وزیر امور خارجه گفت: قرارداد همکاری ۲۵ ساله ایران و چین کاملا شفاف است و البته هنوز نهایی نشده است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه هیئت دولت در خصوص برخی شبهات مطرح شده درباره این قرارداد، تصریح کرد: مردم اطمینان داشته باشند که این دولت و نه هیچ دولت دیگری درایران یک وجب ازخاک ایران را نه به کسی واگذار میکند و نه اجازه استفاده اختصاصی از خاک ایران را به کسی خواهد داد.
قرارداد همکاری راهبردی ایران و روسیه به روز شد
وزیر امور خارجه از به روز شدن قرارداد جامع راهبردی دراز مدت میان ایران و روسیه خبر داد.
ظریف با اشاره به سفر روز گذشته اش به روسیه، افزود: علاوه بر دیدار با وزیر خارجه روسیه به خاطر رعایت دستورالعملهای بهداشتی کرونایی، به مدت یک ساعت هم با رئیس جمهور روسیه تلفنی صحبت کردم و پیام ویژه آقای روحانی را درباره برجام و برخی مسایل دو جانبه به آقای پوتین رساندم.
وی مذاکرات خود با مقامات روسیه را مفید ارزیابی کرد و گفت: با وزیر خارجه این کشور همچنین درباره همکاریهای دو جانبه و مسایل منطقهای گفتگو شد.
وزیر امور خارجه افزود: دیروز بعد از ظهر ۴ ساعت و نیم مذاکره فشرده با روسها داشتیم که در نهایت به توافق رسیدیم.
ظریف در ادامه گفت: قرارداد همکاری ۱۰ ساله بین ایران و روسیه که در زمان دولت اصلاحات امضا شده بود، تاکنون دوبار و هر بار ۵ ساله تمدید شده است که ۸ ماه دیگر تمام میشود.
وی افزود: اگر کسی مخالفت نکند، این قرارداد خود به خود ۵ سال دیگر تمدید میشود، اما بهتر دیدیم که یک قرارداد جامع راهبردی دراز مدت تدوین و به روز شود.
وزیر امور خارجه گفت: این قرارداد پس از امضاء برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه میشود.
اهمیت روابط با همسایگان برای مقابله با تحریمهای آمریکا و امنیت منطقه
وزیر امور خارجه کشورمان روابط با همسایگان را برای مقابله با تحریمهای آمریکا و امنیت منطقه مهم دانست و گفت: امروز همسایگان اهمیت ویژه و فوقالعاده تری پیدا میکنند.
ظریف افزود: همسایگان نقش اول را در سیاست خارجی هر کشوری ایفا میکنند، امروز که آمریکاییها به قول خودشان با سیاست فشار حداکثری، انواع تحریمهای ظالمانه را علیه ملت ایران اعمال میکنند؛ همسایگان اهمیت ویژه و فوقالعاده تری پیدا میکنند.
وی افزود: به استثنای دو یا سه همسایه که خودشان انتخاب کردند، بیشتر از اینکه به روابطشان با ایران و همسایگان اهمیت دهند، منتظر بنشینند به امید اینکه کشوری دیگر اقدامی علیه ایران انجام دهد و نگاهشان برای تامین امنیت خود به دست و زبان دیگران باشد، روابط ایران با سایر کشورها مثل ترکیه، روسیه، عراق، افغانستان، پاکستان و بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس روابط بسیار خوبی و در تاریخ چند دهه اخیر بی نظیر است.
وزیر امور خارجه همچنین گفت: این روابط میتواند کمک بسیار جدی برای مقابله با تحریمهای آمریکا و امنیت منطقه باشد؛ ما میخواهیم یک منطقه قوی داشته باشیم تا همه کشورها با ثبات و آرامش زندگی کنند.
با مقامات عراقی توافقات بسیار خوبی داشتیم
وزیر امور خارجه گفت: در سفرم به عراق و در سفر نخست وزیر عراق به ایران، به توافقات بسیار خوبی رسیدیم.
ظریف سفر نخست وزیر عراق به جمهوری اسلامی ایران را یک تحول مهم دیپلماتیک ارزیابی کرد و افزود: صحبتهای مقام معظم رهبری با نخست وزیر عراق در حمایت از دولت و حاکمیت عراق بسیار روشن بود و برای نخست وزیر عراق میتواند بسیار راه گشا باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: نخست وزیر عراق بتواند از این رهنمودها برای استقرار یک دولت بسیار قوی در عراق استفاده کند.
وزیر امور خارجه همچنین گفت: در گفت و گویهای نخست وزیر عراق با آقای روحانی و آقای جهانگیری توافقات خیلی خوبی به دست آمد.
ظریف به سفر روز (یکشنبه) خود به عراق اشاره کرد و افزود: در این سفر با مقامات مختلف سیاسی، نظامی، قضایی و حزبی عراق در اقلیم کردستان دیدار داشتم و گفتگوهای ما به توافقات خوبی انجامید.
وی همچنین گفت: در این هفته گفتگوهای سیاسی به صورت جدی و خوب دنبال شد و امیدواریم نتایج خوبی برای مردم کشورمان و مردم منطقه به همراه داشته باشد.
ایران همواره برای روابط با عربستان آماده بوده است
وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به گمانه زنیها درباره میانجی گری نخست وزیر عراق میان تهران و ریاض گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره برای روابط با عربستان آماده بوده است؛ مشکلی نداریم.
ظریف تصریح کرد: عربستان به جای اتکا به همسایهای که همیشه اینجا خواهد بود، میخواهد به چند قدرت خارجی یعنی آمریکا، انگلیس و اسرائیل اتکا کند؛ هر وقت تصمیم بگیرند، آمادگی ما همیشه بوده و خواهد بود.