۱۰ هزار تن برنج گیلان در انتظار مدیریت کاهش ضایعات

۲۳بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱:۰۱ PM 426

۱۰ هزار تن برنج گیلان در انتظار مدیریت کاهش ضایعات

مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با نوسازی ۲۵۰ واحد شالیکوبی شاهد مدیریت کاهش ضایعات در ۱۰ هزار تن برنج گیلان خواهیم بود.

قاسم جواد زاده  با اشاره به برنامه های وزارت کشاورزی برای افزایش کمی و کیفی برنج کشور اظهار کرد: گیلان از استان های قطب تولید کننده برنج کشور است کاهش ضایعات برنج گامی موثر در جهت بهبود درآمد کشاورزان و ارتقای کیفیت برنج استان است.

وی با بیان اینکه ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره برای نوسازی کارخانه های شالیکوبی گیلان اختصاص یافته است، گفت: ۲۵۰ کارخانه در گیلان پیشنهاد شده که برای اصلاح ساختار واحدهایشان اقدام شود.

وی افزود: این کارخانه های شالیکوبی اغلب در شهرستانهای رشت، تالش، و صومعه سرا،  رودسر، لاهیجان و ... مستقر هستند.

جواد زاده با بیان اینکه ما پیشنهاد کرده ایم سود تسهیلاتی که به واحدهای شالیکوبی داده می شود از  ۸ تا ۱۲ درصد باشد، ادامه داد: اگر تسهیلات با سود کم به صاحبان کارخانه های شالیکوبی داده شود، حتما مورد استقبال این افراد قرار خواهد گرفت و برای اخذ تسهیلات اقدام خواهند کرد.

وی افزود: اصلاح ساختار این ۲۵۰ واحد شالیکوبی گیلان منجر خواهد شد که  مدیریت کاهش ضایعات برنج در ۱۰ هزار تن برنج گیلان اتفاق بیفتد.

مدیر صنایع تبدیلی شارمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه برنج در کشور به طور میانگین ضایعات ۲۴ درصدی دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل نوسازی نشدن برخی از کارخانه های شالیکوبی گیلان ۱۵۰ هزا تن برنج گیلان در زمان تبدیل دچار کاهش کیفیت می شود.

وی افزود: طی سالهای گذشته ۶۰۰ تا ۷۰۰ کارخانه شالیکوبی در گیلان نوسازی شده است و این امر از کاهش ضایعات ۴۵ هزار تنی برنج کاسته است.

وی افزود: باید هر پنج سال یکبار کارخانه های شالیکوبی نوسازی شوند زیرا نیم دانه شدن برنج موجب کاهش درآمد برنجکاران نیز می شود.

وی با اشاره به افزایش قیمت برنج بومی گفت: اغلب برنج گیلان هاشمی است و هرچقدر برنج بیشتری  دانه شود ضرر آن به کشاورزان می رسد و باید با نوسازی از وراد این نوع خسارت به برنجکار جلوگیری کرد.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط