فرماندار شهرستان رشت گفت: روستای بدون زباله یک هدف است و پیگیر این موضوع هستیم تا بتوانیم به این هدف جامع عمل بپوشانیم. به دنبال این هستیم که بتوانیم روستای پاک عاری از زباله را تحویل افراد و جامعه دهیم.
علی فتحاللهی در جلسه کمیته پسماند شهرستان رشت که در فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: اگر از سالیان گذشته بر مبحث فرهنگسازی در تفکیک زباله یا کم تولید کردن زباله کار میکردیم، در حال حاضر دغدغههای کمتری داشتیم.
فرماندار شهرستان رشت افزود: در گذشته مردم خود زبالههای تولیدی را از روشهای مختلف امحا میکردند اما بعدها جمع آوری روزانه زباله به یک فرهنگ تبدیل شد و امروزه به جایی رسیده که هزینههای جاری این کار بسیار افزایش یافته است. تامین ماشین آلات، یافتن مکان فیزیکی برای دفن زباله، پرداخت حقوق روزانه کارگران و فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به مردم از مهمترین مشکلات در این حوزه هستند.
وی بیان کرد: روستای بدون زباله یک هدف است و پیگیر این موضوع هستیم تا بتوانیم به این هدف جامع عمل بپوشانیم. به دنبال این هستیم که بتوانیم روستای پاک عاری از زباله را تحویل افراد و جامعه دهیم، در این راستا از ظرفیت بخش خصوصی و سمنها و حتی منطقه آزاد انزلی نیز استقبال میکنیم.
فتحاللهی تصریح کرد: باید امور مربوط به پسماند با دقت و برنامهریزی درست انجام گیرد و از شوک وارد کردن به این حوزه پرهیز کنیم چون با امنیت منطقه و نگرانیها مردم در ارتباط است.
فرماندار رشت گفت: مشکلات کنونی در مبحث سایت زباله سراوان را مربوط به حداقل بیست سال گذشته است؛ با توجه به تولید بالغ بر ۷۰۰ تن زباله در شهرستان، نخست باید دلیل میزان بالای تولید زباله را در خانوارها بررسی کنیم و سپس باید با روشهای برنامه محور، راهکارهایی برای کاهش آن از مبدا بیابیم.
فتحاللهی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای مردمی در رفع مشکلات جامعه، تصریح کرد: هر کاری که با حمایت و همکاری مردم همراه بوده، با موفقیت به سرانجام رسیده است و استفاده از تلاش و ظرفیت سمنها برای حفظ محیط زیست که میراثی برای آیندگان ماست، ضروری مینماید.
وی با اشاره به اجرای طرح روستای بدون زباله در برخی از روستاهای شهرستان، خاطرنشان کرد: با توجه به بازخورد خوب اجرای این طرح، میتوانیم هر چند ماه تعداد روستاهایی که این طرح در آنجا قابلیت اجرایی شدن دارد را افزایش دهیم.