روحانی در نشست مدیران دولت:

کاری که در ارز انجام دادیم تودهنی به آمریکا بود

۱اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۵۳ PM 1158

کاری که در ارز انجام دادیم تودهنی به آمریکا بود

رئیس جمهور گفت:کاری که در ارز انجام دادیم، یک تودهنی به آمریکایی ها بود که می خواستند در ۲۲ اردیبهشت انجام دهد؛پیشاپیش یک تودهنی لازم بود.

حجت الاسلام حسن روحانی در نشست هم اندیشی مدیران دولت در سالن اجلاس سران، با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار داشت: اگر در این ماه بیش از ماههای دیگه به مردم عزیز خدمت کنیم و گره ای را باز کنیم، اگر رفتار ما با مردم در ادارات اینچنین باشد، آنچیزی که می ماند خدمت به مردم و خوشحال کردن آنهاست.

وی افزود: در روایت آمده است که "الخلق عیال الله"؛ تمام مردم از روستایی و شهری و مرد و زن اعضای خانواده "حق" هستند و خدا نسبت به آنها مانند رئیس خانواده نسبت به اعضای خانواده خودش رفتار می کند. باید باورمان شود که اداره کشور به عهده ملت و حق آنهاست و ما باید باورمان شود که چیزی بالاتر از نوکری ملت نداریم و بالاتر از خادم ملت نیستیم و اگر کسی خودش را بالاتر از خادمی می داند، کاری به مسائل دینی نداریم، حتی مفهوم مردم سالاری دینی را هم لمس نکرده است.

روحانی گفت: به فکر مردم باشیم و برای خدمت به مردم تلاش و به مردم احترام کنیم. اگر کارمند و مدیر زیردست شما به مردم احترام کافی نکرد و ادب لازم را به خرج نداد، او نمی تواند با عنوان صاحب آن صندلی و میز باشد؛ او غاصب است.

وی تصریح کرد: چقدر ما سین جیم و گزینش می کنیم؛ از همه چیز می پرسیم اما آیا یک کلمه از تعهد می پرسیم که به مردم خدمت کنی و به وظیفه ات عمل کنی. اگر این ها سوال های گزینش بود، من حرفم را پس می گیرم. 

رئیس جمهور تاکید کرد: ما چه کار داریم می کنیم؟ تمام آدم هایی که در جمهوری اسلامی مدیریت دارند، همه این ها یک زمانی نوجوان و جوان بودند و همه در همین نظام تربیت شدند؛ چند پرونده برای این ها درست کردیم؟ 

روحانی اظهار داشت: اگر از سال ۵۸ رفتارمان با مراجعین درست بوده، پس مسیر انقلاب درست بوده است. اساس این انقلاب احترام به مردم و حل مشکل آن هاست. اگر دولت در طول جلسات آیین نامه ای را وضع کند که گره ای باز کند، این همه خان و زنجیره درست کردید تا مجوز یک کار تولیدی گرفته شود، اگر بیست خان تبدیل به بیست و یک شد و اگر گرفتاری مردم را نصف کردیم، معلوم است راست نمی گوییم و در مسیر انقلاب قرار نداریم. 
 
وی با بیان اینکه اساس حکومت پس از رضای خدا، رضای مردم است گفت: این همه نظرسنجی می کنیم، این ها نظرسنجی هایی که انجام می شود، به درد نمی خورد.  اگر در نظرسنجی ها فهمیدیم که مردم امسال نسبت به سال گذشته از حکومت و حاکمان و دولت و مسئولین به خاطر ادب و رفتارشان راضی تر شدند، پس ما موفق ایم. 

رئیس جمهور با بیان اینکه ما دشمن و بدخواه داریم اما  آن ها مهم نیستند، اظهار داشت: بیرون را باید رها کنیم. باید سر جایش به فکرش باشیم اما لازم نیست ذهن مان را درگیر کنیم.

روحانی با بیان اینکه می دانم کشور در سال کم آبی است و مردم ممکن است نگران رفتار دشمنان باشند، تصریح کرد: می دانم مشکل بیکاری و محیط زیست داریم اما همه این مشکلات با اراده تصمیم و اتکای به خداوند حل می شود.

روحانی اظهار داشت: اگر از رجالی که خداوند می فرماید شدیم، هیچ چیز آن ها را از یاد خدا غافل نمی کند و موفق می شویم؛ این مشکلات چیزی نیست که این ملت بزرگ در برابر ان عاجز باشند.

مدیران دولتی ما روزه سکوت گرفته اند

رئیس جمهور با بیان اینکه در هر کاری اگر مردم را قانع کنیم نه اینکه تهدید کنیم و مردم را همراه کنیم و مردم از ما پشتیبانی کنند، موفق می شویم، گفت: برای مدیریت بازار ارز، در برابر دشمنان، در بحث اشتغال با پشتیبانی مردم موفق می شویم و اگر مردم مشکلات را درست درک نکنند و دیگران مردم را تحریک کنند، مردم ناراحت می شوند، عصبانی می شوند و ممکن است در خیابان بیایند.

رئیس جمهور خطاب به مدیران ارشد دولت گفت:  کم با مردم حرف می زنیم، مدیران دولتی ما روزه سکوت گرفته اند، نمی دانم از چه کسی می ترسند.
 
وی تصریح کرد:  اگر از اخم این و آن می ترسند کنار بروند، واجب نیست ۴ سال به صندلی بچسبند، مدیران دارای اختیارات  هستند و باید از اختیارات خود استفاده کنند؛ آدمی که از اخم یک‌نفر می ترسد حق ندارد این صندلی را بچسبد، رها کند برود تا بر صندلی مسئولیت نشسته ای باید مدیریت کنید.

روحانی گفت:  بار مسئولیت بر دوش قوه مجریه است و هیج دستگاه نظارتی حق ندارد در مدیریت دخالت کند و دستگاه نظارتی حق دخالت در قوه مجریه را ندارد.

عقل ناقص دستگاه نظارتی مبنای کار نیست!

رئیس جمهور گفت: عقل ناقص شما که مبنای کار نمی شود آقای دستگاه نظارتی! در چارچوب قانون باید حرف زد و نباید به برخی از تهدیدات و نامه ها، اعتنایی کنید. اگر می خواهید نامه ای به مدیران دولتی بدهید آن نامه را برای من بفرستید تا من پاسخ شما را بدهم.

رئیس جمهور تصریح کرد: دستگاه اجرایی اگر احساس قدرت نداشته باشد و اگر نداند که دارای اختیارات است، آن کسی که می خواهد به سر کار برود را یکی تهدید می کند، یکی به او نامه می دهد، یکی به او تلفن می زند. اینطور که نمی توان کشور را اداره کرد. ما مسئولیم و باید یک کشور را اداره کنیم و این شوخی نیست. چرا که بار اصلی اداره کشور بر دوش ماست.

وی با بیان اینکه کسانی که کنار گود نشسته اند و بعضاً حرف هایی می زنند نمی دانند که درون گود چه خبر است و چه می گذرد، اظهار داشت: بار اصلی بر دوش ماست و ما باید با این شرایط این بار را به سرمنزل مقصود برسانیم حالا اگر کسی محاسبات دیگری دارد و برخی حرف ها را مطرح می کند، از دولت دوازدهم بیرون بروند. ما باید رسالت سنگین خود را به خوبی انجام دهیم.

روحانی افزود: با بیان درست، کارشناسی و منطقی مردم را قانع کنید، شما می گویید آب کم است خوب این را که مردم خودشان می دانند. همه متوجه هستند که امسال باران نیامده و خشکسالی است و قبل از اینکه من و شما این را بدانیم، آن کشاورز آن را متوجه می شود.

رئیس جمهور تأکید کرد: ما مشکل آب داریم و این را همه می دانند اما دولت در جایگاهی نیست که صرفاً بگوید ما خشکسالی داریم، دولت باید به مردم برنامه دهد. حتی نصیحت هم کار شما نیست. علما، ائمه جمعه و خیلی های دیگر هستند که نصیحت کردن را بلد هستند. شما لازم نیست به منبر بروید.

وی یادآور شد: مدیران اجرایی ما باید برنامه ریزی کنند، گروه هماهنگی مقابله با کم آبی کشور یعنی وزیر نیرو، وزیر کشاورزی، معاون محیط زیست و وزیر صنعت، این ها باید در این رابطه به ما برنامه بدهند اما به من رئیس جمهور گزارش می دهند که آب خیلی کم است. خب مگر ما نمی دانیم، توضیح واضحات به من می دهید.

روحانی گفت: کار دستگاه اجرایی کشور، نصیحت و موعظه نیست و در همه مسائل هم این مسئله صادق است به طور مثال در موضوع فساد هم قرار نیست ما صرفاً موضوعات فساد را مطرح کنیم بلکه ما باید برنامه بریزیم تا فساد کم شود و یا انجام نشود. به طور مثال دولت الکترونیک را اگر سریعتر راه اندازی کنید در این شرایط فساد کمتر می شود.

فاصله مردم را با میز ادارات کمتر کنید

رئیس جمهور تصریح کرد: فاصله مردم را با میز ادارات کمتر کنید. قرار نیست که مردم پله های ادارات را روزانه طی کنند. یک نفر در همان طبقه همکف، پاسخ مردم را بدهد. شلاق و زندان دست ما نیست. این ها دست قوه قضائیه است. ما در مرحله اجرا که بزرگترین وظیفه را برعهده داریم باید کاری کنیم که فساد کردن، ناممکن و یا بسیار سخت شود و این با برنامه ریزی درست، کنترل و نظارت مناسب امکانپذیر است.

وی اظهار داشت: یکی از کارهای خوبی که امسال در بودجه لحاظ شده، همین بودجه عملیاتی است. یعنی به دستگاه ها بر مبنای عملکردشان و کارمندانشان پول بدهند. محصول را مدنظر قرار بدهید. ما باید در همه دستگاه ها، محصول محور باشیم و بودجه را عملیاتی به دستگاه ها اختصاص دهیم.

روحانی با اشاره به اینکه مردم باید ناظر بر پول خود باشند، یادآور شد: من بارها گفته ام و این بار هم تأکید می کنم که پول هایی که به دستگاه های اجرایی اختصاص می دهید را بر روی سایت بگذارید تا مردم بدانند که این پول به کدام دستگاه رفته و هر دستگاه چقدر پول دریافت کرده و چه میزان خروجی داشته است. فضای مجازی نظارت عامه مردم است و به تعبیری امر به معروف و نهی از منکر است اما برخی می گویند ما از این طریق قبول نداریم و باید در خیابان یقه مردم را بگیریم.

رئیس جمهور عنوان کرد: با جنگ و دعوا، امر به معروف درست نمی شود. همین موبایل راه امر به معروف و نهی از منکر است اما نمی دانم چرا برخی از موبایل بدشان می آید. از شبکه های اجتماعی بدشان می آید.   از اطلاعات مردم هم خوششان نمی آید و می گویند مردم در بی خبری محض باشند، شب راحت تر می خوابند.

وی تصریح کرد: ما بر مبنای حقوق شهروندی که اعلام کردیم معتقدیم که اطلاع، نظارت و انتقاد حق مردم است. از ما انتقاد کنید ما دل نازک نیستیم و از رئیس جمهور دولت انتقاد کنید که ظاهراً غیر از دولت هم نمی توانند به کسی یا جایی انتقاد کنند.

روحانی افزود: از انتقاد به رئیس جمهور برخی خیلی خوشحال می شوند. خب خوشحال شوید و به وظیفه تان عمل کنید. ما هم بدمان نمی آید. ما باید فضا را برای اطلاع مردم، اظهار نظر آنها و انتقاد مردم از ما فراهم کنیم که اینها جزئی از حقوق شهروندی است.

رئیس جمهور تأکید کرد: اینکه می گویند شبکه ای در ایران حق انحصاری نداشته باشد، حرف درستی است اما در عین حال بگذارید مردم زندگیشان را بکنند. بخشی از اشتغال ما در فضای مجازی است.

از نحوه اداره بازار ارز ناراضی بودم، الان هم خیلی خشنود نیستم

رئیس جمهور اظهارداشت: از نحوه اداره بازار ارز پیش از این ناراضی بودم، از سیستم فعلی هم بسیار خشنود نیستم. ما باید به سیستم سومی در بازار ارز برسیم.

وی ادامه داد: در چهار سال گذشته با گرفتاری فراوان اسکناس ارز را تهیه می کردیم، در یک هواپیما می گذاشتیم، هواپیما را بیمه می کردیم، به فرودگاه می آوردیم، تعدادی ماشین مسلح می بردیم و ارز را به بانک مرکزی می آوردیم. صبح دلارها را داخل گونی می ریختند و به صرافی ها می بردند، صرافی ها هم معلوم نبود چطور تقسیم می کردند و به چه کسانی دلار می دادند.

روحانی گفت: ارزها در پاکت می رفت و به افراد خاص داده می شد. بانکها هم تماشا می کردند. خودشان هم اگر ارز می خواستند به دلال ها و صرافی ها می سپردند.

رئیس جمهور اظهارداشت: چند نرخ در ارز وجود داشت. کالاها با نرخ های مختلف وارد می شدند.

وی تصریح کرد: من در تمام جلسات منتقد شیوه تقسیم ارز بودم و معتقد بودم ارز نباید با اسکناس داده شود مگر در موارد خاص. ارز باید با حواله به افراد داده شود. باید حداکثر کار بر عهده بانک ها و یا صرافی مجاز باشد.

روحانی گفت: با این شیوه تقسیم ارز، ارز به تولیدکننده نمی رسید و ناچار می شد به شکل دیگری با صرافی ها قرارداد ببندد. با این شیوه یک روز مجبور شدیم که رابطه صرافی ها را با دلالان و مردم قطع کنیم. دوستان من در جلسات می دانند که من همیشه منتقد بازار ارز بودم.

رئیس جمهور افزود: این شرایطی که در بازار ارز به وجود آمد را برخی افراد سودجوی داخلی و یا خارجی ایجاد کردند. من وارد این بحث نمی شوم. دوستان بعدی تشریح کنند که چه مواردی موجب شد که آرامش بازار ارز از بین برود و چه مقدار از این دلایل فشار خارجی، بعد روانی و چه مقدارش نمی توانم بگویم ازکجا بود. همه چیز را آدم نمی تواند بگوید.

وی ادامه داد: نمی خواهم بگویم شرایطی که امروز در بازار ارز وجود دارد، مطلوب ترین است. من خودم دنبال شیوه دیگری هستم ولی در شرایط فعلی به نظر من مدیریت بازار ارز تصمیم درستی اتخاذ شد. این تصمیم با اجماع همه دوستان اقتصادی ما اتخاذ شد. در جلسه چند بار سوال کردم که در این تصمیم اجماع وجود دارد یا اختلاف.

روحانی بیان کرد: در مدیریت جدید بازار ارز به گونه ای اقدام کردیم که واردکنندگان محصولات اساسی برای تولید راحت باشند. ۴۲۰۰ تومان قیمت ارز، قیمت محاسبه شده و درستی است.

رئیس جمهور گفت: ما در طول ۴ سال یعنی از سال ۹۳ تا سال ۹۶ که تورم جهانی مشخص است، قیمت ارز همین حدود بوده است. اضافه یا کم شدن قیمت ارز بر مبنای همین تفاضل است. یعنی به طور متوسط در طول یک سال ۵ درصد قیمت ارز بالا و پایین می شود.

وی افزود: هر کس واردکننده است و یا سفارش خود را برای واردات ثبت می کند، بر مبنای ثبت سفارش به بانک مرکزی می رود و پول خود را می گیرد. بنابراین خیال واردکننده باید راحت باشد.

روحانی تصریح کرد: پس همه بدانند که اگر کسی بهانه ارز می آورد، این بهانه نادرست است و ارز تا پایان سال به همین منوال تامین می شود.

رئیس جمهور گفت: تولیدکنندگان هم باید کاملاً مطمئن باشند که ارز با همین نرخ وجود دارد.

وی تاکید کرد: در سال حمایت از تولید ملی دولت باید بتواند برنامه ریزی درست کند. شعار دادن فایده ندارد. تریبون داران و صدا و سیما بلد هستند که شعار بدهند. سال حمایت از تولید کالای ایرانی یعنی اینکه ما بتوانیم مواد اولیه را تضمین کنیم.

روحانی با بیان اینکه در ارز هدر رفت داشتیم، اظهار داشت: حدود ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد ارزی ماست، بخش نفتی نظم مشخصی دارد، بخش غیر نفتی چارچوب چندانی نداشت. صادرکننده نمی دانست که دلارش چه قدر می شود؛ الان صادرکننده غیرایرانی می توانند به بانک مرکزی بروند و ارز خودش را تا آخر سال ۹۷ بفروشند. پس مشکل صادرات هم کم شد.

وی با بیان اینکه یک راه حمایت از کالای ایرانی، مبارزه با قاچاق است، تصریح کرد: در بعضی جاها کالای ایرانی ما، در بعضی امور مانند خاویار، فرش و زعفران نیازی به تبلیغ ندارد. دنیا مشتاق است که به این کالای ایرانی برسد. بعضی دیگر از کالاهای ایرانی خوب است اما یک بسته بندی برای آن طراحی می کنیم که مشتری فرار کند. من نمی دانم این چه سلیقه ای است. بسته بندی بعضی کالاها چشم را نوازش می دهد.  

رئیس جمهور گفت: یا باید کیفیتش بالاتر و قیمتش پایین تر باشد یا یکی از این دو فراهم باشد. اگر قیمت بالا و کیفیت پایین باشد و بعد بگوییم کالای ایرانی که نمی شود؛ نه اینکه نشود ممکن است برخی به خاطر عشق به وطن خریداری کنند اما روی روال نمی افتد.  

روحانی تصریح کرد: بنابراین باید برنامه ریزی کنیم که قیمت پایین و کیفیت بالا بیاید. بانک ها اولین مسئول این کار هستند. این خرجی که برای کالا در می آید بخش بزرگ آن برای بانک هاست. گزارشی که وزیر کشور برای رفع موانع تولید داد، وقتی به کل آمار که چول هایی که بانک ها باید در سال ۹۶ می دادند، وقتی به کل آمار نگاه می کنیم، خوشحال کننده نیست. 

وی اضافه کرد: بانک ها باید در سریع ترین زمان ممکن به نیازمندترین افراد وام بدهند تا تولید حرکت کنند. اگر وام ندهند کالای ایرانی گران می شود. یک عامل ارزان درآوردن کالای ایرانی بانک ها هستند. مالیات را نباید از تولیدکننده مدام بالا برد. از آن هایی که مالیات نمی دهند، هر کسی که هستند، باید مالیات گرفته شود. 

اسامی کسانی که مالیات نمی دهند، اعلام شود

روحانی گفت: اگر کسانی که مالیات نمی دهند، عذر قانونی دارند، اعلام کنید. آقای وزیر اقتصاد در سایت اعلام کن چه کسانی مالیات نمی دهند. شما در سایتتان بنویسید که این افراد و نهادها مالیات نمی دهند. آن کسی که مالیات نمی دهد، چرا باید برویم کالایش را بخریم؟

وی گفت: وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مسئولیت سنگینی در اجرایی شدن شعار سال به دوش دارند. 

رئیس جمهور اظهار داشت: این سیستم ارزی اخیر کار را برای قاچاق سخت کرده است. ما آیتمی برای قاچاق نداریم. کسی که می خواهد قاچاق کند برود با هر قیمتی که می خواهد ارز تهیه کند. ما که نباید اجازه دهیم قاچاق وارد کند. البته جلوی قاچاق را گرفته ایم اما اگر از زیر دستمان در رفت، چرا باید دلار ارزان تهیه کند؟ دلاری که ما به سختی تهیه می کنید، باید به قاچاقچی بدهیم تا قاچاق وارد کند؟ 

روحانی گفت: یک گروه دیگر هستند که با این سیستم ارزی مشکل دارند؛ آن هم کسانی که می خواستند پول را بیرون از کشور ببرند تا در آنجا هم ویلا داشته باشند. این هم به ما ربطی ندارد. ما که می گوییم بهترین ویلاها در شمال یا جنوب کشور است اما اگر می خواهند بروند خارج، ما تعهدی برای تهیه پول آن ها نداریم.

رئیس جمهور تصریح کرد: در زمینه واردات و صادرات راه باز شده و ما بسیار خوشحال هستیم. بانک مرکزی شب خواب راحت دارد، چون هر شب فکر می کرد، دلار از کجا تهیه کند؛ بعد با گونی در خیابان به دست صراف مجاز یا غیرمجاز برساند. 

وی اظهار داشت: در یک کشور هشتاد میلیونی وقتی یک طرح ضروری را اجرا می کنیم، شاید برای ۸۰ میلیون مفید و برای یک میلیون نفر هم غیر مفید باشد. در مردم سالاری همین است و صد در صد نمی شود راضی باشند.

روحانی گفت: کاری که در ارز انجام دادیم، یک تودهنی به آمریکایی ها بود که می خواستند در  ۲۲ اردیبهشت انجام دهد. پیشاپیش یک تودهنی لازم بود. تمام امید آن ها به این بود که اگر در ۲۲ اردیبهشت علیه ملت ایران قدم برداشتند، بازار داخلی به هم بریزد و مردم بگویند برجام، وضعیت و درآمد ما چه می شود؟ 

رئیس جمهور اظهار داشت: آمریکا چه باشد چه نباشد، برجام چه باشد و چه نباشد، سبکی که ما آغاز کردیم و داریم اجرا می کنیم، توطئه ای که آن ها دارند طراحی می کنند را نقش برآب کردیم. یک نفر به من گفت آمریکا در برجام می خواهد چه کار کند، من گفتم خود کاخ سفید، وزارت خارجه آمریکا، شورای امنیت ملی و کنگره هم نمی داند. این کشور بزرگ به چه روزی گرفتار شده است.     

روحانی تصریح کرد: این ملت آمریکا دچار مصیبتی شده اند و نمی دانند این آقا (اشاره به ترامپ) می خواهد ساعت بعد چه کند. همه نگاه آمریکایی ها به صفحه توئیتر است که وقتی آقای رئیس جمهور آمریکا صبح از خواب بیدار شد، چه خوابی دیده و می خواهد چه کند؟

وی در خصوص برجام نیز گفت: ما پیرامون این مساله فکری را که لازم بوده از ماه ها پیش داشته ایم و برنامه ریزی لازم را انجام داده ایم و در این رابطه مشکلی نداریم. زندگی، تجارت و رفت و آمد مردم دچار مشکل نخواهد شد و البته اگر لازم باشد یک روزی در مقابل ما هم راحتی را از آنها (دولت آمریکا) سلب کنیم خیلی برایمان مشکل نیست و کار سختی برای ما محسوب نمی شود.

به سازمان انرژی اتمی از ماهها پیش دستور آمادگی داده شده است

رئیس جمهور ادامه داد: به سازمان انرژی اتمی از ماه ها پیش دستور آمادگی داده شده و آنها امروز آماده هستند برای همان چیزهایی که آنها فکر می کنند و از طرفی کارهایی که آنها فکرش را هم نمی کنند. برای هر دو زمینه دستورات لازم را گرفته اند و آمادگی لازم را دارند.

وی گفت: اقدامی که در زمینه ارز انجام دادیم یک کار پیشگیرانه، مناسب و خوبی بود که انجام شد. تصمیم ما بر این است که در سال ۹۷ در حوزه اشتغال تحرک خوبی داشته باشیم و برای این موضوع تبصره ۱۹ بسیار مهم است و من از سازمان برنامه و بودجه آیین نامه اجرایی تبصره ۱۹ را خواسته ام که همین هفته به دولت بیاورد تا تصویب شود.

وی گفت: مساله دوم در زمینه اشتغال کاری است که تمام استانداران با وزیر کار توامان باید انجام دهند، امسال در تمام اصناف و واحدهای کوچک هر کسی بخواهد در حوزه آموزش وارد عمل شود باید آموزش حین کار را ببیند و همه استانداران باید برای تحقق این مساله و ایجاد تحولی بزرگ در اشتغال تمام تلاش خود را داشته باشند. تا پایان سال ۹۷ هیچ مبلغی از این جوانان به عنوان حق بیمه دریافت نخواهد شد و این تسهیلات امسال به عنوان آموزش حین کار به جهت افزایش اشتغال در نظر گرفته شده است.

روحانی تصریح کرد: در زمینه ارائه وام اشتغال روستایی ما تصویب کردیم دستگاه های مرتبط این کار را انجام دهند که البته بخش کوچکی از آن اجرایی شده و قرار ما با آقای ربیعی این بوده است که تا پایان خرداد همه این پول را پرداخت کند، در این راستا همه دستگاه ها باید دست به دست هم دهند و البته آقای ربیعی برای انجام این کار تعللی دارد و می خواهد تا شهریور این موضوع را به طور صددرصد انجام دهد.

رئیس جمهور اضافه کرد: ما می خواهیم هر چه سریع تر این وام اشتغال روستایی به مردم پرداخت شود تا زندگی مردم و اشتغال آنها زودتر درست شود.

وی ادامه داد: نکته سوم در مساله اشتغال بافت های فرسوده است. ما باید محله های قدیمی را بازآفرینی کنیم و در این زمینه در سال ۹۷ بنا شد هر کجا که دولت زمینی دارد در اختیار وزارت مسکن بگذارد و تمام استانداران برای مساله بافت فرسوده اگر زمینی را سراغ دارند به ما بگویند و وزارت مسکن هم باید برای ساخت خانه بخش خصوصی را برای توسعه بافت فرسوده دعوت کند.

رئیس جمهور تاکید کرد: بنابراین برای توسعه بافت های فرسوده ما زمین، آب، برق و گاز را به طور رایگان در اختیار آنها قرار می دهیم تا توسعه گر از بخش خصوصی وارد کار شود و یک تحرک بزرگی را در بخش مسکن شاهد باشیم.

«ترکان» مشاور رئیس جمهور در امر بافتهای فرسوده است، نه ارز

روحانی گفت: این موضوع را دولت باید به طور منظم پیگیری کند، آقای نهاوندیان و آقای ترکان که مشاور رئیس جمهور در همین امر هستند؛ البته آقای ترکان مشاور رئیس جمهور در امر بافت های فرسوده است و در موضوع ارز مشاور رئیس جمهور نیست. بنابراین تلاش همه را می طلبد تا ما در بخش مسکن شاهد تحولی بزرگ باشیم.

رئیس جمهور اظهار کرد: ما وام ارزان قیمت و ۶ درصد به خریداران و خانه اولی ها می دهیم، همچنین کارهای بسیار دیگری در زمینه بازسازی حمل و نقل انجام داده ایم و برنامه های خوبی در این رابطه در نظر داریم که در یک زمان کوتاهی برای بازآفرینی و بازسازی همه خودروهای فرسوده که یکی از عوامل آلودگی هوا هستند، اقدام مناسب را انجام می دهیم.

روحانی گفت: در حوزه محیط زیست بخشی از وظیفه ما این است که بتوانیم از آلودگی هوا تا حدی بکاهیم؛ اینکه به طور مثال نیروگاه های ما با سوخت مایع کار نکنند و عوامل دیگر را بتوانیم در این رابطه کنترل کنیم که یکی از آنها می تواند کنترل کیفیت بنزین و گازوئیل ما باشد و ریزگردها و دیگر عوامل داستان های خاص خودش را دارد که در جای خود باید بررسی شود.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه در بخش بهداشت و طرح تحول سلامت پرونده افتخارآمیزی را داریم، گفت: از وزیر بهداشت، وزیر کار و سازمان برنامه و بودجه برای اجرای این طرح تشکر می‌کنم.

وی خطاب به استانداران گفت: امروز ما بیمه‌های چندگانه داریم، استانداران باید کمک کنند. نگذارید یک نفر چند دفترچه بیمه داشته باشد. سازمان برنامه و بودجه برای سلامت و بیمه‌ها اولویت قائل شود؛ یعنی بعد از حقوق و یارانه‌ها، به این موضوع توجه داشته باشند.

رئیس‌جمهور افزود: از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌خواهم که به فضای مجازی توجه کند؛ یک راه اشتغال ما فضای مجازی است، به همین دلیل هر اقدامی که در این چند ماه فکری شده که باید انجام شود، همواره تأکید کردم که اشتغال مردم نباید صدمه ببیند. آماری که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه اشتغال در فضای مجازی مطرح کرد، مبنی بر وجود دو میلیون اشتغال در این فضا بسیار مهم است.

روحانی با تأکید بر اینکه اشتغال برای ما اصلی خدشه‌ناپذیر است، گفت: ما نمی‌توانیم بیکاری را افزایش دهیم، برای هر کاری باید راه‌حل درست و دقیق انتخاب شود، مردم را در مشکل قرار ندهیم یا کمکشان کنیم که نفس راحت بکشند و یا اذیتشان نکنیم که نفس راحت بکشند.

وی گفت: امیدوارم بتوانیم با هماهنگی و همفکری بیشتر، کار اجرایی کشور را پیش ببریم. به آینده کشور مطمئن باشید، به بقای این انقلاب و نظام صد درصد مطمئن باشید. این انقلاب و نظام به دست من و شما به وجود نیامده است. این انقلاب و نظام به دست یک ملت بزرگ و با عنایت حق به وجود آمده است. ملت ما پای کار هستند و هیچ‌کس از شعار خود پایین نیامده است. ملت ما به دنبال استقلال و آزادی است. انقلاب اسلامی تا رسیدن به تمام اهدافش، راهش را ادامه می‌دهد.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: تبلیغات دشمنان در روحیه ملت ما تأثیرگذار نیست و نباید در روحیه ما نیز تأثیرگذار باشد؛ باید دست در دست یکدیگر بگذاریم، تلاش کنیم و نگذاریم شکاف‌ها در جامعه ما بیشتر شود. برادرانه در کنار هم باشیم. هیچ تردیدی ندارم، سال ۹۷ سال بهتری خواهد بود.

روحانی تصریح کرد: تورم ما در دو سال گذشته تک‌رقمی بود؛ باید جاذبه‌های سرمایه‌گذاری را افزایش دهیم.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط