فرماندار شهرستان رشت گفت: عدم وجود تابلوهای اختصاصی گردشگری در شهرستان یکی از مشکلات حوزه گردشگری است که فقدان این تابلوهای گردشگری باعث سرگردانی گردشگران میشود، لذا باید تابلوهای مناسب معرفی اماکن تاریخی و گردشگری داشته باشیم.
علی فتحاللهی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی در شهرستان رشت که با حضور نمایندگان مجلس در فرمانداری شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: نگاه همه جانبهنگر یقینا فقط زیربنایی و زیرساختی نخواهد بود، کمک میکند یک مجموعه به سمت توسعه و آبادانی قدم بردارد.
فرماندار رشت با بیان اینکه در هر مجموعه نگاه فرهنگی و همه جانبه از اثرگذاری بالایی برخوردار است، افزود: کارهای فرهنگی میتواند باعث انتقال فرهنگها، آیین، رسوم و تمدن یک به نسل جدید شود براین اساس میراث فرهنگی همواره برای ما ارزشمند و اثرگذار است.
وی گفت: آنچه که به عنوان اثر تاریخی و به عنوان میراث برای این نسل مانده ضمن صیانت از آن، باید محلی برای ایجاد درآمد باشد، درآمد از اینگونه آثار یقینا میتواند برای ایجاد شغل و کمک در راستای انتقال اثر این آثار به نسل جدید بیار مورد توجه قرار گیرد.
فتحاللهی با بیان اینکه باید از ظرفیتهای گردشگری مرکز استان به خوبی بهره گیریم، تصریح کرد: استانی که مورد هدف گردشگران داخل و خارج استان قرار میگیرد؛ ظرفیتهایی نظیر آب و هوا، راههای خوب، راههای زمینی و هوایی و دریایی همه و همه کمک میکنند تا گردشگران متعدد به شهرستان رشت مراجعه کنند.
فرماندار رشت بیان کرد: این آیینها و آثار در شهرستان رشت وجود دارد، اما آنطور که باید و شاید نتوانستیم از این ظرفیتها استفاده کنیم. لذا باید با تقویت زیرساختها از پتانسیلهای موجود نهایت بهره را ببریم.
وی ادامه داد: شهرستان رشت حدود ۱۱۱ اثر تاریخی دارد، ضرورت دارد باتوجه به تولیدات مختلف در عرصه صنایع دستی بتوانیم نسبت به ایجاد بازارچههای محلی ارائه دهیم. ما بهترین هنرمندان در این عرصه را داریم اما بازارچه ثابتی برای عرضه این محصولات متنوع و ارزشمند را نداریم. باید از ظرفیت پیاده راه فرهنگی و همچنین با کمک حمایتهای ملی در جهت ایجاد بازارچه استفاده کنیم.
فتحاللهی با اشاره به فعالیت ۸۰۰۰ هنرمند صنایع دستی در شهرستان رشت، بیان کرد: اینها توان تولید در رشتههای مختلف را دارند اما آنطور که باید از تسهیلات حمایتی برخوردار نیستند.
فرماندار رشت با بیان اینکه مراکز گردشگری داریم که به دلیل شیوع کرونا دچار مشکلات متعدد اقتصادی شدند، گفت: خانههای قدیمی زیادی در سطح شهرستان رشت داریم که افرادی به عنوان سرمایه گذار اعلام آمادگی کردند که این بناهای تاریخی را در جهت جذب گردشگر احیا کنند.
وی اضافه کرد: برخی از آثار تاریخی ثبتی در حوزه تعدادی از ادارات است؛ ولی اعتباراتی که باید بهینه، نگهداری، احیا آنها هزینه شود، متاسفانه در جهت حفاظت و نگهداری این آثار استفاده نمیشود.
فتحاللهی خاطرنشان کرد: عدم وجود تابلوهای اختصاصی گردشگری در شهرستان یکی از مشکلات حوزه گردشگری است که فقدان این تابلوهای گردشگری باعث سرگردانی گردشگران میشود، لذا باید تابلوهای مناسب معرفی اماکن تاریخی و گردشگری داشته باشیم که مسافران را به این مقاصد هدایت کند.
فرماندار رشت بیان کرد: هر جا که گردشگر ورود کند حتما در اشتغال، چرخش اقتصادی، شناخته شدن، انتقال فرهنگی و رسوم آن منطقه به مناطق مختلف، تاثیرگذار است.
وی اضافه کرد: اگر در حوزه گردشگری فعالانه عمل کنیم، میتوانیم بخش اعظمی از اشتغال و درآمد را حل کنیم. چون در بحثهای مختلف گردشگری این پتانسیل و ظرفیت وجود دارد، اگر بتوانیم به خوبی در بخش معرفی آثار تاریخی، گردشگری، غذا عمل کنیم یقینا نتیجه آن را در درآمدزایی خواهیم دید.
فتحاللهی ادامه داد: کرونا ضمن اینکه به کلیه بخشها آسیب زد اما بیشترین خسارت را به حوزه گردشگری وارد کرد لذا از تامین اجتماعی میخواهم هر آنچه که در توان وجود دارد برای جبران خسارتها ورود کند. باید کارگروهی با محوریت معاونت برنامه ریزی تشکیل شود و در خصوص جزئیات این موارد بحث و بررسی شود.
فرماندار رشت تصریح کرد: پیاده راه فرهنگی یک ظرفیت است که آنطور که باید از ظرفیت آن بهره مند نمیشویم، قطعا اگر کرونا نبود میتوانستیم با برنامهریزیهای مختلف و با استفاده از ظرفیت پیاده راه فرهنگی آیین و مراسمهای فرهنگی و بومی گیلان را به نمایش بگذاریم.