رئیس جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد

انجام شخم اولیه در ۴ درصد از اراضی شالیکاری گیلان

۱۹دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۵۱ AM 248

انجام شخم اولیه در ۴ درصد از اراضی شالیکاری گیلان

رئیس جهاد کشاورزی گیلان، از انجام شخم اولیه در چهار درصد از اراضی شالیکاری استان خبر داد و اضافه کرد: شالیکاران هم برای استفاده از نزولات جوی این فصل و هم برای تجزیه ساقه های باقی مانده از زراعت برنج و هم برای از بین بردن آفاتی که زمستان گذرانی می کنند، شخم اولیه را آغاز کردند.

صالح محمدی، با بیان اینکه امروزه تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی همه دولت ها را متوجه خودش کرده است، گفت: در کشور و استان گیلان نیز شاهد تغییرات اقلیمی هستیم.

وی کاهش نزولات جوی را یکی از پیامدهای این تغییرات اقلیمی دانست و اظهار کرد: متاسفانه میزان بارش ها کم شده و لذا ضرورت دارد که یک برنامه ریزی برای سال زراعی آینده داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در گفت وگوی ویژه خبری باران، سال زراعی گذشته را سخت دانست و تصریح کرد: در سال زراعی گذشته براساس تقویم زراعی پیش رفتیم و برای نخستین بار قرارگاه مدیریت جهادی آب را تشکیل دادیم تا بتوانیم از منابع آبی در اختیار حداکثر استفاده را داشته باشیم و لذا شاهد افزایش عملکرد بودیم.

محمدی، تقویم زراعی را یکی از مولفه های مهم در کشاورزی دانست و بیان کرد: همه ساله از سوی استانداری و سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای نحقیقات لازم انجام می شود و کشاورزان باید خودشان را با منابع آبی در اختیار و میزان مصرف تطبیق دهند تا بتوانیم استفاده حداکثری از آب های موجود داشته باشیم و با چالشی در رشد گیاه برنج که زراعت اصلی استان گیلان است، مواجه نشویم.

وی کاهش نزولات جوی همچنین کاهش آورد سد سفیدرود در سال زراعی گذشته را بی سابقه دانست و ادامه داد: در حوزه زراعت برنج ۱۷۲ هزار هکتار از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری استان، آبخور سد سفیدرود است، اما اراضی غرب و شرق استان که خارج از آبخور سد است، از آب های سبز و رودخانه ها برای شخم اولیه استفاده می کنند.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان از انجام شخم اولیه در چهار درصد از اراضی شالیکاری استان خبر داد و اضافه کرد: شالیکاران هم برای استفاده از نزولات جوی این فصل و هم برای تجزیه ساقه های باقی مانده از زراعت برنج و هم برای از بین بردن آفاتی که زمستان گذرانی می کنند، شخم اولیه را آغاز کردند.

وی با بیان اینکه شخم اولیه در زمستان نفوذ آب در اراضی را بیشتر می کند، گفت: اراضی آبخور سد دیرتر اقدام به شخم اولیه می کنند که از طریق رسانه ها به کشاورزان اطلاع رسانی می شود.

محمدی از شالیکاران خواست برای سال زراعی پیش رو حتما آمادگی های لازم را داشته باشند و غافلگیر نشوند و تاکید کرد: منابع آبی در همه جای دنیا محدود است و لذا باید ایستگاه های پمپاژ و چاه های آب را وارد مدار کنیم. کشاورزان می توانند جهت تامین موتورآلات لازم به ادارات جهاد کشاورزی مراجعه و از طریق بانک کشاورزی تسهیلات لازم برای خرید پمپ و موتورآلات را دریافت کنند تا با آمادگی به استقبال سال زراعی آینده برویم.

وی همچنین از ذخیره اسراتژیک ۳۴ هزار تنی نهاده های کشاورزی شامل کودهای پایه ازته، فسفاته و پتاسه در استان خبر داد و یادآور شد: کشاورزان می توانند از هفته آینده با مراجعه به سامانه پایش کود، متناسب با سطح در اختیار، نهاده های مورد نیاز خود را تامین کنند.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به وارداتی بودن بخشی از این نهادها و احتمال افزایش قیمت، بیان کرد: امیدواریم وزارت جهاد کشاورزی برنج را همچون گندم و جو و کلزا و چغندر قند در قالب الگوی کشت و کشت قراردادی جزو محصولات اساسی ببیند و یارانه لازم را به نهاده ها تخصیص دهد.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط