استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت های استان در حوزه زراعت چوب خواستار تدوین برنامه جامع این طرح از سوی اداره کل منابع طبیعی گیلان شد.
ارسلان زارع در جلسه ستاد زراعت چوب استان گیلان با تأکید بر اینکه حفظ منابع طبیعی و محیط زیست بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: منابع طبیعی و محیط زیست سرمایه ملی است که باید همانگونه که پیشینیان به ما منتقل کردند ما نیز به آیندگان منتقل کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه حفظ منابع محیط زیستی را امری ضروری برای انتقال سرمایه به نسلهای آینده دانست و گفت: جلوگیری از تخریب جنگل و توسعه آن باید در دستور کار قرار گیرد.
استاندار گیلان به پیگیریهای ریاست جمهوری و دیگر قوا برای توسعه زراعت چوب در بخشهای داری ظرفیت اشاره کرد و افزود: شیوه نامه و اقدامات لازم برای پیش برد اهداف مربوطه در حال انجام است.
وی تدوین برنامه جامع زراعت چوب توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در سال آتی را امری ضروری دانست و گفت: حفظ محیط زیست و منابع جنگلی توسط شهروندان و سازمانهای مردم گیلانی ستودنی است.
زارع از تشکیل کمیتهای جهت افزایش آگاهی و فرهنگ سازی برای حفظ منابع طبیعی و گسترش زراعت چوب با همکاری نهادهای ذیربط خبر داد و اظهار داشت: پیش گیری از آسیبهای اجتماعی اجرای طرح زراعت چوب نیز در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار گیلان با بیان اینکه طرح زراعت چوب از ظرفیتهای متعددی برای اشتغال زایی در گیلان برخوردار است، ادامه داد: اشتغال بیش از ۲۲ هزار نفر در کارخانجات تولید مواد سلولزی و پالت گیلان که با زراعت چوب مواد اولیه و خام این مجموعه تولیدی تأمین میشود قابل توجه است.
زارع به ظرفیت شرکتهای دانش بنیاد جهت کشت تلفیقی با استفاده از فناوریهای روز برای توسعه طرح زراعت چوب اشاره کرد و گفت: هدایت تسهیلات فراگیر و توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری از موارد مورد تاکید ریاست جمهوری است.
استاندار گیلان به نظارت هرچه بیشتر بر اجرای طرح زراعت چوب تأکید و خاطر نشان کرد: از تغییر کاربری به بهانه زراعت چوب ممانعت به عمل آید.
وی با بیان اینکه زراعت چوب بیش از ۱۷ هزار هکتار از اراضی استان گیلان را در بر میگیرد، افزود: کاشت درخت در هزار و ۸۰۰ هکتار در سالهای گذشته روند رو به افزایش برای زارعت چوب است.
استاندار گیلان از اجرای سه هزار و ۵۰۰ هکتار طرح زراعت چوب در سال جاری برای این استان خبر داد و تصریح کرد: فراتر از تعهد شش هزار و ۶۰۰ هکتاری پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه گام اتفاقی قابل تقدیر در این حوزه است.