طرح فاصله گذاری هوشمند در گیلان همزمان با سراسر کشور آغاز شد اما هنوز برخی از اصناف ترجیح می دهند که تا بهتر شدن شرایط از آغاز فعالیت خودداری کنند.
حدود ۶۰ روزی است که از ورود ویروس منحوس کرونا به ایران میگذرد و در این مدت ستاد ملی مقابله با کرونا اقدامات فراوانی برای کنترل و مهار این ویروس وارداتی انجام داده است. یکی از این طرحها، اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی است که با هدف کاهش تردد و سفر هموطنان به سایر استانها برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا اجرا شد و نتایج و آمارها نشان میدهد اجرای این طرح در برخی از استانها همانند گیلان که یکی از استانهای گردشگرپذیر در ایام عید میباشد بسیار موفقیت آمیز بوده است.
و اما طرح فاصله گذاری هوشمند که با هدف فعالیت صنایع و اصناف کم خطر بعد از حدود دو ماه تعطیلی با رعایت اصول و پروتکلهای بهداشتی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شد از روز گذشته اجرای آن در سراسر کشور آغاز و از صبح شنبه شاهد جنب و جوش در سطح شهرها و جان گرفتن دوباره بازار و آغاز فعالیت برخی از صنایع و اصناف بودیم.
در استان گیلان نیز که از همان ابتدا یکی از کانونهای اصلی شیوع ویروس کرونا بود اجرای این طرح در دستور کار ستاد استانی قرار گرفت. صنایع و اصناف گیلان در این مدت همکاری و مشارکت خوبی با مسئولان ستاد برای پیشگیری و کنترل ویروس داشته و فعالیتهای خود را تعطیل کرده بودند و با در خانه ماندن به بهبود وضعیت این استان و مهار نسبی این ویروس منحوس کمک کردند از روز شنبه با طی کردن مراحل دریافت کد بهداشتی فعالیت خود را آغاز کردند.
البته در این میان نگرانیهایی وجود دارد و مسئولان تلاش با اطلاع رسانی بیشتر و آگاهی بخشی به جامعه هنوز مردم را به در خانه ماندن تا کنترل کامل این ویروس دعوت میکنند. اما از سوی دیگر مسئولان معتقدند که بیش از این نمیتوان فعالیتهای اقتصادی را تعطیل کرد و با توجه به اینکه نمیتوان زمان مشخصی برای مهار کامل این ویروس تعیین کرد مردم باید با رعایت توصیههای بهداشتی و عدم حضور در اجتماعات به فعالیت خود در حوزه اقتصادی و تولیدی ادامه دهند.
رانندگان ناوگان حمل و نقل چشم انتظار حمایت مسئولان
در نخستین روز اجرای این طرح در استان گیلان به یکی از خیابانهای اصلی شهر رشت سری زدم تا شرایط اجرای این طرح از سوی اصناف به ویژه ناوگان حمل و نقل عمومی که یکی از مهمترین مراکزی که بیم انتقال ویروس از طریق آن میرود را بررسی کنم. از همان ساعات ابتدایی صبح شلوغی در برخی از خیابانهای این شهر به واسطه رفت و آمد کارمندان برای رفتن به ادارات برای آغاز فعالیت مشهود بود. بر اساس دستور العمل های ابلاغی تاکسیها تنها مجاز به سوار کردن سه مسافر هستند اما برخی از رانندگان به این موضوع اعتراض داشته و خواستار افزایش کرایه برای جبران این وضعیت شدند.
یکی از رانندگان تاکسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در این مدت با تعطیلی فعالیتها و عدم حضور و تردد مردم در سطح شهر کار ما نیز به نوعی تعطیل بود و با کمترین ظرفیت فعالیت میکردیم، اظهار کرد:
با آغاز فعالیت ادارات و سازمانها و حضور کارمندان، کار ما نیز آغاز شده اما تعیین تعداد مسافری که در هر بار میتوانیم جابه جا کنیم موضوعی است که بر میزان درآمد ما تأثیر گذار خواهد بود
با آغاز فعالیت ادارات و سازمانها و حضور کارمندان، کار ما نیز آغاز شده اما تعیین تعداد مسافری که در هر بار میتوانیم جابه جا کنیم موضوعی است که بر میزان درآمد ما تأثیر گذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه ما هم معتقدیم که باید اصول بهداشتی برای کنترل این ویروس رعایت شود، افزود: در این مدت نیز ما تلاش کرده ایم تا به شخصه با رعایت نکات بهداشتی و ضدعفونی کردن چندبار خودروی خود محیطی امن برای مسافران فراهم کنیم.
این راننده تاکسی خواستار توجه مسئولان و متولیان امر به این موضوع شد و گفت: مسئولان باید شرایط سخت زندگی رانندگان حوزه حمل و نقل را نیز درک کرده و حمایتهای لازم از این مجموعه را انجام دهند.
همه نکات بهداشتی را برای سلامتی مشتریان رعایت میکنم
به یکی دیگر از خیابانهای شهر رشت سری زدم تا وضعیت فعالیت واحدهای صنفی کم خطر را بررسی کنم. با حضور در این منطقه آنچه که بیش از همه به چشم میخورد مغازههای بسته و کرکرههای پایین کشیده بود انگار هنوز برخی از صاحبان کسب و کار تمایلی به آغاز فعالیت خود نداشته و ترجیح داده اند تا حداقل چند روز دیگری به این وضعیت ادامه دهند.
رضا صاحب یکی از مغازههای این خیابان پر تردد است که براساس دستورالعملهای ابلاغی جزو مشاغل کم خطر شناخته میشود و امروز بعد از حدود دو ماه مغازه خود را باز کرده، درباره چگونگی رعایت توصیههای بهداشتی به خبرنگار مهر گفت: مایع ضدعفونی تهیه کرده ام و جلوی درب مغازه گذشته ام تا مشتریان قبل از ورود به مغازه از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه از فردا نوشته ای بر روی درب شیشهای مغازه نصب میکند با این مضمون که همزمان تنها دو مشتری میتوانند وارد مغازه شوند، افزود: تمام این کارها برای حفظ سلامت خود مشتریان است زیرا محیط مغازه کوچک است و احتمال انتقال این ویروس با تجمع بیش از دو نفر افزایش مییابد.
رضا با بیان اینکه یکی دیگر از برنامههایی که برای حفظ بهداشت محیط مغازه مد نظر دارد این است که بعد از هر بار ورود و خروج مشتری محیط را ضدعفونی کند، تأکید کرد: تا زمانی که این ویروس به صورت کامل مهار شود همه باید با رعایت بهداشت فردی و عمومی در پیشگیری از شیوع این ویروس کمک کنیم.
پایش و رصد جدی اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند، اظهار کرد: این طرح از روز شنبه در گیلان همزمان با سراسر کشور آغاز شد و در این طرح مشاغل کم خطر میتوانند با دریافت کد بهداشتی فعالیت خود را آغاز کنند.
دکتر محمدرضا نقی پور با بیان اینکه در salamat.gov.ir که پیش از این برای طرح غربالگری استفاده شده با ارائه خدمت جدید این امکان را فراهم کرده تا اصناف و صنایع با مراجعه به آن ثبت نام کنند، افزود: صاحبان صنایع و اصناف باید با تأیید تعهدنامه الکترونیکی کد بهداشتی مورد نظر را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه این کد بهداشتی باید در واحد صنفی و صنعتی نصب شود، گفت: صنایع و اصناف باید فعالیت خود را بر اساس پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای مندرج در این سامانه انجام دهند.
صنایع و اصناف باید فعالیت خود را بر اساس پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای مندرج در این سامانه انجام دهند.
نقی پور ادامه داد: در سامانه مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و درمان راهنماییهای لازم صنوف و صنایع بارگذاری شده است که فعالان این حوزه باید آن را رعایت کنند.
وی با تأکید بر ضرورت رعایت بهداشت محیط کار اعم از گندزدایی و ضدعفونی، تأمین تجهیزات و وسایل بهداشت و حفاظت فردی برای کارکنان، کارگران و عوامل اجرایی و مشتریان، گفت: اجرای دقیق این طرح به صورت جدی از سوی بازرسان وزارت بهداشت پایش و رصد میشود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی در زمینه شرایط آغاز فعالیت ادارات و سازمان و دستگاهها نیز افزود: ادارات نیز باید ضمن رعایت توصیههای بهداشتی با دو سوم کارکنان خود فعالیت کنند.