معاون حفاظت منابع طبیعی گیلان عنوان کرد

وقوع ۷ مورد حریق در جنگل ها و مراتع گیلان از ابتدای سال

۲۴خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۴:۰۸ PM 993

وقوع ۷ مورد حریق در جنگل ها و مراتع گیلان از ابتدای سال

معاون حفاظت منابع طبیعی گیلان، شماره گویای ۱۵۰۴ را آماده پاسخگویی شبانه روزی به مردم طبیعت دوست استان دانست و یادآور شد: از ابتدای سال ۹۹ تاکنون هفت مورد حریق در سطح جنگل ها و مراتع گیلان به وقوع پیوسته که شامل هفت هکتار می شود.

وی یکی از خطرات تهدیدکننده جنگل های گیلان را حریق دانست و افزود: حریق در جنگل ها عوامل متعددی دارد که مهمترین آنها بی توجهی گردشگران و افرادی است که وارد جنگل می شوند و متاسفانه ایمنی لازم را در روشن کردن آتش و سپس خاموش کردن آن رعایت نمی کنند.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با بیان اینکه تصرف بخش هایی از جنگل یکی دیگر از عوامل شکل گیری حریق در عرصه های جنگلی است، گفت: برخی از افراد که در جوار جنگل زندگی می کنند، با هدف تصرف و تجاوز اقدام به آتش زدن جنگل می کنند.

توکلی، از مردم جنگل نشین به عنوان همیاران طبیعت یاد کرد و ادامه داد: انتظار داریم افرادی که در مناطق جنگلی زندگی می کنند به عنوان بازوان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان عمل عمل کنند و مانع از تصرف جنگل شوند.

وی بی توجهی به جنگل و نادیده گرفتن ارزش ملی آن را از دیگر عوامل به آتش کشیدن جنگل ها دانست و اضافه کرد: در برخی از مواقع عوامل طبیعی و آب و هوایی نیز در ایجاد حریق نقش دارند لذا نیروهای یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی گیلان مستقر در جنگل ها براساس قوانین و ضوابط اقدام به رصد دائمی عرصه های جنگلی و مرتعی می کنند.

معاون حفاظت منابع طبیعی گیلان، شماره گویای ۱۵۰۴ را آماده پاسخگویی شبانه روزی به مردم طبیعت دوست استان دانست و یادآور شد: از ابتدای سال ۹۹ تاکنون هفت مورد حریق در سطح جنگل ها و مراتع گیلان به وقوع پیوسته که شامل هفت هکتار می شود لذا گیلانیان در صورت مشاهده هرگونه حریق و قاچاق و تصرف با شماره ۱۵۰۴ تماس بگیرند.

توکلی، برخی از فقره های آتش سوزی جنگل را ناشی از سرایت غیر عمدی آتش از اراضی کشاورزی به جنگل ها دانست و تصریح کرد: آتش روشن کردن در جوار جنگل جرم محسوب می شود.

وی با اشاره به اجرای طرح عدم بهره برداری از جنگل های طبیعی براساس ماده ۳۸ قانون برنامه ششم، خاطرنشان کرد: در این راستا توسعه زراعت چوب را هدفگذاری کردیم تا نیاز چوبی کشور به مواد اولیه سلولزی تامین شود.

معاون منابع طبیعی گیلان، قاچاق چوب را یکی از پدیده های شوم دانست که در استان های جنگلی اتفاق می افتد و عنوان کرد: برای مقابله با قاچاق چوب اقدام به راه اندازی کشیک های شبانه روزی و گشت های پیاده، موتوری و خودرویی نیروهای یگان حفاظت کردیم که با کمک نیروی انتظامی و قوه قضاییه انجام می شود.

وی با اشاره به نقش مردم در کنترل قاچاق چوب، متذکر شد: حفاظت از جنگل بدون مشارکت مردم میسر نیست و لذا همیاران طبیعت در سطح ۱۶ شهرستان گیلان دائما با نیروهای یگان حفاظت در ارتباط هستند و علاوه بر گزارش قاچاق، اقدام به اطلاع رسانی تصرفات غیر مجاز و زمین خواری می کنند.

توکلی، با بیان اینکه همه مردم گیلان باید جنگل بانان منابع طبیعی استان باشند، گفت: با توجه به افزایش دما و آغاز فصل گرم سال و احتمال وزش بادهای گرم، شرایط برای وقوع حریق مهیا بوده و لذا مردم ایمنی لازم را در روشن کردن آتش رعایت کنند. روستاییان نیز از آتش زدن خار و خاشاک در جوار جنگل خودداری کنند تا منجر به سرایت آتش به جنگل ها نشود.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط