مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از تهیه طرح کاداستر یا حدنگار در سطح ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی استان خبر داد و گفت: اجرای این طرح احتمالاً تا پایان سال ۹۸ به پایان میرسد.
محسن یوسفپور در حاشیه مراسم درختکاری در محوطه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان اظهار داشت: طرح جامع حدنگار موسوم به کاداستر تاکنون در سطح 120 هزار هکتار از اراضی ملی گیلان اجرا شده است و طبق برنامه، پرونده این پروژه احتمالاً تا پایان سال 98 در این استان کاملاً بسته میشود .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان سال 96 را سال آغاز شروع طرح کاداستر در اراضی ملی استان اعلام کرد و ابراز داشت: امسال نیز تهیه و اجرای طرح موسوم به حدنگار در سطح 500 هزار هکتار از اراضی ملی استان گیلان هدفگذاری شده و در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است .
یوسفپور مشخص شدن حد و حدود اراضی ملی از اراضی مستثنائات را از جمله اهداف طرح کاداستر دانست و عنوان کرد: پس از تهیه این نقشهها اگر افرادی در اراضی ملی ادعای مالکیت داشته باشند میتوانند مدارک و مستندات خود را برای رسیدگی به شعبات اثبات مالکیت ارائه دهند .
وی با بیان اینکه وسعت اراضی در استان گیلان بالغ بر یک میلیون و 400 هزار هکتار تخمین زده میشود تصریح کرد: 565 هزار هکتار از این اراضی جنگل و 224 هزار هکتار دیگر نیز مرتع هستند به بیان دیگر 70 درصد از اراضی مناطق مختلف گیلان در ردیف اراضی ملی قرار دارند .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان به اهمیت اجرای پروژههای آبخیزداری اشاره کرد و بیان داشت: پروژههای آبخیزداری به ما کمک میکنند تا از کیفیت جنگلهای هیرکانی استان گیلان که جزء بهترین جنگلهای دنیا محسوب میشوند به نحو مطلوب و استانداردی حفظ و پاسداری شود .
یوسفپور اجرای طرحهای آبخیزداری، پرورش جنگل و طرح کاداستر را در حفظ اراضی ملی و جلوگیری از تجاوز به آنها مؤثر دانست و ابراز داشت: امسال حدود 2 میلیون نهال توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان غرس و 500 هزار نهال دیگر نیز در بین مردم استان توزیع میشود .
وی با تأکید بر اینکه تولیدکنندگان نهال بسیار زیادی در گیلان مشغول فعالیت هستند تصریح کرد: اگر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان هر ساله تولید و توزیع وسیع نهال را در دستور کار خود قرار دهد شغل و حرفه این از دسته از تولیدکنندگان دچار مخاطره میشود و از رونق میافتد .
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان اعطای وامهای بلاعوض به تولیدکنندگان نهال و دادن تسهیلات بانکی به صنوبرکاران استان را امری ضروری اعلام کرد و افزود: به عقیده بنده ظرفیت و توانمندیهای گیلان در حوزه تولید نهال بسیار زیاد است اما از فعالان این بخش باید به شکل مؤثری حمایت شود .
بیش از 16 میلیون هکتار جنگل در کشور داریم
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری نیز جنگل های هیرکانی را میراث گرانبهای جهانی دانست که فقط به ایران تعلق ندارد و تصریح کرد: مساحت جنگل های شمال کشور بیش از 16 میلیون هکتار است که شامل جنگل، درختچه و بیشه زار و جنگل های دست کاشت می شود.
خلیل آقایی با اشاره به اهمیت حفاظت از جنگل ها، اظهار کرد: روز درختکاری بهانه ای است تا اهمیت منابع طبیعی را برای حیات انسان یادآور شویم.
وی جنگل های هیرکانی را میراث گرانبهای جهانی دانست که فقط به ایران تعلق ندارد و تصریح کرد: مساحت جنگل های شمال کشور 16.9 میلیون هکتار است که شامل جنگل، درختچه و بیشه زار و جنگل های دست کاشت می شود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، با بیان اینکه براساس دستور مقام معظم رهبری و از محل صندوق توسعه ملی در سال جاری 25 هزار هکتار جنگل در دست کاشت داشتیم، یادآور شد: امسال برای 32 میلیون هکتار اراضی جنگلی و مرتعی نقشه کاداستر تهیه کردیم.
وی اضافه کرد: با توجه به حجم جنگلکاری ها میزان جنگل های ما امسال نسبت به سال قبل قطعا افزایش داشته است.
معاون وزیر کشاورزی درخصوص اجرای طرح تنفس نیز عنوان کرد: قرار بود طرح مذکور از سال 97 اجرایی شود، اما ما از سال 96 ممنوعیت بهرهبرداری از جنگلها را آغاز کردیم.
آقایی همچنین از کاهش 15 درصدی سطح آتش سوزی در جنگل ها طی سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: متاسفانه جنگل های هیرکانی درگیر بیماری بلایت شمشاد شده که احتمالا عمدی بوده و منشا بیوتروریسم دارد.
وی همچین از اجرای پروژه های آبخیزداری در یک میلیون هکتار از اراضی ملی و طبیعی در طی سال جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: سالانه باید در یک میلیون هکتار از اراضی ملی و طبیعی پروژه های آبخیزداری انجام شود.