مدیرکل مدیریت بحران گیلان:

آبخیزداری و ساماندهی رودخانه ها جدی گرفته شود/ نقش تغییر اقلیم در سیل تالش

۸مهر ۱۳۹۹ ساعت ۳:۱۷ PM 815

آبخیزداری و ساماندهی رودخانه ها جدی گرفته شود/ نقش تغییر اقلیم در سیل تالش

مدیرکل مدیریت بحران گیلان، برآورد ثانویه خسارت های وارده به تاسیسات و زیرساخت های شهرستان تالش را بیش از ۱۹۰۰ میلیارد ریال دانست و گفت: ۳۳ درصد رودخانه های استان در شهرستان تالش واقع شده و لذا آبخیزداری باید برای همه این رودخانه ها در بالادست انجام شود.

امیر مرادی  با اشاره به آخرین وضعیت خسارت سیل در تالش، اظهار کرد: با وقوع بارندگی شدید قریب به ۳۰۰ میلیمترب در بازه زمانی چهار تا شش ساعته، سیلاب مخرب در سطح شهرستان تالش حادث شد.

وی با اشاره به تخریب، ریزش و انسداد ۲۲ محور روستایی و کوهستانی در این شهرستان، افزود: تاکنون ۲۱ محور بازگشایی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان، از وصل شدن برق کلیه ۲۴۰۰ خانوار روستایی خبر دارد و تصریح کرد: ۱۱۰۰ مشترک روستایی نیز که دچار قطع آب شده بودند، اکنون مشکل ندارند. از قطع انشعاب گاز بیش از ۴۷۸ خانوار روستایی نیز ۳۳۵ انشعاب وصل شده و ۲۳ مورد در حال انجام است.

مرادی، با بیان اینکه تا ظهر امروز قطع انشعاب ۲۰۰۰ تلفن روستایی از بیش از ۳۰۰۰ انعشاب قطع شده برقرار شد، گفت: با تخریب کامل ۱۹ واحد روستایی و خسارت به منزل و وسائل منزل ۳۰ خانوار روستایی مواجه هستیم.

وی با اشاره به تخریب دیواره بتنی بالادست پل اصلی شهر اسالم، تصریح کرد: ۱۴۰ هکتار از باغات و اراضی کشاورزی شهرستان تالش نیز تخریب شده است.

مدیرکل مدیریت بحران گیلان، از تخریب ۵۰ درصدی سردهنه های خاکی تامین آب کشاورزی و دیواره ها در ۱۱ رشته رودخانه شهرستان خبر داد و خاطرنشان کرد: در ۴۴ روستای بخش های چهارگانه شهرستان نیز آبگرفتگی و تخریب برخی از معابر روستایی وجود دارد.

وی برآورد ثانویه خسارت های وارده به تاسیسات و زیرساخت های شهرستان تالش را بیش از ۱۹۰۰ میلیارد ریال دانست و یادآور شد: استقرار بیش از ۷۷ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین برای خدمت رسانی به روستاها و شهرها شامل اتصال انشعابات و تقویت پل اصل شهر تالش با کف بند و دیواره در پایین دست از جمله اقدامات صورت گرفته است.

مرادی، با تاکید بر لزوم تامین اعتبارات لازم جهت اجرای طرح های آبخیزداری با جدیت بیشتر، اظهار کرد: ۳۳ درصد رودخانه های استان در شهرستان تالش واقع و چهار رودخانه به طول ۹۰ کیلومتر تا مرکز شهر کشیده شده است لذا آبخیزداری باید برای همه این رودخانه ها در بالادست انجام شود، زیرا شیب تند بیشتر این رودخانه ها از سمت مناطق کوهستانی به سمت جلگه است.

مدیرکل مدیریت بحران گیلان، با بیان اینکه تامین اعتبار برای دیواره سازی رودخانه های شهرستان تالش باد انجام شوذ، خاطرنشان کرد: سردهنه سازی بتنی دائمی نیز باید برای بیش از ۱۶ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی بخش کشاورزی شهرستان صورت گیرد. حداقل ۵۰ سردنه اصلی شهرستان نیازمند پایدارسازی است.

وی عدم ساماندهی رودخانه ها، تجاوز به حریم رودخانه ها و تغییرات اقلیم را از دیگر عوامل افزایش خسارت سیل در شهرستان تالش دانست و گفت: براساس گفته یک پیرمرد 80 ساله، تاکنون چنین حجم بارشی در تالش ندیده که از یک چشمه سیل جاری شود؛ البته در مناطقی که شیوه نامه ساماندهی رودخانه ها اجرا شده بود، پل ها سالم ماندند.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط