معاون عمرانی استاندار گیلان عنوان کرد

مدیریت پسماند گیلان در ۷ پهنه/ افتتاح زباله سوز رشت تا ۱۴۰۱

۱۹دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۱ AM 689

مدیریت پسماند گیلان در ۷ پهنه/ افتتاح زباله سوز رشت تا ۱۴۰۱

معاون عمرانی استاندار گیلان، با بیان اینکه مدیریت پسماند استان های شمالی از سال ۹۷ در دستور کار جدی دولت قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در این راستا طرح جامع مدیریت پسماند را در گیلان تصویب کردیم و هفت پهنه برای مدیریت زباله در سطح استان تدوین شده است.

علی اوسط اکبری مقدم در جمع خبرنگاران، مدیریت پسماند را یکی از اساسی ترین مشکلات فعلی استان گیلان دانست و اظهار کرد: گیلان پوشیده از جنگل های انبوه و مزارع سرسبز است، اما متاسفانه در اقصی نقاط این استان شاهد انباشت زباله ها هستیم.

وی افزود: طی سال های گذشته به واسطه عدم آموزش صحیح و تدوین برنامه های لازم جهت مدیریت پسماند، این مشکل در استان ایجاد شده و برای همه شهروندان و روستاییان تبعاتی به همراه داشته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان، با بیان اینکه مدیریت پسماند استان های شمالی از سال ۹۷ در دستور کار جدی دولت قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در این راستا طرح جامع مدیریت پسماند را در گیلان تصویب کردیم و هفت پهنه برای مدیریت زباله در سطح استان تدوین شده است. مهمترین این پهنه ها در غرب، شرق و مرکز استان است که بیشترین زباله را باید مدیریت کنیم.

اکبری مقدم، از تولید روزانه بالغ بر ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ تن زباله در استان گیلان خبر داد و عنوان کرد: این زباله ها مستقیما وارد مراکز دفن می شوند و به دلیل عدم مدیریت صحیح، با تولید شیرابه و جاری شدن آن در رودخانه ها مواجه هستیم.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد احداث کارخانه زباله سوز ۶۰۰ تنی در رشت از سال ۹۲، خاطرنشان کرد: متاسفانه هیچ اقدامی صورت نگرفت، اما سال ۹۸ برای نخستین بار اعتبار ۱۱۹ میلیارد تومانی برای مدیریت پسماند گیلان اختصاص یافت که ۹۱ میلیارد تومان آن مربوط به کارخانه زباله سوز بود.

معاون عمرانی استاندار گیلان، با بیان اینکه ۱۴ درصد تجهیزات زباله سوز وارد رشت و در محوطه کارخانه کمپوست دپو شده است، تصریح کرد: در حال حاضر احداث ابنیه مربوط به سوله بویلر در دست اقدام بوده و قطعات فولادی اسکلت سوله در استان در حال تولید است.

اکبری مقدم، با اشاره به وضعیت مدیریت زباله در تالش، اضافه کرد: مدیریت کمپوست در تالش به صورت احداث مرکز پردازش پسماند با ظرفیت ۲۵۰ تن در روز در حال اجراست که با تامین مالی و نصب تجعیزات به بهره برداری خواهد رسید. ابنیه فنی کارخانه پردازش پسماند لنگرود نیز ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۹۰ درصد تجهیزات نصب شده لذا در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ شاهد افتتاح آن خواهیم بود.

وی از افتتاح کارخانه زباله سوز رشت تا پایان سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: با بهره برداری از این پروژه بخش عمده زباله های استان را مدیریت خواهیم کرد و دیگر دفن زباله در سراوان نخواهیم داشت.

معاون عمرانی استاندار گیلان، با بیان اینکه کارخانه زباله سوز رشت زباله های پنج شهرستان را مدیریت خواهد کرد، متذکر شد: در کنار اقدامات عمرانی، نیازمند آموزش و مشارکت مردم هستیم تا تفکیک از مبدا را جدی بگیرند، زیرا مدیریت زباله به ویژه در روستاها در تولید کمپوست نقش دارد.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
جست و جو
روزنامه نسیم
گزارش تصویری
پیوندهای مرتبط