزان محرومیت (آل کثیر، پهلوان و امیری) کار را در فینال «بسیار سخت» میکند. از سوی دیگر در رالی لیگ برتر، تنها یک تیم به مقام قهرمانی میرسد اما این به منزله آن نیست که 15 تیم دیگر ناکام شده اند. بنابراین طرفداران پرسپولیس نیز همگام با تلاش یحیی گل محمدی و شاگردانش، باید وظیفه خود در تفسیر موفقیت (بنا به شرایط)، را به بهترین شکل انجام دهند.