باردار کردن ابرها شالیکاری را نجات می دهد؟

۴اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۴۲ AM 584

باردار کردن ابرها شالیکاری را نجات می دهد؟

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، با بیان اینکه ۶۰ بانک نشا ایجاد کردیم، متذکر شد: با همکاری وزارت نیرو و وزارت کشاورزی پیگیر باردار کردن ابرها هستیم، زیرا برنج یک محصول استراتژیک است و نرخ بالای برنج هیچ سودی برای کشاورز شالیکار ندارد.

سید کاظم دلخوش با اشاره به فرمایش رهبر انقلاب مبنی بر ورود به برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: برنامه بودجه سالانه برنامه کوتاه مدت، برنامه های پنج ساله توسعه برنامه میان مدت و سیاست های ابلاغی رهبر انقلاب و افق بیست ساله برنامه ملت مدت محسوب می شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در سال پایانی برنامه ششم هستیم، افزود: سیاستگذاری های برنامه ششم در بخش های مختلف کشاورزی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، دانشگاهی، پولی و مالی و... پیش بینی شده است.

نماینده شهرستان صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی در گفت وگوی ویژه خبری باران، با اشاره به تدوین برنامه بودجه سالانه و تخصیص اعتبار با هدف تحقق اهداف برنامه پنج ساله، گفت: براساس توانمندی های کشور منابع در اختیار بودجه سالانه قرار می گیرد.

دلخوش، با بیان اینکه مجلس براساس دیدگاه دولت و نمایندگان و در راستای سیاست های بالادستی نظام و رهبری اولویت های برنامه توسعه را پیش بینی می کند، ادامه داد: برای تدوین برنامه هفتم بخش های علمی و دانش بنیان، کشاورزی، آبخیزداری، اقتصادی، ورزشی، فرهنگی و اجتماعی را داریم.

وی میزان تحقق برنامه توسعه را وابسته به منابع درآمدی کشور دانست و خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۰ درصد اهداف برنامه ششم محقق شده و اگر وضعیت درآمدها خوب باشد می توانیم به همه اهداف برسیم.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، قوانین مجلس در حوزه هوای پاک را فصل الخطاب دانست و عنوان کرد: از جمله معاهده های ایران با کشورها همسایه در حوزه گرد و غبار است و هر دو طرف باید به تعهدات خود عمل کنند.

وی متذکر شد: دنیای امروز با بیست سال پیش متفاوت است و شاهد تراکم جمعیت و ساخت و سازهای بی رویه و از بین رفتن منابع طبیعی در کشورها هستیم.

دلخوش، با اشاره به تخصیص اعتبارات سالانه لازم جهت قیرآبه کردن مناطق کویری و کاشت درختان متناسب جهت جلوگیری از گرد و غبار، خاطرنشان کرد: افزایش خودروها هوا را آلوده کرده و ساخت و سازهای بی رویه فضای سبز کشور را از بین برده است؛ همچنین جنگ و نابسامانی های موجود در همسایگان موجب شده به صورت شایسته در حفظ منابع طبیعی کوشا نباشند.

نماینده صومعه سرا در مجلس، با بیان اینکه هم در مجلس هشتم و هم این دوره ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای زباله های شمال گذاشتیم، افزود: ساماندهی پسماند و زباله بیش از اعتبار به مدیریت واحد نیاز دارد؛ هنچنین فرهنگ جذب سرمایه گذار ما ضعیف است، زیرا بسیاری از سرمایه گذاران خارجی آمدند تا زباله را تبدیل به انرژی و کمپوست و سپس از پودر زباله آسفالت درست کنند، اما تحقق نیافت.

وی جداسازی زباله های تر و خشک را یک رسم در دنیا دانست و گفت: اگر زباله های تر و خشک را تفکیک کنیم، زباله های ما به یک سوم می رسد و برای دفن حجم کمتری دارد.

دلخوش، با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی آب پشت سد منجیل از یک و نیم میلیون مترمکعب به ۷۵۰ میلیون مترمکعب، تصریح کرد: سد منجیل برای یک سوم مزارع گیلان پیش بینی شده و امسال بارش خوبی هم نداشتیم.

وی با تاکید بر لزوم تعمیر ایستگاه های پمپاژ و لایروبی استخرها و رودخانه های روستاها، گفت: در صورت بروز خشکسالی و کم بارشی می توانیم از شیب منفی رودخانه ها و تالاب برای مزارع کشاورزی استفاده کنیم.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، از کشاورزان خواست همکاری لازم را جهت مدیریت منابع آب داشته باشند و اظهار کرد: بارش باران کشاورز را نجات می دهد؛ همچنین فرمانداری ها باید پیگیر بیمه محصولات کشاورزی باشند تا کشاورز از خشکسالی آسیب نبیند.

وی با بیان اینکه ۶۰ بانک نشا ایجاد کردیم، متذکر شد: با همکاری وزارت نیرو و وزارت کشاورزی پیگیر باردار کردن ابرها هستیم، زیرا برنج یک محصول استراتژیک است و نرخ بالای برنج هیچ سودی برای کشاورز شالیکار ندارد.

دلخوش، عدم مدیریت واردات برنج را از جمله موارد آسیب زا برای کشاورزان دانست و اضافه کرد: حق نداریم به کشاورزان در شرایط سخت اقتصادی خسارت وارد کنیم و وظیفه ما حل بحران آب است.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط